Blitzform natural

porumbeii-in-nuc4Porumbeii porumbei.ro surprinsi la recoltat “Blitzform natural”, direct de la sursa. Nucul contine iod. Umbra nucului este mult mai odihnitoare decat a altor specii datorita ionilor negativi pe care ii emana nucul, fiind o specie mult folosita in statiunile balneare.

Se spune ca efectul nucului asupra porumbeilor este unul de recuperare. Se mai spune ca porumbeii care stau in copaci sunt ciori…?!

Categories Stiri

39 comentarii la “Blitzform natural”

  1. ai mei stau in mar si prin vie.cat a fost poama mica au mancat-o acum nu stiu daca o mananca pe ce coapta…iar in mar vad ca mai trag de frunze

  2. Ai mei in cires , pt ca crengile sunt foarte aproape de casa.

  3. si ai mei sunt credinciosi rau stau pe turnuri la biserica , nu mai stiu ce sa fac sa nu mai isi petreaca timpul acolo ..

  4. Atat ciorile, cat si porumbeii sunt pasari cu roluri diferite!
    Din varii motive, pe acest site se confunda intentionat acesti doi termeni destul de des…

    Porumbeilor tai le sta foarte bine in nuc; ei stiu mereu de ce anume au nevoie in organism si pentru organism.
    Frumoase poze!

  5. deci se para ca nu prefera un anumit pom ci doar cel apropiat de crescatorie .

  6. se spune ca daca vii obosit, transpirat si te culci la umbra unui nuc , nu mai apuci sa te trezesti…..

    apropo de iod: 1 ml de iod [ chiar 2 ] de la uman / 1 l apa = blitzform curat. dat cu o zi inainte de imbarcare va face ca picoarele puilor sa fiarba .

  7. @vlad: asa este, ii prefera pe cei de langa crescatorie. Am mai multi nuci in zona si doar unul in curte, ei stand doar in el. Daca se duceau si in altii chiar ma suparam. Mai am un nuc in spatele cotetului dar se duc foarte rar in acela chiar daca este mai aproape – se pare ca le place sa pastreze mereu contactul vizual cu intrarea in crescatorie.

    @bogdan: si ai mei dau cate o tura pe la biserica din zona dar fara sa coboare, cred ca se roaga rapid pentru urmatoarea etapa si gata.

  8. Da ceai de miez de nuca am mai auzit pe la columbofili cel mai natural iod posibil usor de pastrat si mereu la indemana …
    Daca nu au un program se duc peste tot cu zice colegul pe biserica sau case mai inalte .Sau sunt foarte aproape de casa dar tot din cauza unui program mai lejer .Succes!!

  9. ai mei stau in salcam,la umbra frunzelor, care e tot langa voliera,sa i vezi primavara cum pasc muguri si frunzulite crude din el,astia din nuc parca par preocupati de ceva ,nu stau la odihna pur si simplu,ciugulesc cumva din frunze?la mine gainile mancau frunze de nuc cand am aruncat o creanga rupta la ele cu toate ca de iarba nu duceau lipsa,a mai observat cineva asta?

  10. stau in copaci si pe turnuri la biserica tot din cauza voastra…ii speriati mereu la zbor si saracii se aseza pe unde apuca si ei de obicei locurile cele mai inalte

  11. Cred ca nucul are ceva care ii atrag. tippleri mei coboara numai pe varful nucului de unde vede totul imprejur.

  12. da are rod nucul anu asta :) , ai mei stau in par mai ales cand infloreste primavara, nu ma deranjeaza deloc, e la 4 m de cotet in fata

  13. Ai mei stau mereu intr-un tei din curtea casei, se hranesc cu semintzele de tei.

  14. Manixe, o sa faca prapad in nucii de prin Ukraina…

  15. permanent am probleme cu mama, papa tot prin gradina mai ales cind apar puii…

  16. Pt poz.8 (traditia)…..daca-i pus 2ml de iod la 1l apa ii intoxici de nu-si mai revin…si 1 ml/l apa este mult…la o adapatoare de 5-6l n-ai voie sa depasesti maxim 3ml…cum pui albastrul de metilen 0.5ml/1l apa, cam in aceeasi cantitate se pune si iodul chiar mai putin…in cantitate mare iodul este toxic…..
    Cu statul prin copaci nu-i nici o problema, daca ai crescatoria acoperita cu tabla, la temperaturi de 30+ grade afara, pe tabla se simte dublu…cine rezista la asemenea temperatura ? Ai mei stau intr-un visin doar cand sunt temperaturile foarte mari, in plus sunt mult mai relaxati si din pricina rapitoarelor, sa nu uitam ca porumbeii sunt pasari de stol si cat am vrea noi sa-i scoatem din tipare partea salbatica din ei iasa la iveala atunci cand si-o doresc…

  17. am uitat sa specific biserica este la 50 m de voliere si volierele sunt orientate cu fata spre ea , program au dimineata si seara dar dupa ce isi termina programul de zbor se aseaza pe ea cateva minute bune si dupa aceea coboara in voliera , de speriat nu i-am speriat niciodata .

  18. Mi-ar place ca porumbei mei sa fie ciori (pana la urma o cioara poate sa traiască peste 300 de ani si nu cred ca are un prădător natural ,cât despre braconaj ,boli etc nu mai zic)

  19. frumosi
    andrei am o rugaminte daca poti so faci am putea afisa rezultatele lui lazar paraschiv din tulcea sau un interviu cu el nu prea ne baga lumea an seama pe noi cei de aici

    R: ma deranjeaza offtopicul rau de tot dar sa trecem peste de data asta… De afisat rezultate nu afisez ca sunt plictisitoare si nu intereseaza pe nimeni, dar daca vrea sa-i iau un interviu si are ceva performante notabile, astept un mail de la voi.

  20. I-ai pus sa numere nucile? Sau le aduc acasa de la concurs si le atarna la tine in nuc? Solzata din poza 4 sa mi zici daca termina sezonul , prea este frumoasa.

  21. ai mei stau in dud si apropo la comentariul 20 eu nu resist sa vad porumbei altuia pe stalp fara sa dau cu prastia in ei [mai fac rost de inele]

  22. ai mei stau prin curte si in voliera,intrebare mea este de ce nu faceti un site,o rubrica, in care sa putem lasa comentarii unul altuia si sa punem intrebari si raspunsuri

  23. Frumoase poze cu puii in nuc . E tipic la pui , sunt curiosi . Unde merge unul se duc si ceilanti .
    Mai bine stau in nuc decat pe turnul bisericii sau pe bloc , cum este cazul la mine …

  24. @bogdan: apropo biserica,tu nu cumva esti din oradea?aici mai este o situatie la fel ca a ta si se vede urma porumbeiilor pa acoperisul nou :D

  25. La cum arata porumbeii tai (arata super) nu cred ca e nici o problema (sa nu stea numai acolo). Problema este sa mai stea si in cotet ca acolo este casa lor.

  26. sunt cel mai norocos, am un nuc imens ce acopera voliera deschisa de afara, toate frunzele sunt ciupite de porumbei, locuiesc in Bucovina in inima muntilor, nu am avut nici un atac de rapitoare pan acu am zero porumbei atacati de soimi. bafta tuturor

  27. Va spun eu care e treaba.Porumbeii nu prea au voie sa se aseze prin nuci,salcami,tei,visini etc deoarece cand dau de greu fie cand sunt angajati fie acasa la zborul cu stolul cauta mereu sa se ascunda prin copaci.Ce porumbei am avut care se aseaza prin copaci i-am imbarcat de la 50-60 km si veneau mai greu decat cei care isi faceau zborul fara sa se ascunda.

  28. @deasd: depinde de situatie. Daca ii dai fortat la zbor si in loc sa zboare se ascund prin pomi, au o problema de sanatate. Cei din poze se duc in copac dupa zborul zilnic, pentru ca ii mai las afara, nu fac militarie cu ei deocamdata, sa-si traiasca “copilaria” mai ales ca nu facem concursuri cu puii. Consider ca e bine sa stie sa stea prin copaci. La un concurs greu la care trebuie sa innopteze pe drum, mai bine se opresc intr-un copac inalt decat pe o casa unde se poate sui mai usor o rapitoare cu blana sau cu sorici (braconierul nostru drag).

  29. si ai mei stau in varfu nucului dupa ce zboara se asaza pe crengile uscate din varf si stau cateva minute bune dupa care se nasaja pe casa dar am observant cand am fost in concediu asta vara prima saptamana sau pus zi de zi dupa ce veneau de la zbor a doua se puneau pe casa cred ca nu e vreo regula la ei unde se pun mentionez ca voiajori mei nu au zburat nici odata vre un concurs si nu stiu exact ce sange au dar ii iubesc ne conditionat si sunt ai mei daca aflu ca vreo mata se suie pe acoperisi cum sa intamplat pe primavera imi vine sa o omor si n nu sau speriat de la mata sa se puna pe acoperisi pur si simplu intro iarna mia scapat o porumbita afara si dupa ce a zburat vreo 10 min sa pus pe o creanga de nuc si in urmatoarele 3 secunde pe o claie si in voliera acuma nu stiu ce sa zic daca ia ia invatat sau sau invatat singuri cer e ca atunci cand uliu mai faced instructive cu ei zboara din el ca migurile va salut cu respect din londra dsg

  30. Pt com 19…Capone…de unde stii tu ca se pune 0.5ml de albastru la 1l de apa?







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *