Ambitioasa

Femela asta are un atasament nebun pentru odihnitoarea V din coltul de sus.

Se lupta inclusiv cu masculii mai puternici si daca nu ii poate elimina prin forta ii pacaleste infigandu-se sub ei din zbor sau asezandu-se peste ei si impingandu-i cu picioarele. Orice, pentru a dormi pe acel V. Am filmat doar un final, zilnic ma amuzam cu luptele ei, uneori incercand de peste 10 ori pana la victorie.

Nu a dormit mereu acolo, dar dupa un atac de soim din Ianuarie din care a scapat cu greu si cand a ramas fara mare parte din coada, s-a retras pe acel V si nu a mai renuntat la el. Pana atunci pe acel V a stat alta femela mai in varsta, pe care a si luat-o soimul dupa ce a pierdut lupta cu ambitioasa cateva zile la rand.

Categories Diverse

13 comentarii la “Ambitioasa”

 1. imi plac porumbeii bataiosi, ambitiosi care lupta pentru ce e al lor, nu stiu daca are vreo legatura cu performantele de zbor sau reproductie insa e de apreciat ca nu cedeaza usor, asta arata un psihic bun .

 2. Un instinct puternic de supravietuire a marcat adn ul.acestei porumbite, sper ca isi va gasi pereche asemeni ei si urmasii sa primeasca aceasta gena adevarata, supravietuire e sensul existentei fiecarui fapturi, a trai viata e asemeni a supravietui.numa bine

 3. Cati sunt in acel compartiment? Cam apropiate odihnitorile.

 4. Este un porumbel stresat…disperat…nu as merge za pe el la testul coșului.

 5. Pentru asta vin acasa, pentru teritoriu. In afara faptului ca dpdv fizic e perfecta. Scurta cu piept de nu se mai termina. E toata numai piept. Nu oboseste usor…

 6. Adevărul adevărat este că doar coșul o să-ți demonstreze daca acel loc o va motiva și acest lucru o va face campioana….una peste alta este un lucru bun ….
  Eu am un campion care după ce a fost retras la matca vreo două luni …apoi readus în compartimentul de zbor …nici nu s-
  a gândit să se bată ptr locul lui….s-a uitat împrejur și a ales alt loc fara să încerce o secunda sa recucerească boxa.
  Precizez că a fost olimpic și în momentul de fata este un foarte bun reproducător.

 7. Dacă o vinzi…. O cumpăr eu îmi plac băltăturile… Si dacă sunt nervoase sunt cu atât mai interesat. Cu respect.

 8. Un comportament de apreciat. Foarte probabil scos la lumina de suflarea mortii “in ceafa”, prin alegerea pozitiei celei mai sigure din compartiment. Totusi, nu cred ca are legatura cu disperarea. Mai degraba cu vointa de fier si cu teritorialitatea, 2 atuuri de baza ale motivatiei pentru intoarcerea acasa. Bineinteles ca asta nu o face automat campioana, dar semnele sunt bune. Va concura sau va ramane in echipa de iarna?

 9. E pentru iarna, la fel sunt si parintii ei, si cele 2 fiice tardive baltate de pe V-urile de langa plasa. A mai avut un frate aproape alb pe care l-am dat unui coleg si a zburat foarte bine la fond, dar s-a linistit la maraton.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *