FNCPR LANSEAZA O DEZBATERE PUBLICA CU PRIVIRE LA CONDITIILE DE LANSARE.

Presedintele FNCPR, lanseaza o dezbatere publica pentru prima data in Romania cu privire la conditiile in care ar trebui sa nu lansam porumbeii la fond si maraton. Motivatia o constituie situatia ultimelor doua week-enduri care au generat pentru multi organizatori concursuri foarte proaste.

Credeti ca RNS ar trebui sa contina prevederi care sa anuleze lansarea pentru anumite conditii meteo nefavorabile in special la fond si maraton? Care credeti ca ar fi aceste conditii?

Credeti ca urmatoarele sunt distructive pentru porumbei?

– Vant din fata sau lateral fata cu peste 20 km/ora combinat cu temperatura de peste 35 grade in peste 50% din traseu – lansare interzisa la fond si maraton

– Vant din fata sau lateral fata cu peste 35 km/ora lansare interzisa la fond si marathon

– Coduri portocalii si rosii pe minim 30% din traseu lansare interzisa la fond si marathon

– Plafon de nori jos fara sa se vada soarele – lansare interzisa la fond si maraton

– Plafon de nori cu vizibilitatea de pana in 30% cu vant din fata (indiferent de viteza) lansare interzisa la fond si maraton

– Ploaie la locul de lansare sau pe minim 40% din traseu – lansare interzisa la fond si maraton.

Mailul acesta a fost trimis urmatoarelor site-uri: fcpr.ro, columbofil.net. porumbel.net, porumbei.ro, columbofil.com si va fi publicat si pe facebook.

Administratorii acestor site-uri daca hotarasc sa publice aceasta dezbatere sunt rugati sa o si modereze iar la final sa transmita presedintelui FNCPR concluziile dezbaterii.

Va multumim pentru implicarea dvs !

Marius Tunduc
Presedinte FNCPR