Sosiri din cursa cu soimul

Daca tot imi e dor de sosirile de la etape si 6 luni o sa fie pauza, are soimul grija sa-mi asigure sosiri si emotii ca la etape. Dupa ce ii ridica in puncte, faramiteaza stolul si incep sa vina cate unul sau in grupuri mici, exact ca de la etape. Pe masura ce apar fac inventarul si incerc sa-mi dau seama care lipsesc, stau cu emotii pentru ei si le tin pumnii.

Sezon 2020 – INTRO

Sezon 2019

Episodul 7 – A Long Day with the Falcons

16 Mai 2020: Am reusit intr-un final sa editez ultimul episod si cel mai lung, cu secvente dintr-o singura zi cu atacuri in rafala. Sunt filmate doar o parte dintre ele.

Link Youtube.

porumbei soimi calatori

Episoadele mai vechi:

Episodul 6 – Vertical Falcon Climb

Ceva scurt, vine primavara. Se poate vedea urcarea verticala a soimului dupa ratare. Si se mai vede o turma care incearca sa adune oitele ratacite dar care sunt mereu pe contrasens.

Link Youtube.

Episodul 5 – The Spiral Escape

Link Youtube.

Episodul 4 – Fast & Furious Falcon

O zi normala de Ianuarie printre porumbei.

Link Youtube – Fast & Furious Falcon

Episodul 3 – Soim in “modul uliu”

Se spune ca soimul nu ataca decat sus? Cand nu poate urca porumbeii, iata-l in actiune si pe jos, ca un uliu. Link Youtube.

Episodul 2 – Falcon vs Falcon

Am avut o rafala “maraton” de atacuri de soim – timp de 15 minute a atacat stolul fara oprire, abia strangeau randurile ca el era deja pornit in urmatorul atac. Am reusit sa filmez cam jumatate dintre atacuri. Porumbeii au avut ambitia sa ramana stol si sa se “joace” cu el mult timp, desi de obicei rupeau formatia si coborau la voliera. Se poate observa cat de rezistenta este pasarea asta.

Cand spre final a cam ramas fara suflu si se observa ca ultimele 2 atacuri sunt mai slabe, cum un rau nu vine niciodata singur… isi mai si ia bataie de la un soim rival care a asteptat sa oboseasca si apoi l-a trosnit. Incaierare si tipete. “Salvatorul”, dupa ce l-a alungat pe invins, a plecat fara sa se atinga de ultimele batalioane de porumbei care coborau pe langa el.

Vizualizare pe Youtube.

Episodul 1.

Am filmat pentru prima data dansul soimilor imbratisati, chitaind pe cer. Nu stiu ce reprezinta si e prima data cand vad.

Later edit: desi credeam ca sunt pereche, am aflat ca sunt 2 soimi rivali in lupta.

Link youtube (nu se vede bine pe telefon).

Atasamente foto: