12-04-2018 • Advertising • 2,385 vizualizari

Te-ai întrebat cum ar fi să existe un singur produs care să crească nivelul energetic și în același timp să ajute și să protejeze ficatul? Cum ar fi ca printr-o formulă științifică sigură porumbeii noștri să poată face eforturi mai mari și chiar să zboare mai repede? TOP FORM poate face asta. Este suplimentul minune care chiar ajută porumbeii. În compoziția sa intră:
BETAINA, un aminoacid descoperit recent despre care oamenii de știință au făcut următoarele afirmații:
Îmbunătățește masa musculară. Studiile sugereaza ca beneficiile betainei asupra sănătății pot include capacitatea de a îmbunătăți masa musculară. Suplimentarea cu betaina a demonstrat ca reduce masa de grăsime și mărește masa musculară atât în studiile pe animale, cat si la cele umane. Un studiu din 2013 a constatat că suplimentarea cu betaină a fost capabila să îmbunătațească compoziția corporală și rezistența musculară.

Ajută la arderea grăsimilor. Studiile au aratat ca suplimentarea cu betaină poate avea ca rezultat abilitați mai rapide de ardere a grăsimilor, făra pierderea masei musculare. 
Ajută la functia hepatica și la detoxifiere. Studiile au arătat ca betaina ajută la detoxifierea ficatului prin descompunerea si eliminarea grăsimilor din ficat. Betaina ajută, de asemenea, la prevenirea deteriorării tractului digestiv provocată de toxine și substanțe chimice.
Ajută în digestie. Aminoacidul poate ajuta la creșterea acidului clorhidric în stomac, care joacă un rol important în descompunerea alimentelor și absorbția nutrienților. 
Ajută la ameliorarea durerilor. Cercetatorii au descoperit ca suplimentarea cu betaina a contribuit la scăderea nivelului acidului lactat asociat cu oboseala musculara. Studiile sugereaza ca betaina poate fi utila în promovarea relaxării crampelor musculare.

CARNITINA
Un răspuns foarte simplu și pe înțelesul tuturor: carnitina este un supliment care transformă celulele de grăsime în energie.
 Unul mai tehnic: ea este responsabilă de transportul acizilor grași de la citosol (locul unde au loc majoritatea reacțiilor chimice din organism) in mitocondrii (cunoscute și ca depozitele de energie ale celulelor) în timpul spargerii celulelor de grăsime pentru reproducerea de energie metabolica.

COLINA
Colina este o vitamină hidrosolubilă care intervine în degradarea acizilor grași, anumitor acizi aminați si a glucozei. Este o vitamină care nu este distrusă la căldură sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea și oxigenul o afectează. Împiedică depunerea colesterolului pe pereții arteriali și contribuie la eliminarea substanțelor toxice și a metabolitilor inutili acumulați în organism, înlesnește funcțiile ficatului (ajutând la eliminarea toxinelor din organism) și ale vezicii biliare – facilitează folosirea corespunzătoare a grăsimilor și a colesterolului de către organism.

SORBITOLUL
Sorbitolul este un zahar-alcool hexahidrat, derivat din glucoza prin hidrogenare. Administrat pe cale parenterala este oxidat, la nivelul ficatului, de catre sorbitol-dehidrogenaza, transformându-se în fructoză (levuloză). Sorbitolul, substrat energetic usor utilizabil de catre organism, are, de asemenea, acțiune anticetogenă si hepatoprotectoare, administrarea lui fiind posibila chiar in prezenta unor leziuni hepatice importante. Aportul caloric al Sorbitolului se ridica la 4,1 kcal/1 g. Sorbitolul este foarte bine tolerat de rinichi. 

D-PANTENOL
Pantenolul (denumit și pantotenol) este analogul alcoolic al acidului pantotenic (vitamina B5), și este, prin urmare, provitamină de B5.

MAGNEZIU
Cationul magneziu se întâlneşte în fluidele intracelulare, fiind pe locul doi în ceea ce priveşte răspândirea. Este un co-factor esenţial pentru multe enzime, în special fosfortransferazele, şi joacă un rol vital în asocierea reversibilă a particulelor intracelulare şi în legarea macromoleculelor la organele subcelulare (de exemplu ribozomii şi mRNA). Magneziul joacă un rol important în transmisia neurochimică şi excitabilitatea musculară şi de asemenea în sistemul nervos central şi în sistemul cardiovascular.

Descrierile de mai sus au fost luate din prezentările acestora în alte surse tocmai pentru a prezenta opinii diferite. Acestea prezintă clar efectele fiecarei substanțe. În plus, combinarea acestora în TOP FORM face ca efectele lor să fie mult potentate datorită folosirii optime a dozelor necesare porumbeilor. Columbofilii care au utilizat odată acest produs pentru porumbeiii lor sunt extraordinar de mulțumiți.

Păslă Daniel este unul dintre cei care au testat TOP FOM încă de la apariția lui și folosește în continuare foarte mult. Curioșii pot afla direct de la el dacă produsul își merită faima descrisă mai sus. Administrarea lui variază de la 1 ml/litru până la maxim 5 ml/litru în cazurile când dorim să ,,turăm motoarele,, la maxim, dar este bine să lăsam asta pe final de sezon.

PONT: Poate nu știți dar porumbeii nu au glande sudoripare pentru a transpira și a se răcori în zilele călduroase de vară. Porumbeii se ,,răcoresc,, prin intermediul respirației pe cioc, și asta presupune un consum mare de energie. Administrarea de TOP FROM în zilele călduroase de vară 1-2 ml/litru ajută foarte mult la păstrarea energiei și la ,,răcorirea,, favoriților noștri.

Găsiți produsul la distribuitorii CEST PHARMA din toată țara, sau la www.columbovet.ro, tel. 0753.470.641