Gritul rosu iarna


Si la voi rup gritul rosu iarna in halul asta? Improspatat zilnic, nu ramane nicio firimitura rosie.

29 comentarii la “Gritul rosu iarna”

  1. la mine nu prea il mananca nici vara, in schimb daca le sparg bucatele de bca , caramida sau daca le pun un bolovan de pamant galben ciugulesc toata ziua , asa i-am invatat .

  2. Il devoreaza…
    Cresc porumbei de ornament , si majoritatea au pui intre 1-10 zile.
    Le pun un cancioc la 2-3 zile mananca tot si scoica tot. ( 80 porumbei)

  3. Sincer, ai mei nu prea se omoara cu gritul pe perioada iernii.
    Dar, dupa o perioada de tratament de cateva zile, zile in care nu au grit, il mananca mai cu placere atunci cand le pun.

    Cu vitamineralul nici nu mai zic. Doar in perioada de reproductie si naparlire servesc cu pofta. In rest, doar asa, plictisiti. Parca ma si enerveaza cand aud la altii ca ai lor baga vitamineral ca spartii si ai mei nu. Dar, ma gandesc ca daca ar avea nevoie, l-ar manca, mai ales ca au la discretie si il improspatez de 2-3 ori pe saptamana.

  4. Vitamineralul nu ii intereseaza iarna. Am mai incercat chiar azi odata, dupa vreo luna in care nu au avut. Nici nu s-au atins de el.

  5. Da. Iarna, tot asa le pun si eu, ocazional. Si ciugulesc putin atunci cand le pun, apoi, uita de el.

  6. Da,la fel il rup si ai mei ,dar doar pe cel rosu . nu stiu care e explicația

  7. La fel, vitamineral nu, grit rosu Da.

    Dar ce.i interesant ca doar unii mananca foarte multi. Altii mai deloc si observ asta in boxe. La unii gainatul este aproape caramida rosie, grit sub forma de gainat, la altii gainatul este de culoare normala.

  8. La mine manaca doar gritul rosu in general…scoica o lasa.Nici vitamineralul nu il mananca …doar in perioada de reproductie.

  9. la mine mananca foarte putin grit( mai mult scoica decat red stone) si vitamineral, in schimb am niste caramizi vechi si am vazut ca sunt atrasi de ele

  10. Datile caramida arsa de fum (de la cosuri,din aia neagra si urita),sa vedeti cum o maninca,sau taciuni sfarimati de la lemn de esenta tare.Ancercati sa vedeti cum lasa gritul pentru astea doua.Practic,si economic !

  11. pt 10 si 11

    nu.i buna caramida aceea. contine toate toxinele din arderea lemnului.

    o sa vezi ca.i vei inbolnavi de ficat iar unii vor vomita.

    pisati.le caramida normala , nu cea din soba care a absorbit tone de fum, toxine.

  12. Eu nu inteleg de ce va chinuiti cu tot felul de caramizi cand gritul special pentru porumbei este foarte ieftin si sigur.

  13. Ani buni am spart la caramida sa fac ceva economie. Pana cand am realizat ca nu renteaza, timpul pentru a sparge un sac de caramida ar fi de cateva ore bune si pentru mine cei 60 de lei cat costa sacul de grit rosu sunt mult mai putini importanti decat timpul meu. Sa nu mai zic de efort, de cernerea catramizii pisate etc. Acum depinde si de venitul fiecaruia, daca nu stai foarte bine cu finanțele, e normal sa spargi singur caramida.

  14. @13. Crede.ma, inca traim cu impresia ca in Romania nivelul de trai este ridicat din pricina rutinei noastre zilnice dar sa dau 50 lei pe un sac de caramida, inseamna foarte mult pentru un copil din zona rurala. Nu mai pui la socoteala si transportul in provincie

    Vin copii din urma in acest sport, vin multi dar cu posibilitati reduse sau restranse. Ma uit pe canalele lor de youtube , sunt multe dar realitatea expusa in vlogurile lor este putin sumbra ?

    Sunt ferm convins ca acest site este vizitat de multi copii de pana.n 16 ani , din zona rurala , din catune, cu posibilitati financiare reduse .

  15. Adi.Bunicii si strabunicii mei,toti au practicat metoda carnii afumate,dar afumate frate nu gluma,si nici unul nu a murit de ficat,ci au murit de batranete la 80 si ceva de ani.Caramida afumata este aceasi lucru ca si ce mancam noi afumat.Da este adevarat ca carnea se spala si se opareste anainte dar fumul intra an ea,pe cand la caramida fumul o prinde numai pe exterior iar interiorul este normal.Am sa ati arat recuperatori pentru porumbei facuti din carbune de lemn,ma rog cu alti adausi de antaritori !

  16. Poate faceti si un articol sau o statistica cu voturi in care sa expuneti principalele produse folosite la porumbei si principalele firme de renume mondial.

    Ca si produse supuse la vot: electrolit, grit, vitamineral, vitamine, aminoacizi, hrana sport, depurativa, drojdie de bere, ulei de usturoi, respiratie, teichomonkza….

    Firme: versele laga, oropharm, bayers, rohnfried, natural…etc.

  17. Chiar zilele trecute vorbeam cu un prieten despre acest lucru:ai mei “devoreaza” gritul rosu(indiferent de sex sau compartiment,matca/zburatori).Asta insemnand ca le pun 2-3 pumni in hranitorul de grit si in maxim 2 ore,ramane doar “praful” ce nu il pot ciugulii.Nu am intalnit asa “pofta” de grit la porumbeii mei nici o data.Gainatul pasarilor este,evident,rosu si acesta.
    Toate cele bune!

  18. @ Adi : nu sunt caramizi afumate, sunt caramizi simple care au stat afara nefolosite, au grit si vitamineral la discretie si chiar am 3/4 de galeata de vitamineral care expira in mai si as vrea sa scap de el da nu mananca in perioada asta

  19. Pai dc ai ajuns asa de zgarcit,sa nu iei grit…..lasa.te. N.ai bani de un sac mare? Ia la 2-3 kg si renunta la un pachet de tigari de exemplu. Altii si.au imbolnavit de salmoneloza porumbeii din cauza caramizii umede si a tencuielii cu igrasie

  20. Spaniolule, ai mare dreptate!

    Carnea pe care o mancam sta la fum rece timp de cateva ore cat sa ia o posghita de fum scos de la un lemn special, stejar sau fag.

    Caramida din soba absoarde precum un plamanul uman fumul de tigara, fum de la motorina, benzina, cox, carbune, lemn din toate categoriile si din alte elemente care ard in soba, fum absorbit timp 15-20 de ani.

  21. Spaniolu e in lumea lui. Gritu trebuie sa fie uscat bn nicidecum afumat ,oare spaniolul a gresit sportu!?

  22. @15: filmeaza vloguri cu smartphone dar nu au 5 lei pentru o punga de grit care le ajunge un an. Si eu am fost mic, nu primeam bani pentru porumbei pentru a ma descuraja, sa nu ii mai tin, dar stateam nemancat la scoala si le cumparam grau si porumb. Cu siguranta le luam si grit daca stiam ce e ala, pe atunci nu exista internet iar in carti ne invata sa le dam nisip si caramida pisata – si pe aia cu greu o procuram.

  23. Eu le dau de 7 ani si sa dea dracu an ei daca a murit vreo unul.Asta spun cei care au bani sa cumpere dar cum a spus si adi,sant copii la tara care nu asi permit.Eu nu zic ca nu mi-as permite dar nu vreau.Are cineva ceva cu mine ca le dau caramida afumata,daca eu mananc carne afumata, vreau sa manance si ei caramida tot afumata !

  24. Cresterea porumbeilor de performanta presupune anumite costuri, si nu putine. Cine nu isi permite sa le ofere produsele consacrate pentru porumbei (for pigeons/pour les pigeons), face mai bine pentru sanatatea lor daca ii lasa liberi, sa isi procure mineralele necesare din natura (asta daca primesc “derogare” de la soim :).
    On topic: la mine, consumul de grit rosu a fost maxim in lunile septembrie-noiembrie si in special puii “radeau tot”. Si acum il prefera in detrimentul gritului din scoici dar consumul s-a redus. Va urma insa sezonul de reproductie, cand se vor schimba preferintele, mai ales femelele avand mare nevoie de grit cu scoica incepand cu a 4-a sau a 5-a zi dupa imperechere, consumul fiind maxim in preziua depunerii primului ou (in general, ziua a 8-a sau a 9-a de la imperechere).

  25. La doamna din Cluj,cea cu vecinul de otravea porumbeii,nu ati intervenit.Ati fost indiferenti si va-ti facut ca ploua ! Acum va e frica ca mor porumbeii de caramida afumata !

  26. Cresc porumbei de ornament ( de performanta in expozitii)
    si cu toate ca nu stau excelent din punct de vedere vinanciar… sa dau 5-10 lei pe cateva kg de grit nu mi se pare scump.
    Voi cei ce concurati cu porumbeii nu ar trebuii nici macar sa va puneti intrebarea referitor la ce ati putea alege , grit sau caramizi … zic si eu..
    Eu unul am ajuns sa le iau saci de mancare si sa le-o peletez pentru a consuma fiecare gramajul potrivit din fiecare bob ( unii pefera unele boabe in detrimentul altora astfel pierd anumite beneficii) le dau si boabe simple ( amestec) dar cand au pui le fac amestec peletat.
    Performanta fara costuri NU SE POATE indiferent de rasa ce o cresti.
    P.s Spaniolule dale si mustar langa caramizi ….=)))

  27. Postat de “florinm”, sters eronat de filtrul de spam:

    florinm:

    Buna ziua!
    Oameni buni,haideti sa gandim nitel.EU AM 54 DE ANI SI PRIMELE AMINTIRI DE COPIL LE AM SI CU PORUMBEI,MULTUMITA BUNICULUI MEU!
    …cu regret trebuie sa spun ;aveti control asupra celor ce pun firmele in saci???….NUUU…..
    ….”ceva rosu”CA SI CARAMIDA IN SACII DE GRIT POT FI CARAMIZI F F ARSE SAU CERAMICA SPARTA MARUNT……care este exact ca sticla :”neutra”…asa ca intra si iese din organism fara efect……
    ….asta-i si explicatia de ce unele firme au grituri de le mamananca pasarile noastre,si altele dai cu ciocanul in ele si sar scantei,iar porumbeii nostri nu le mananca!!!
    …tot mai buna e caramida,mai slab arsa,ce se farama relativ usor,care are efectul de a absorbi gazele/toxinele….
    …doar nu credeti ca exemplerle din natura : papagali si alte pasari…care se indoapa cu argila……cauta una “arsa”…..sa fim seriosi!!!
    Sanatate va doresc tuturor!!!

  28. @porumbei.ro Vitamineralul se poate da pe hrana daca nu il mananca de bunavoie.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *