16-05-2018 • Stiri • 1,672 vizualizari

Conștientizăm cu toții că nu se poate face performanță doar cu “apă, paie și bătaie”. Alteții noștri au nevoie de condiționare de calitate. Nu vă recomandăm să exagerați cu suplimentele și cu medicamentele. Echilibrul, este cuvântul de ordine pentru a dăinui în acest sport.

Cel mai important moment al curselor este în opinia noastră RECUPERAREA de după etapă. Este de altfel și cel mai neglijat moment de către majoritatea columbofililor. Ori sunt euforici datorită unei sosiri mai bune și uită că urmează etapa următoare, ori supărați de sosiri proaste dau porumbeilor medicamente imediat după cursă, lovind puternic în ficatul și așa “suferind” al păsărilor.

CESTASOL este un produs deosebit pentru recuperarea după etapă. El este un produs sinonim Belgasol-ului (doar că este mult mai ieftin), și se pretează atât înainte cât și după cursă. Cu o compoziție specială de electroliți și aminoacizi, CESTASOL oferă porumbeilor un aport ridicat al acestor elemente.

Există columbofili care îl oferă chiar în primele două zile după cursă, atât ca recuperator cât și ca reglator al proceselor din rinichi și ficat. Recuperarea foarte bună nu poate fi făcută fără a aduce în organism ENERGIE! Imediat după concurs porumbeii au nevoie de multă energie și aceasta nu se recomandă a fi oferită prin hrana grasă ce ulterior afectează ficatul, ci prin suplimente cu carbohidați. Ce este important de urmărit este ca aceste suplimente să conțină minim două tipuri de carbohidrați: cu absorbție rapidă și cu absorbție lentă. Cei cu absorbție rapidă vor ajunge imediat în sânge ducând la o revitalizare instantanee a porumbelului, în timp ce cei cu absorbție lentă vor ajunge lent, asigurând o energizare de durată.

ENERGY TAB conține fructoză, glucoză și maltodextrină. Adică și carbohidați cu absorbție lentă și cu absorbție rapidă. În plus conține Vitamina C, ale cărei efecte le cunoașteți sau dacă nu, vă invit să dați o căutare pe google pentru o informare sănătoasă.

CEST ENERGY este exact același lucru sub formă de pudră, dar ENERGY TAB oferă doza exactă de energie necesară porumbelului. Raportat la calitățile lui, ENERGY TAB se dă și înainte de etapă porumbeilor speciali de la care dorim clasări mai în față.

Așadar două produse foarte bune pentru recuperare. Unul conținând electroliți de pus în apă și unul tabletat care aduce energia direct în gușa porumbelului pentru a fi procesată.

Produsele sunt disponibile la distribuitorii noștri dar și on-line pe site-ul www.columbovet.ro