Cateodata oamenii se intreaba cum pot altii sa fie atat de fascinati de sportul cu porumbei calatori. Pentru a gasi un raspuns la aceasta intrebare trebuie sa cunosti acest sport si lucrurile pe care le implica el. In primul rand, prin natura lor multor oameni le plac animalele … insa faptul ca “faci” animalele, care iti plac atat de mult, sa aiba rezultate este chiar distractiv. De asemenea este in natura multor oameni sa faca ceva competitiv. Insa nu oricine este in stare sa fie competitiv. Oricum columbofilii se afla intr-o pozitie privilegiata. Ei ii au pe porumbeii lor care fac “treaba” pentru ei …. cu o conditie: sa fie foarte bine ingrijiti. Acest lucru este ca o provocare pentru columbofil.
Care este motivul ce face ca acest sport sa fie atat de unic?

  • Nu trebuie sa ai o varsta ca sa fii campion.
  • Nu trebuie sa fii un atlet ca sa fii campion.
  • Un batran de 80 de ani poate sa fie campion in sportul cu porumbei calatori, deasemenea si un om putin educat, la fel si o femeie, un pustan, un tip … asadar oricine poate fi.

Aceste motive diferentiaza acest sport de altele si il fac sa fie asa de special si atractiv. Ne intrebam cateodata de ce oare columbofilia inregistreaza un mic regres in Belgia, Olanda sau Germania daca este atat de distractiva. Exista mai multe explicatii pentru acest fapt. Unul dintre motive este marea discrepanta care s-a creat de-a lungul anilor intre campioni si RESTUL concurentilor. Sa fii invins este un lucru normal care se intampla in orice sport. Insa multi din “REST” se satura sa tot fie invinsi de aceeasi putini fericiti concurs dupa concurs si acesta este motivul pentru care ei parasesc sportul cu porumbei calatori. Toti aceia care au o “functie” in acest sport au sarcina de a-i ajuta si a-i sustine pe aceia care nu apartin acelor “putini fericiti” (adica campionilor). Reporterii si scriitorii columbofili apartin “acelora care au o functie “. Articolele mele sunt scrise cu scopul de a fi educative.

Nu poti sa-i invat pe campioni prea multe lucruri – pentru ei nu este nevoie sa scriu. Incercand sa diminuez aceasta discrepanta dintre invingatori si invinsi nu este numai in interesul noncampionilor ci este si in interesul campionilor. Daca aceleasi persoane continua sa fie invingatoare pe o perioada mai lunga ele ar putea sa devina ca acei regi fara regate. Daca doar o singura fraza din seria de articole pe care am scris-o are sa te faca sa devii un concurent mai bun inseamna ca merita toate acele ore cat am scris articolele. Mesajul meu pentru campioni este urmatorul: Ei ar trebui sa-si dea seama ca este in beneficiul lor daca ceilalti concureaza intr-un mod mult mai competitiv pentru ca … ei pot sa fie campioni atata timp cat exista oameni cu care sa concureze. Vreau sa “deschid ochi”. Se spun si se publica atatea tampenii despre sportul nostru incat oamenilor li s-au spalat creierele, in special in America si in Estul Indepartat. Credinta lor intr-un lucru atat de insignifiant cum este “rasa” cateodata face acest sport sa para ca un circ pentru cei care il practica. Una din intentiile (obiectivele) mele este sa diminuez numarul mare de clovni din acest circ.

Autor: Ad Schaerlaeckens