In urma mai multor solicitari din partea crescatorilor tineri de rase de zbor si/sau joc de a se face reducere la cuantumul cotizatiei pentru elevi, conducerea ACPJG-RO decide: Orice crescator de porumbei de agrement care nu a implinit varsta de 18 ani si care doreste sa-si zboare porumbeii intr-un club profesionist si dupa regulamente adaptate fiecarei rase sau varietati, poate trimite o cerere de aderare pe adresa de mail a asociatiei. CUANTUMUL COTIZATIEI ESTE DE 0,00 LEI PE ANUL 2013 PENTRU ACEASTA CATEGORIE DE VARSTA. Singura conditie care se pune este sa participe la concursurile organizate in anul in curs.
Consideram ca prin aceasta facilitate pentru tineri, sportul columbofil va avea de castigat avand in vedere ca posibilitatile financiare ale tinerilor columbofili sunt, de cele mai multe ori, limitate, chiar si o cotizatie modica fiind greu de suportat de catre acestia. Pentru toate informatiile necesare va rugam sa studiati rubricile site-ului oficial al asociatiei:
http://asociatiacrescatorilordeporumbeijucatoridegalati-romania.ro/
In speranta aderarii a cat mai multor tineri, dorim succes tuturor columbofililor care zboara porumbei in competitii si multumim in mod deosebit site-ului http://www.porumbei.ro/ pentru gazduirea acestui anunt care promoveaza sportul columbofil cu porumbei de agrement.
Conducerea ACPJG-RO
foarte frumos si deosebit gestul, si trebuie preluat de mai multe asociatii. sper sa se inscrie cat mai multi juniori .
felicitari pentru acest gest!
Aceasta metoda ar fi trebuit sa fie pusa in aplicare si in bucuresti la asociatii !
pentru juniori este greu cu banii , este 150 Ron inscrierea !
Felicitari pentru initiativa, mai ales daca este valabila pe toata perioada pana la majorat!
in anglia se procedeaza in acelasi mod cu toti tineri coumbofili,pana in 16 ani,danduli se si un nr de 10 inele gratis http://www.rpra.org/young-fanciers/ ,cred ca ar trebui procedat si la noi in acelasi mod pt a incurajare.,ca sa nu mai spun ca majoritatea pt,, incurajare,, vand cam toate ragaliiile copiilor,cred ca si in ideea de a scapa de concurenta din viitor
Ar trebui sa se intample astfel la toate asociatiile pentru ca toti juniori sa inceapa sa iubeasca si sa creasca si mai mult porumbei ! Daca noi tineri nu mai sporim acest sport atuni cine?Se v`a duce pe apa Sambetei .Vant in pene tuturor !
puteti accesa siteul de mai sus ,apoi clic in dreapta young-fanciers news .apoi BBC VISITS KINGSMEAD SCHOOL LOFT. aici puteti vedea cum au inceput sa creasca copii porumbei in podul unei scoli .asta da incurajare si exemplu
felicitari pentru aceasta idee
Bine gandita treaba …
Uitandu-ma la conducerea acestui site , apare si numele bunului meu prieten Adrian Catalin Petre ca vicepresedinte a grupei ;
Zbor si joc , jucatori de Galati .
Ady , sper ca sti in ce oala ti-ai bagat ” coada ” ?!
Dar ,
poate reusesti tu sa le explici dansilor cum trebuie sa arete dar mai inportant ca trebuie sa joace un JUC de Galati .
Succes in activitate !
la Slatina deabia asteapta astea sa prinda un tanar sa ii ia alocatia…
Domnule Dieter , chiar si la un acest gen de topic crezi ca este necesar sa vi dumneata sa arunci cu noroi ?
Nu cumva sugerezi in stilu-ti caracteristic , caci Galateanul trebuie sa joace , sa zboare 20 de minute si acelea la inaltimea blocului turn ?
Spune-o pe fata , ce rost are sa te mai ascunzi !
La varsta pe care o ai , ar trebui sa ai un gram de respect , macar pentru Andrei , pentru site-ul porumbei.ro si pentru iubitorii acestui site .
E bine sa nu mai porti grija altora si sa-ti dirijezi energia asupra selectiei porumbeilor pe care ii cresti , caci stii bine ce ,,progenituri” ai in cotet .
Este primul si ultimul comentariu pe care-l scriu , deoarece nu vreau sa intru in jocul tau .
A genera circ pe internet este usor , a fi educat si echilibrat este mai greu !
Nici o problema d-le Ionescu ?
Eu in comparatie cu d-voastra sunt un pic mai vizibil . Daca ati citit bine am scris ca este o initiariva buna de a sprijinii tineretul . In rest , este o simpla parere ca jucatorul de Galati trebuie sa joace si sa se deosebeasca fizic de voiajor . Acest lucru va deranjeaza .
Sanatate !
As putea vedea un standard al Rollerului de Galati promovat de aceasta asociatie? Pentru ca s-a concluzionat deja, inclusiv pe acest sit, ca denumirea “Jucator” este ambigua, nelamurind explicit tipul de joc al rasei in cauza. Or stie toata lumea ca este vorba de joc de tip snur/rulade, specific raselor de roller. Desigur, cu zbor de inaltime si durate cat mai mari. Insa, ca persoana destul de in varsta pentru a sti ce viorii avea candva Craiova (si sa nu spuneti ca nu avea) as fi interesat si de dimensiunile incluse in standard. Intr-o maniera onorabila si credinciosi propriei dvs. devize, “Minciuna trebuie sa inceteze”, daca se poate.
Ca sa se inteleaga clar “ce hram port”, specific de la inceput ca nu am nimic impotriva si nu consider ca este gresit ca o persoana sa-i placa foarte mult o anumita rasa de roller, exclusiv jocul acesteia, preferand sa-l vada mai degraba zburand decat sa inceapa a se pravali in spasme nervoase (asa cum ar da de inteles Prescott, referitor la unele exemplare de Tippler). De asemenea nu am nimic impotriva ca exemplarele cu zbor sa pastreze aceeasi titulatura de Jucator de Galati (cu toate ca formatia mea de programator nu-mi ingaduie sa zaresc logica acestui fapt) de vreme ce multe din exemplare vor continua sa prezinte joc, in ciuda a multor ani de selectie in vederea eliminarii acestui inconvenient pentru iubitorii genului. Insusi Jack Prescott prezinta Tipplerii ca descendenti din tumbleri/rolleri si lamureste faptul ca insusi denumirea de “tipple” inseamna in vechiul dialect de Sheffield a face tumbe. Referinta aici: http://jack.tipplers.com/art/art_thetumblingfactor.htm
Si pana la urma nu am nimic nici impotriva unui standard unic, atata vreme cat se specifica dimensiunile si formele fiecarei varietati in parte, nu numai diferentele de zbor si joc, asa cum vedem in cartea lui Bonatiu. Trec cu vederea (si asta doar pentru ca sunt un ageamiu si nu un specialist occidental) peste diferentele izbitoare privitor la dimensiuni si aspect dintre varietatea veche de roller si cea noua, dezvoltata ulterior de iubitorii zborului de durata. Daca insa specialistii spun ca diferentele de aspect sunt prea mari si nu pot fi considerate variatii “in cadrul rasei” atunci este evident ca nu s-a acordat atentia cuvenita aspectului si ca aici ar fi de lucrat pe viitor: adica aducerea varietatii actuale in dimensiunile si aspectul vechii rase. Acesta ar trebui sa fie angajamentul de onoare al celor de la Dacia si apartinatori in rezolvarea acestui conflict ce nu aduce nimic bun columbofiliei romanesti.
“adica aducerea varietatii actuale in dimensiunile si aspectul vechii rase”
Referitor la aceasta fraza, imi aduc aminte ca a fost prezentat aici un filmulet in care o persoana respectabila (din Turnu Severin?) pomenea de refacerea vechiului aspect al vioriului, coada lata, si toate cele. Salut din toata inima aceasta intentie, mai ales ca este in spiritul Munteniei si Bucurestiului de altadata. Coada lata, porumbel mic, cioc mijlociu, cap finut, etc. Sa nu uitam ca tipplerii nu sunt mari si grosolani ca voiajorii si zboara mai mult ca actuala varietate de galateni. Spor la treaba!
Cred ca trebuie sa-mi cer scuze prietenului Ady ca l-am inplicat fara rost in aceasta discutie . Succes in activitatea ta in acest club !
Multumim tuturor oentru aprecieri.
@Dieter:
Domnul Adi Petre este un membru de baza al asociatiei noastre.
Stati linistit domnule Dieter, la aceasta asociatie porumbeii Jucatori de Galati zboara si joaca. Dar fac aceste lucruri in competitii. Tocmai din acest considerent am lansat acest apel catre tinerii columbofili: pentru a zbura porumbei in competitii.
Va invitam, domnule Dieter sa participati si dumneavoastra la aceste competitii dovedind prin asta ca nu sunteti numai un chibitz care comenteaza de pe margine.
@funlw65
Daca studiati mai bine site-ul, la rase romanesti – Jucator de Galati, este prezentat standardul care este sustinut si recunoscut de asociatia noastra.
Vad ca sunteti pasionat de Tippleri. Banuiesc ca detineti aceasta rasa. Va invitam si pe dumneavoastra ca si pe domnul Dieter sa participati la competitii. Multumim.
P.S. 1
Din cunostintele mele, denumirea de Tippler nu vine de la ce ati spus dumneavoastra mai sus.
Va redau un citat din cartea “Zburatorul de durata – Porumbelul Tippler sport” scrisa de John T. Curley in anul 1961 si care spune asa:
“Multe explicatii au fost date pentru numele de Tippler (chefliu/betiv). Unii zic ca este un nume luat de fapt de la primii crescatori care erau originari din anglia, mineri care munceau in minele de huila beti la deschiderea lor. Alte povesti spun ca primii crescatori erau insasi niste betivi in cel mai rau sens.”
Dar asta este cu totul alta discutie.
P.S.2 Ce legatura are Dacia cu aceasta asociatie in afara de cativa membrii comuni?
Cu tot respectul cuvenit, Barboianu Ionut – reprezentant oficial al ACPJG-RO
Felicitari conducerii ACPJG-RO pentru aceasta decizie .
In legatura cu joc – zbor la rasa jucator de galati ar fi trebuit de mult sa se defineasca cele doua varietati si anume : jucator de galati – varietatea cu joc si
zburator de galati – varietatea de zbor
astfel acum nu s-ar mai fi certat nimeni in legatura cu forma de zbor a acestor porumbei .
As dori sa vad pe net porumbeii crescuti de funlw65 , nu stiu unde ii pot gasi…
buna treaba anul acesta nu fiindca am putine exemplare dar la anul viitor sper ca voi intra si eu prin concurent!i
In curand, pe site-ul asociatiei va aparea o rubrica “Donatii” unde crescatorii vor oferi cadou porumbei acestor tineri columbofili care vor veni alaturi de noi.
Domnule Ionescu Sorin, ce cresc eu, nu schimba cu nimic realitatea de care vorbesc. Nu stiu ce varsta aveti, insa vorbesc si de pasari care erau, si care acum nu se mai cresc, pasari care aveau pe merit titulatura de Jucator de Galati vioriu. Aveti ceva impotriva ca consider schimbarile la care a fost supus acest porumbel prea drastice si nepotrivite rasei? E vorba de porumbei tinuti in mana si observati la zbor prin anii 80. Sunt unul din martorii a ceea ce era candva si consider directia de dezvoltare ca fiind total gresita si asta nu puteti schimba dumneavoastra – intotdeauna voi face referire la acei viorii.
Singura greseala care mi-o imput (si e cea semnalata de dl. Barboianu) este ca am presupus ca porumbeii pe calapodul asociatiei Dacia exista in numar mai mare in Craiova decat vechii viorii de altadata si ca acesti porumbei vor face obiectul acestei asociatii sub o denumire care momentan (si zic momentan, pentru ca se pare ca exista intentii binevenite de a remedia situatia) nu li se potriveste.
SI pentru ca tot ati intrebat, nu sunt un crescator avut, care sa aiba impact asupra unei rase sau alteia, sunt “fan” al majoritatii raselor de agrement romanesti si, ca un posibil client al celor care cresc porumbeii in “cantitati comerciale”, am dreptul sa-mi exprim opinia, acordul si/sau dezacordul cu privire la calitatea actualelor exemplare de pe piata (mai ales) si din unele voliere la care am acces. Si spre deosebire de pustanii din ziua de azi, in ce priveste rasa care face obiectul articolului de fata, am vechiul calapod dupa care ma conduc, indiferent daca asta deranjeaza sau nu – este un lucru care nu poate fi schimbat.
Vreti sa-mi vindeti Jucatori de Galati? Atunci am pretentia ca acestia sa arate si sa se comporte ca atare (in functie de varietate). Indiscutabil. Altfel cautati alt client. Insa, daca sunt in piata si observ ca este pe cale sa fie vanduta o “anomalie” pe post de Jucator de Galati unui pusti naiv, atunci intervin in mod politicos, in beneficiul clientului si in dauna “impostorului”. Cum de altfel cred ca si dumneavoastra procedati, ca om de onoare ce sunteti, si care actionati in favoarea adevarului.
Actualmente cresc Ciungi de Bucuresti (cumparati din piata) si caut o porumbita femela, varietate Argintiu sau Bujor. Sa va povestesc de ce cultura si sfaturi beneficiez intr-o zi de piata din partea celor care-si prezinta marfa? Pietari care se aratau dispusi sa-mi imperecheze masculul stingher Argintiu cu oricare “rasa” existenta acolo si indiferent de sex! Noroc ca mai gasesc si prieteni acolo, cu care am ce discuta. In piata am zarit in acea zi un singur exemplar care din punct de vedere al aspectului, isi merita titulatura de Jucator de Galati, desi erau mai multi prezenti la vanzare sub aceeasi titulatura.
Pot sa redau si o parte dintr-un dialog, as zice eu, elocvent.
Inca o data, nu atat ce cresc eu poate schimba situatia, cat atitudinea si opiniile mele in deplina cunostinta de cauza pot “forta” lucrurile pe un fagas de normalitate. Si cu cat sunt mai multe voci, si referinte catre documente/carti de specialitate, cu atat mai bine.
O zi buna, si la cat mai multe exemplare de calitate!
m-as inscrie dar locuiesc in odorheiu secuiesc si tin voiajori
Era doar o curiozitate , nu ceva personal dle funlw65 , daca acesta chiar e numele d-voastra. Al meu e cel exprimat. Si legat de porumbeii vechi de care spuneti ca ii cunoasteti si cei din ziua de azi pe care ii vedem acum ( mai ales pe net ) , eu va dau dreptate ( desi datele de referinta si probabil implicarea directa in cresterea rasei o proveni tot de atunci , anii 80 , asa cum ati precizat
) , dar trebuie vazut pe unde mai sunt descendenti din ei , cat de puri sunt , vorbind in rasa , si in primul rand ce performante de zbor si joc mai au ( legat de modul in care au fost selectionati ) , d-voastra vorbiti de fapt de “porumbei tinuti in mana si observati la zbor prin anii 80″. . Legat de presupunerea d-voastra ca as dori , ca si ” impostor ” sa vand porumbei sunteti total pe alaturi.
Buna dimineata , sper sa va treziti !
Acel pasaj era abstract sau general, daca vreti. Se referea la obligatia comerciantului de a livra exact produsul de pe eticheta, si nu direct adresat dvs. Nu va cunosc, deci nu-mi permit. Sper ca acum textul meu este clar. Cat despre numele meu, nu este greu de aflat. Adresa de sit ce apare la fiecare comentariu ce-mi apartine va conduce direct la una din “paginile” mele web, la al carei subsol gasiti nota de copyright (se poate folosi motorul de cautare Google si in acest caz).
Ce am spus mai sus, este valabil pentru blogul de porumbei. Pentru situl tehnic este chiar mai usor: in panoul din dreapta este specificat autorul.