14-09-2016 • Educatie si comportament • 2,050 vizualizari


Un filmulet interesant. In natura, cel mai puternic se reproduce. Probabil ca si in crescatoriile noastre este la fel, desi uneori mai intervenim.

In iarna am avut niste batai naprasnice intre 2 yearlingi care tocmai isi luasesera boxe. Unul foarte rau pe care l-am denumit Konan (“Konan Distrugatorul”) vroia si boxa vecinului si mi l-a umplut pe acela de sange de 2 ori. Desi era iarna si ger, l-am mutat la carantina cu post negru cateva zile pentru a il cuminti. Cand l-am adus inapoi slabit, primul lucru pe care l-a facut a fost sa intre peste vecin sa il dea afara din boxa. Asa slabit cum era. Am intervenit si i-am tinut partea celuilalt in lupta. Cum ieseam din cotet, Konan se ducea iar peste vecin si il evacua silit. I-am aplicat cateva corectii mici cu palma de cate ori se ducea acolo pana a inteles ca nu are voie.

Acum dupa sezon vazand filmuletul asta mi-am amintit de Konan si vecinul. Vecinul a disparut pe la a 3-a etapa iar Konan a parcurs tot sezonul iar acum hraneste cate 5-6 pui deodata pe podea…

porumbei.ro