La invitatia domnului Narcis Balasoiu, ne-am deplasat in judetul Gorj, judet apartinand triadei de maraton in materie de sport columbofil numita adeseori taramul maratonistilor sau capitala maratonului columbofil din Romania (Gorj, Dolj, Olt), relieful brazdat de munti, paduri, dealuri si pasari rapitoare din abundenta obligandu-i sa concureze doar la aceasta categorie.

Narcis Balasoiu este un columbofil la inceput de cariera si totodata un debutant la categoria „regina”, maratonul. In urma investitiilor masive facute in sectorul de matca, populat cu porumbei de maraton, rezultatele nu s-au lasat mult asteptate, anul 2019 aducand, pentru voliera dansului, prima satisfactie notabila, o femela candidata la locul 1, Izium national, maraton palmares 1185 km, pentru judetul Gorj.

In compartimentul de matca al domnului Narcis Balasoiu, regasim porumbei originali, achizitionati direct de la crescatorii respectivi, dupa cum urmeaza: Preda Gheorghe, Gica Stanca, Peste Ioan, Vanani Sergiu, Cobzaru Daniel, Pavelescu Narcis, Butucanu Stefan, Craciunescu Adrian, Gabi Nour, Bescuca Emil, Petre Petre, Carmazan Ioan, Dinicu Alexandru,…etc.

Vizionare placuta!

Veridicitatea informatiilor cade in sarcina celui intervievat.

By Pigeons Luxury – Famous Pigeons YouTube