Tot auzeam colegii ca ii pisca soimul si ma miram pentru ca nu i-am mai vazut mutra din iarna. Poate o fi interceptat puii la disparitiile lor dar acasa in raza vizuala nu a aparut deloc. Pana azi… asa ca de 1 Septembrie, sa incepem toamna cum se cuvine.

Vremea era superba, puii s-au ridicat neobisnuit de sus, fara sa fie speriati de ceva. Ma uitam la ei si deodata vad cum trece prin ei o sageata in timp ce stolul se da brusc in jos si se rupe in doua. Pana am deschis telefonul sa filmez era deja in atacul 2 pe care l-am filmat total aiurea, au iesit din cadru fix cand i-a ajuns. Se intampla atat de sus incat pe ecran nu vad nimic asa ca tin telefonul orbeste unde estimez ca ar fi ceva. Totusi atacul 3 a fost filmat cat de cat, se vede cum a incercat sa agate unul. Intre timp incepusera picajele celor despartiti, auzeam suierat si busituri pe acoperis sau in plasa. S-au regrupat 2 stoluri, unul mare si unul mic, cel mare disparand cu soimul dupa el peste deal.

Am facut recensamantul cand au revenit si a fost formatie completa de data asta. Se poate vedea tentativa de filmare aici.

porumbei.ro