Trimis de Ionut Mihut – Piatra Neamt

Am reusit sa ma apropii de final cu crescatoria. Mai este de lucru la detalii (fete boxa, sputnic, odihnitori ) dar, cel putin, compartimentul pentru pui si cel de matca sunt gata sa primeasca locatari. Nu mi-a fost usor de unul singur ( nici timp, nici nu-s de meserie tamplar), dar, cat de cat sunt multumit de ce a iesit. Se putea si mai bine, desigur,dar…asta este! Totul e facut cu ” manutele” mele, mai putin fetele de boxa si cusca de transport ( marca Vasile Nagy din Resita). Nu vreau sa-i fac publicitate, dar trebuie sa spun ca lucreaza bine si repede.

Deocamdata vreau sa populez cu pui pe care sa-i zbor in toamna, iar care raman…raman.

Intrucat nu voi avea mai devreme de un an lot de zbor, mai am timp sa lucrez la compartimentul acestora. De aceea l-am si lasat la urma.Nici aici nu mai am mult de lucru, dar lipsa de timp ma omoara. Am incercat sa fac un “tot” din toate informatiile pe care le-am cules de vreo doi ani.

Crescaroria am izolat-o contra pradatorilor cat am putut de bine. Inclusiv pe dedesubt, unde pardoseala e captusita cu tabla.

Lipsesc din dotare, deocamdata, gratarele de podea ( am acoperit pardoseala cu un placaj bine incheiat si vopsit), adapatori, hranitori, cuibare ( se procura reletiv repede). Dar cel mai mult lipsesc…..porumbeii..

Inceputul este aici.