In primavara, pe la sfarsitul ei, a poposit la mine un pui. Puiul era cu capul “spart”, neavand fulgi pe crestet! Era destul de bine crescut, dar puiul insa s-a ratacit. Nu a mai plecat de la mine. Eu l-am postat la pripasiti dar nimeni nu a bagat de seama! Ulterior am plecat din tara si am revenit in toamna cand, am avut surpriza sa il gasesc tot printre porumbeii mei.

Deoarece nu am putut sa ii zbor in sezonul competitional, fiindca am fost plecat, m-am gandit sa fac o selectie sa vad cine isi merita locul in cotet pe perioada iernii. Am inceput cu o distanta destul de mica: 100km. adica din Bucuresti, eu fiind din Targoviste. Am avut surpriza sa constat ca primul sosit este tocmai puiul care se pripasise la mine. Am zis ca poate este o intamplare, stiind ca unii porumbei ai mei au zburat destul de bine si in competitii!

Curand am avut drum la Constanta, adica aprox 300km unde porumbeii au fost eliberati individual, la intervale de aprox 5 minute, pentru a nu se intalni in zbor! Am constatat cu uimire ca cel care a scos cel mai putin timp, cu aprox 15 minute a fost , iarasi, puiul pripasit. Am inceput sa ii ofer credit si cand un bun prieten a plecat cu masina catre Ungaria, l-am rugat sa-l lanseze de la vama Nadlac. Asa a si facut! Puiul a ajuns acasa cu un timp foarte bun. Am calculat si mi-am citit vechile agende…nici un porumbel pe care l-am avut nu a reusit performanta asta.

Ce vreau sa aflu prin acest mesaj: daca cineva recunoaste seria va rog sa-mi dati date de contact ale adevaratului proprietar! Porumbita va fi inapoiata fara probleme si vreau sa aflu ce porumbei are, de unde ii are , ce linii sunt si daca se poate sa cumpar parintii sau alti pui din acestia! Atasez si o poza, dar nu stiu cata relevanta are!

Alexandru