Coltul meu de rai

Trimise de Taroi Ioan Aron

Categories Stiri

45 comentarii la “Coltul meu de rai”

  1. O minunatie. Cuprinde toate ingredientele pentru practicarea hobbyului in cel mai placut mod: porumbei putini si frumosi, voliera mica si eleganta intr-un peisaj superb.

    N-am inteles niciodata cotetele cat stadionul si stolurile de sute de exemplare.

  2. sper ca geamul care are vedere in voliera sa fie din camera proprietarului uuuuaauuuuuuuuuuuu mai dat gata

  3. Da,un colt ingrijit de balcon cu cativa
    porumbei frumosi poate insemna raiul pentru
    un pasionat.Imi place ft. mult.

  4. Zburati porumbeii in concursuri? Se pot face norme cu un efectiv asa mic?

  5. pt. porumbei.ro
    totdeauna sau facut norme cand sa concurat cu porumbei putini
    exemplu;
    Marian Florin din Buhusi jud.Bacau a inceput cu 16 porumbei concursurile de anul asta si a facut 4 norme dintre care una la cat. general cu un porumbel de 2009.

  6. Flori si pasari, o combinatie perfecta pt. crearea unui coltisor in care sa te relaxezi, o oaza de natura in jungla de beton. Din pacate pt. multi, cand esti copil nu ai permisiunea parintilor pt. asa ceva (exemplu personal) iar cand devii adult, te lovesti de cretinatatea vecinilor.
    Viata la bloc prezinta o gramada de oprelisti insa iata ca …. exista si exceptii!

    Bravo si bafta!

  7. Felicitari ! Foarte tare coltisoru tau de rai … da ma intreb cum merge treaba cu ulii ? ai pierderi ? Succes …

  8. Fain, cam asa ceva am si eu doar ca fara flori, noroc ca am parcul aproape.
    Corbu ai dreptate, personal cu parintii nu am avut probleme dar in schimb m-am lovit de cretinatatea vecinelor care se plang ca porumbeii le ciupesc frunzele la muscate si ca le mananca florile de pe balcon, fapt pentru care nu ii pot lasa mult pe afara. Insa ce ma framanta cel mai tare este faptul ca, stau la ultimul etaj (et. 8) si tin porumbeii in balcon cand as putea sa-mi fac o voliera deasupra mea, pe bloc, unde as putea sa tin mai mult de 10 bucati, dar cu vecinii astia nici macar nu indraznesc sa deschid subiectul sau sa cer aprobare de la administrator…:-j

  9. Ce ma bucur cand vad asa oameni. Cata pasiune…. felicitari.

    Am avut porumbeii pe balcom asemenea dlui Taroi. Trebuie sa fii extrem de pasionat ca sa intretii crescatoria.

    Imaginile sunt superbe, in spatele lor este in schimb foarte, foarte, foarte, multa munca ( curatenie foarte des, probleme la invatatul puilor, la intrarea din concurs, cabluri intinse prin aer care ranesc frecvent pasarile, gospodine care scutura pleduri, etc).

    Cred totusi ca geamu nu este de la bucatarie, mai degraba sufragerie. Ce viata frumoasa sa vezi emisiunea preferata si in acelasi timp sa-ti vezi favoritul cum cloceste).

    Inca un exemplu ca pasiunea nu are limite.

  10. vb de uli locuiesc sub padure practic si imi mai lua cate unul uliu dar sa stiti ca nu exagerate frumos sa locuiesti in un loc cu peisaj frumos ador natura si ea face selectia ideala

  11. Dupa poza pare Livada Postei cu drumul ce urca spre Poiana Brasov! Sper sa nu ma insel dar cred ca am ghicit bine locatia! Multa bafta in sezonul 2011 si sper sa iasa un mic campion din aceasta frumoasa voliera!

  12. superba priveliste. pentru domnul Taroi Ioan,daca poate sa ma contacteze p nr de tel. 0751655855,detin un mascul baltat cu aces nume pe inelul de proprietate,am incercat sa sun la numarul de tel de pe inel dar intra robotul si spune ca nu mai exista aces numar. multumec mult.

  13. frumos coltisorul ala mic de rai.mie imi plac volierele mici….;)

  14. superba crescatoria.andrei scuze ca deviez de la subiect dar am o intrbare …as vrea sa stiu cand are loc expozitia la Cluj.

  15. Pfoaaa, fantastic nenea cu tipplerii la balcon. Cu toate ca peisajul “nostru” e mai frumos, e calumea de tot si aranjamentul lui.

  16. super oricum oamenii din Elvetia nu se compara cu romanii au alte mentalitati si cred ca se poate si cu porumbeii putini doar sa stii sa te ocupi de ei si sa ai timpul nescesar

  17. f. tare cand iti doresti ceva cu adevarat ,nimic si nimeni nu te poate opri, iar cel din elvetia jos palaria:-)super

  18. Sunt aproape sigur ca la ei pe balcon nu se insira rufele la uscat, acestea avand spatii special amenajate. Asa ca, nici o problema din partea asta.

    Problema o constituie antrenamentele… trebuie sa te sui pe acoperisul blocului… Dar si aici e totul rezolvat daca detii un stol cu placerea zborului. Orice alt nou venit e antrenat la zbor de catre stol. Altceva este sa pornesti la drum cu porumbei lenesi, de voliera.

    Vasi

  19. In Bucuresti a existat un mare columbofil care tinea cel mult 20 de porumbei pe balcon.Nu iesau afara decit pentru a zbura. Dupa aceea intrau in crescatorie . Nu deranjau pe nimeni. Erau sub un program strict.Acest mare iubitor de porumbei a avut cele mai grozave rezultate. Se numea Stefan Voicu. In anii 90 nu exista an competitional sa nu obtina rezultate de virf in campionatul national ,care-l faceau invidiat de colegii din clubul Rahova din Bucuresti. In fiecare an el angaja 10-15 porumbei, insa selectia era atit de drastica incit pentru un loc in crescatorie concurenta era draconica. Cei care erau in plus erau vinduti sau facuti cadou.Dar care ramineau obtineau rezultate de top.Porumbeii proveneau in mare parte de la inginerul Cretulescu. Vreau sa arat ca , daca ai material genetic de calitate , faci o selectie riguroasa , ai noroc si fler in egala masura, daca menti sanatatea porumbeilor si ii antrenezi corespunzator ,poti transforma pina si un balcon intr-o pepiniera de porumbei campioni.

  20. Pfff. Nu exista niciun articol sau material despre acest crescator pe undeva? Suna super ce reusea sa faca cu asa numar de pasari si un balcon.

  21. felicitari.un mediu perfect atat pentru porumbei cat si pentru dvs.

  22. Va multumesc mult pt tot ce a-ti scris ,intradevar coltisorul asta este oaza mea de liniste,unde i-mi savurez cafeaua de dimineata,e locul putinelor clipe de timp liber pe care il am. La concursuri nu particip oficial din lipsa de timp ,dar in schimb am un bun prieten care ii inscrie pe numele lui .Am porumbei tineri de 1 si 2 ani [ asta pt ca porumbeii in 2007 mi-au fost furati de la vechea voliera] pe care i-am zburat pana la cca 450 de km ,puii i-am avut dusi pana la Valea lui Mihai cca 350 km .Dupa masuratorile pe care le am i-mi calculez in functie de ora lansarii si cea a sosirii locul pe care pasarea ar ocupa-o in clasament ,deocamdata sunt multumit de felul cum s-au comportat.In mica voliera de pe balcon sunt 23 de porumbei dintre care 5 sunt pt matca si restul pt zbor,sper ca la anul sa-i pot duce pana la 600-700 de km[in caz ca prietenul meu ma mai ajuta] Cu ulii nu stau de loc bine ,dar ii mai fentam ,si eu pt ca nu le dau drumul afara la aceeasi ora ,si porumbeii pt ca s-au invatat sa zboare departe de casa ,din cand in cand ii mai sperie si o pereche de corbi care s-au aciuit in padure .Nu locuiesc pe drumul care urca spre Poiana ci la poalele dealului Melcilor la mansarda unde il invit pe dl Gabi Fratu sa bem o cafea impreuna .Il felicit pe dl Andrei pt lucrul minunat pe care il face si voua celor care a-ti scris aici va multumesc inca o data .

  23. Imi pare rau Andrei Dejan , materiale despre Stefan Voicu nu exista. Realizarile lui sint cuprinse numai in cataloage. Spre exemplu in 1996 a avut locul 14 demifond national si locul 11 general, iar in 1997,al doilea catalog aflat la indemina, a avut locul 2 national viteza si locul 30 general.
    Observam ca a obtinut rezultate excelente la toate categoriile importante,viteza , demifond si fond, ceea ce ,trebuie sa recunoastem , a fost o mare realizare ,mai ales in conditiile in care zbura un numar mic de porumbei.Acest fapt de viata columbofila , arata celor interesati ca in sportul columbofil un accent mare trebuie pus pe selectia porumbeilor si originea lor. Adaugate la acestea , asigurarea sanatatii si antrenamentul zilnic sint ingredientele succesului in acest sport. Sa va mai spun ceva deosebit . Voicu Stefan selecta puii inca de la virsta de citeva saptamini si ii elimina pe cei care nu corespundeau criteriilor lui. Iarasi din pacate ,aceste criterii personale le-a luat cu el dincolo, asa incit nici cei mai apropiati prieteni nu le-au aflat.Pacat. Apropiatii spuneau ca lua puii cu tuleie si ii urmarea timp de citeva ore dupa care sacrifica unul.Din discutiile cu unul dintre apropiatii acestuia, cunoscutul columbofil sportiv Petrica Cocos, se pare ca urmarea la pui penajul si semnele particulare precum si capacitatea de reactie a acestora la diverse situatii dinamice provocate. Mai multe nici acesta nu mi-a spus…

  24. ff cemi place !!!!!!!!!! mo dat gata !!! si io cred ca imi fac una ca aceasta ca aveam probleme pentru ca stau la etaj da imi place foarte mult

  25. Pt Andrei si cei care mai citesc poate acest articol vreau sa va spun apropo de rezultate cu porumbei putini ,16 bucati dintre care 8 la maturi si 6 la pui ,cu maturii am avut cateva clasari la micul fond 630 km si cu puii am avut locul1,2,3 la zborul din loc. Horea [350 km] si norma la viteza cu trei buc. primul dintre ei loc 78pe asoc si603 nat[0192642-11] iar la crescatori loc 22 pe asoc si257 nat .







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *