23-12-2012 • Stiri • 3,786 vizualizari

acpv-alexa-cristianCei 5 castigatori sunt:

12 raspunsuri corecte – Constantin Liviu
11 raspunsuri corecte – Gheboianu Cristian
11 raspunsuri corecte – Paun Ionut
10 raspunsuri corecte – Iancu Sorin
10 raspunsuri corecte – Giol Costica

Cei 5 sunt rugati sa imi dea pe email porumbei.ro@gmail.com adresa lor postala completa pentru a le trimite cartile.

Cei 100 participanti in ordinea postarii:

[nr. rasp. corecte] NUME: [intrebarile la care a raspuns corect]

4 Enciu Sebastian: 1, 3, 6, 9
6 Bunescu Emanuel: 1, 3, 5, 9, 10, 12
7 Vasu Viorel: 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12
7 Trulescu Ionut: 1, 3, 6, 8, 9, 12, 13
8 Morosan Razvan: 1, 3, 5, 6, 7, 9, 12, 13
6 Ionescu Radu: 3, 4, 5, 6, 8, 9
5 Ghita Marius: 1, 8, 9, 12, 13
6 Bolborea Ionut: 1, 3, 6, 7, 9, 12
6 Gheorghe Alexandru: 3, 4, 8, 9, 12, 13
7 Neaca Dragos: 1, 3, 5, 8, 9, 10, 12
7 Tanase Marian: 1, 3, 4, 5, 6, 9, 13
8 Andriuc Dimitrie: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 12, 13
7 Apostu Catalin: 2, 3, 4, 7, 9, 12, 13
8 Bobirca Gabriel: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 13
6 Golica Razvan: 1, 3, 6, 8, 9, 13
6 Sass Buba: 1, 2, 3, 9, 10, 12
9 Demeter Norbert: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13
5 Mitroi Liviu: 4, 6, 8, 9, 12
4 Giuraniuc Dragos: 3, 6, 8, 10
8 Sasu Ionel: 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 13
4 Tudoran Amiel: 1, 5, 7, 9
7 Ionita Adrian: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9
6 Pitigoi Mihaita: 3, 4, 5, 6, 9, 10
11 Gheboianu Cristian: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12
5 Bertea Ionut: 3, 4, 5, 9, 10
6 Nicolae Marius: 2, 3, 5, 8, 9, 12
8 Dobre Mircea: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 13
6 Boiangiu Cristina: 2, 3, 4, 8, 9, 12
4 Codreanu Constantin: 4, 5, 6, 9
5 Burian Bogdan: 1, 3, 5, 6, 12
7 Pop Lucian: 1, 2, 3, 5, 6, 7, 12
6 Botea Vlad: 2, 3, 4, 9, 12, 13
9 Neagu Brindusa: 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13
6 Bugeag Alexandru: 1, 3, 8, 9, 12, 13
9 Costin Ionut: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 12, 13
5 Dusea Madalin: 3, 5, 6, 8, 9
7 Otelea Vasile: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 13
7 Moisa Ionel: 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13
10 Iancu Sorin: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13
6 Mandoiu Ionut: 1, 3, 5, 7, 9, 13
5 Malaimare Marian: 1, 3, 4, 6, 9
7 Badea Florin: 2, 4, 6, 7, 8, 9, 11
6 Braia Edward: 3, 5, 6, 9, 12, 13
7 Stan Vlad: 1, 4, 5, 7, 8, 9, 12
8 Cucu Albert: 1, 4, 5, 7, 8, 9, 12, 13
4 Pislaru Marius: 6, 8, 9, 13
6 Frigea George: 1, 4, 5, 6, 9, 13
8 Dutu Eugen: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11
5 Andresan Horatiu: 1, 3, 6, 9, 12
8 Neaca Delia: 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10, 12
3 Rusu Razvan: 3, 7, 9
8 Malacea Bogdan: 2, 3, 4, 8, 9, 10, 12, 13
8 Filimon Florian: 1, 3, 4, 6, 8, 9, 12, 13
8 Ile Florin: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 11
7 Ciurte Mihai: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 10
7 Vasile Dorinel: 1, 3, 4, 5, 9, 12, 13
6 Ion Cosmin: 3, 6, 8, 9, 12, 13
12 Constantin Liviu: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
10 Giol Costica: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 12

4 Luca Razvan: 3, 7, 8, 9
6 Dumitru Marian: 1, 2, 3, 4, 9, 12
3 Nistor Cosmin: 3, 9, 13
11 Paun Ionut: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12
6 Matei Marius: 5, 7, 8, 9, 12, 13
5 Andrei C-tin: 1, 2, 3, 4, 12
5 Groza Ilie: 1, 2, 6, 12, 13
6 Cristea Eduard: 1, 3, 4, 7, 9, 12
6 Bobescu Mihai: 2, 3, 6, 7, 8, 12
5 Andrei Cristina: 1, 2, 3, 12, 13
9 Saftencu Ionut: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
7 Iftode Mihai: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12
5 Pusta Nicolae: 3, 5, 6, 9, 11
3 Stoian Petre: 3, 5, 6
6 Petrescu Radu: 3, 5, 6, 7, 10, 12
7 Bobolea Vlad: 1, 3, 5, 6, 9, 10, 13
8 Manga Lucian: 1, 2, 3, 5, 6, 8, 12, 13
6 Florea Remus: 1, 3, 6, 8, 9, 12
6 Ciumberica Cristian: 4, 6, 8, 9, 12, 13
9 Giurgiu Cristian: 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12
5 Buraga Cristian: 2, 4, 6, 9, 13
5 Amaritei Mihai: 3, 5, 6, 7, 12
7 Florean Vasile: 1, 2, 3, 4, 7, 11, 12
4 Guna Vasile: 4, 8, 9, 13
6 Ontanu Eduard: 3, 4, 8, 9, 10, 12
5 Puhace Sebastian: 1, 2, 3, 6, 9
7 Florea Roxana: 1, 3, 4, 6, 8, 9, 12
9 Radoi Marius: 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12
8 Sima Dragos: 1, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13
6 Pantilin Florin: 1, 3, 4, 5, 9, 12
6 Popa Augustin: 3, 4, 5, 6, 8, 9
8 Borzasi Eduard: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12
8 Serbanel Ionut: 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11,
6 Oprisoni Samuel: 2, 6, 7, 9, 12, 13
7 Ciurte Vladut: 1, 4, 5, 6, 8, 9, 12
8 Bontea Oana: 1, 2, 3, 6, 7, 9, 11, 12
3 Ceta Adrian: 3, 5, 9
6 Medvediuc Dumitru: 1, 2, 3, 6, 8, 10
5 Pripu Irinel: 2, 6, 8, 9, 10
5 Tanase Ioana: 4, 5, 6, 9, 13
8 Croitoru Cosmin: 1, 2, 4, 6, 7, 8, 9, 11

La acest concurs Dl. Cristian Alexa ofera 5 carti “Arta cresterii porumbeilor voiajori” acelor 5 concurenti care dau cele mai multe raspunsuri corecte la intrebarile de mai jos. La o eventuala egalitate departajarea se va face si dupa ordinea in care au fost postate raspunsurile.

Concursul va fi activ:
- pana pe 24-25 Decembrie la ora 00.00 (in seara asta)
- sau pana posteaza 100 de concurenti
- sau va fi oprit mai devreme in cazul in care apar 5 concurenti cu 13 raspunsuri corecte.

Poate participa ORICINE (din Romania!), indiferent de varsta si NU este necesara calitatea de membru intr-un club columbofil.

Cand postati raspunsurile scrieti si datele voastre:
- Nume si Prenume
- Localitate/Judet
- Adresa email

1. Aglomeratia slabeste calitatea tuturor porumbeilor, astfel incat numarul ideal al porumbeilor intr-o crescatorie este:
a) 2 porumbei au nevoie de 0,5 metri cubi de spatiu.
b) 2 porumbei au nevoie de 2 metri cubi de spatiu.
c) 2 porumbei au nevoie de 1 – 1,5 metri cubi de spatiu.

2. Parametrii optimi ai umiditatii intr-o crescatorie sunt urmatorii:
a) Gradul de umiditate mai mic de 25 %.
b) Gradul de umiditate 30% – 50%.
c) Gradul de umiditate mai mare de 60%.

3. Temperatura optima din interiorul crescatoriei variaza intre urmatorii parametri:
a) Temperatura optima variaza intre 15 grade Celsius si 25 grade Celsius.
b) Temperatura optima variaza intre 25 grade Celsius si 35 grade Celsius.
c) Temperatura optima variaza intre 5 grade Celsius si 15 grade Celsius.

4. Grauntele de cereale contin:
a) Aproximativ 10 % carbohidrati.
b) Aproximativ 40 % carbohidrati.
c) Aproximativ 70 % carbohidrati.

5. Grauntele de oleaginoase contin:
a) Aproximativ 35 % lipide.
b) Aproximativ 80 % lipide.
c) Aproximativ 50 % lipide.

6. Grauntele de oleaginoase contin:
a) 50% – 70% substante proteice.
b) 25% – 40% substante proteice.
c) 5% – 15% substante proteice.

7. Factorii de Mediu au o influenta puternica asupra:
a) Caracterelor influentate de genele Aditive.
b) Caracterelor influentate de genele Neaditive.
c) Nu au influenta asupra nici unui caracter.

8. Traian Nitescu a importat de la Dr. Bricoux:
a) 20 masculi si 20 femele.
b) 15 masculi si 15 femele.
c) 10 masculi si 10 femele.

9. Culoarea penajului se transmite genetic, iar genele care transporta acest caracter se afla in cromozomii sexuali, astfel incat culoarea penajului poate sa influenteze performantele urmasilor?
a) Da, daca unul din pui are aceeasi culoare cu parintele campion.
b) In toate situatiile in care exista asemanari fenotipice ( culoare, aspect exterior ).
c) Culoarea penajului nu influenteaza performante sportive ale urmasilor.

10. Coeficientul de consangvinizare ( FX ) reprezinta:
a) Un sfert din coeficientul de inrudire.
b) Jumatate din coeficientul de inrudire.
c) Coeficientul de consangvinizare este egal cu coeficientul de inrudire.

11. Anumite efecte ale depresiei de consangvinizare, apar atunci cand coeficientul de consangvinizare ( FX ) = ???
a) FX este mai mare de 50 % .
b) FX este mai mare de 25 % .
c) FX este mai mare de 10 % .

12. Efectul Heterozis este opusul depresiei de consangvinizare si are la baza interactiunea genelor Neaditive care se manifesta mai pregnant la caractere legate de adaptabilitate si viabilitate. Efectul Heterozis este rezultatul imperecherilor:
a) Imperecherilor neinrudite.
b) Imperecherilor inrudite.
c) Imperecherilor consangvine.

13. Nu exista secrete, eu respect acest lucru, exista insa mult mai multi porumbei buni, decat crescatori buni!
Aceste concluzii apartin:

a) Maurice Delbar.
b) Arthur Bricoux.
c) George Dusarduyn.

Raspunsuri corecte:
1 – c
2 – b
3 – a
4 – c
5 – a
6 – b
7 – b
8 – b
9 – c
10 – b
11 – c
12 – a
13 – b

NU UITATI!!!

Cand postati raspunsurile scrieti si datele voastre:
- Nume si Prenume
- Localitate/Judet
- Adresa email

Altfel raspunsurile vor fi sterse.

Postati toate raspunsurile si numele/locatia/emailul vostru in acelasi mesaj pentru a fi validat. Nu se accepta completari/corectari ulterioare.