Cuib de uliu langa voliera

Buna ziua ! Am o problema imensa cu niste ulii care si-au facut cuib la 20 m de voliera ( terenul este langa o livada ) . Mereu cand ma duc la porumbei ii vad acolo, 2-3 pasari . Am stricat cuibul de doua ori si mereu au facut inca unul in copacul alaturat.

Din cauza lor nu pot lasa porumbeii sa zboare pentru ca riscul e maxim .M-ar ajuta foarte mult opinia voasta despre cum as putea sa scap de ei .

Va multumesc mult !

Alex

Categories Diverse

51 comentarii la “Cuib de uliu langa voliera”

  1. Ma indoiesc cu privire la “ulii” respectivi, cel mai probabil sunt alte specii decat uliul porumbar si deci inofensive pentru porumbei – uliul porumbar este timid si cuibareste departe de oameni si agitatie.

  2. impuscai…:)) glumeam, alea nu sunt ulii porumbari nai frica ca nu o sa iti prinda porumbeii

  3. nu cred ca sunt ulii nu isi fac cuiburile asa aproape de case ….trimite niste poze sa vedem.

  4. incearca sa ii sperii cand ii vezi INCEARCA DE VREO 2-3 ORI SI NU O SA MAI AI PROBLEME O SA-SI MUTE CUIBUL

  5. Dale drumu la porumbei sa vezi daca ti ataca.Nu cred ca sunt ulii porumbari nu au obiceiu sasi faca cuib asa de aproape de civilizatie.poate fi o specie mai mica de ulii care ataca doar rindunele,sau pasarile mai mici decat porumbei,sunt si pe la mine de astia

  6. sar putea sa te inseli
    sunt gaite sigur seamana foarte bine cu iei

  7. stiam ca ulii nu is fac cuiburile in locuri populate de oameni,dupa parerea mea eu cred ca nus uli cred ca este vorba de alte specii.

  8. dar stie cineva vreo capcana pentru prins ulii? am face o treaba excelenta cu o asemenea inventie

  9. Am vazut si eu prin copacii de pe langa voliera,dar sunt inofensivi. Nu stiu ce specie sunt,cert este ca sunt de dimensiuni mai mici si se hranesc in principal cu rozatoare si vrabii. Asa ca nu le mai strica cuiburile pentru ca nu dauneaza cu nimic!

  10. bogdi83, am incercat, si crede-ma ca m-am straduit putin, sa gasesc asemanarile (cat de mici) dintre gaite si ulii porumbari.
    Mmmm, nu, n-am reusit sa le gasesc! :(

  11. Nu stiu ce sa zic dar asa ceva nam auzit de cand mama mo facut, uli isi fac cuiburi undeva mai departe intre spini indiferent de uli, iar daca tot sunt uli no sa iti atace porumbei pntru ca ei ataca alti porumbei de prin alte parti, dar nu cred ca sunt uli…

  12. pasarile rapitoare nu vaneaza in apropierea cuibului …. si app de uliu .. el cuibareste in zone linistite … trimite-ne o poza

  13. sunt de aceeasi parere cu “porumbei.ro”…cred ca este alta specie de uliu

  14. Nu ma prea gandesc sa fie uliul porumbar ar putea fi o alta specie de ulii, nici uliul sorecar nu poate fi ma gandesc sa fie ceva soi de vanturel . Cum sunt cei de la blocuri .

  15. Sun vinterei seamana cu ulii dar se hranesc exclusiv cu soareci si rozatoare mici. Numai ei cuibaresc aproape de civilizatie am o pereche care cuibareste de 3 ani aproape de voliera. Anul trecut le-a cazut un pui din cuib si ca sa nu-l manance pisicile l-am crescut eu vreo 2-3 saptamani dupa care l-am eliberat

  16. nus ulii de porumbei sigur sigur,un cuib de ulii de porumbei ii cam greu de gasit,isi fac cuib in padure intrun copac f inalt si fara ramuri la tulpina(stie k omul ii dusmanu sau);)

  17. sunt gaitze.se aseamana foarte mult cu ulii si eretii.sunt total inofensive pentru porumbei.stai fara grija.nu ai vazut ca si dihorul nu ataca in apropierea cuibului sau.? cu timpul o sa vezi ca ai beneficii dupa urma lor,ca o sa alunge toate celelalte rapitoare care se vor apropia de voliera ta.p.s.cel mai bine pune niste fotografii sa ne edificam mai bine si noi.numai bine.

  18. Nu cred ca sunt ulii,si mai ales porumbari,de regula aceste rapitoare cu pene isi fac rar cuibul,de cele mai multe ori ocupa alte cuiburi deja construite de alte pasari,si totusi chiar daca isi mai si construiesc ei singuri cuibul revin an de an la el,il “renoveaza” si il folosesc atata timp cat in zona se gaseste hrana si nu sunt stingheriti in special de om,deci in cazul tau nu au cum fii ulii deoarece daca le-ai stricat cuibul nu isi mai construiesc altul rapid si mai ales in acelasi loc,nu-s pasari proaste,chiar si porumbeii daca au o serie de oua ratate incearca sa-si schimbe cuibul,este in instinctul lor de a se indeparta de locurile ce nu le sunt favorabile inmultirii.Probabil sunt ceva specii de ulii mai mici,pasarari ce au migrat odata cu randunicile,grauri,etc. si care nu ataca porumbeii (asta daca sunt ulii si nu s-a facut confuzie cu alte pasari).Dupa cum spui ca este livada si ulii au cuibul in pomi fructiferi ma duce gandul ca nu-s ulii,fie ei pasarari prefera cuibul la inaltime nu in pomi fructiferi care nu pot avea mai mult de cativa metri inaltime.In descrierea pe care o dai nu este nici un indiciu cum ca ar fi ulii,nu-i caracterizeaza nimic din ce ai scris mai sus.

  19. Asa cum a spus si Andrei , exista riscul ca acei “ulii” sa iti atace porumbeii.Poate nu reuseste sa iti prinda vreunul dar sperietura va fi prea mare.Dupa parerea mea sunt ulii ceva mai mici si vei reusi sa scapi de ei speriindui cu o petarda sau ceva care pocneste.Din cate stiu eu , ulii porumbari nu cuibaresc aproape de oameni si in plus , odata ce le’ai stricat cuibul nu mai cuibaresc prin apropiere stiind ca le vor fi amenintati puii.

  20. Salut la toti,am si eu pe casa de alaturea niste ulii din ceii mici,si citva ani in urma eam deranjat ,si au fujit si a inceput sa atace un uliu din cei mari si mii lua foarte tare am fost nevoit sai inchid,de alt an au revenit cei mici earasi,si nui mai deranjez ei apara teritoriul de rapitoare mai mari si deacuma citiva ani cum vin cei mici le dau drumu la porumbei,si nam probleme caci ei au grauri si ……. .

  21. Mai mult ca sigur sunt cuci, ei se aseamana foarte mult cu ulii,si probabil cauta cuib sa-si depuna ouale.Ulii nu-si fac cuiburi prin livezi sau in apropierea oamenilor.

  22. Ionut, cand vei vedea femela de cuc rotind cuib, da-mi, te rog, un semn.
    Indiferent unde locuiesti in tara, ma urc in masina si vin sa vad minunea.

  23. @ ionut : :)))) Dacă descoperi familia asta de cuci care s-au trezit peste noapte să devină părinţi grijulii, te premiază Discovery Channel ! Lăsând gluma deoparte, or avea cucii forma păsărilor de pradă în zbor, dar se deosebesc de cam toate păsările printr-o trăsătură anume : nu fac cuib şi nu cresc pui. Niciodata!

  24. (Garrulus glandarius) pasăre înrudită cu corbul, de mărimea unei ciori, cu penajul brun-roșcat, cu dungi albastre și negre pe aripi, cu coada neagră, care poate imita sunetele scoase de alte păsări.la asta m-am referit eu pt 12
    va salut

  25. Corbule citeste bine ce a scris Ionut ,,probabil ,cauta cuib sa-si depuna ouale”” nu ca si-ar face cuib…. numai bine

  26. Unde-i domn’e “schema” aia cu plusuri si minusuri? :))

  27. Nu cred ca e vorba de uliu,mai ales porumbar care abia daca ii gasesti cuibul in paduri in pomii cei mai inalti si feriti de oameni. Dar poate fi herie,vanturel si daca e asa ai numai de castigat de pe urma lor. Eu aveam la 100m de mine niste herii deastea(asa le zice in zona mea),care isi facusera cuib intr-un turn gsm la inaltime. Sunt foarte galagioase si scot sunete apropiate uliului dar mai ascutite si mult mai des. Avantajul era ca nu se dadeau la porumbei iar in zona nu aparea nici uliu,nimik,nici ciori nu lasau sa se apropie,se certau si se alergau toata ziua.Eu nu am avut atac de uliu aproape de casa cat au fost ele in zona.De cand nu mai sunt,a coborat uliul pana langa voliera in curte langa mine dupa porumbel.Apoi de cand au urcat muncitori la antenele de semnal,le-au stricat cuibul si au plecat. In schimb,porumbeii erau atenti la sunetele scoase si zburau de rupeau,fara sa se lase aiurea in zona,nu se despartea stolul.Nu te strica nici macar la pui.

  28. sal baieti . Alex nu te supara dar ulii nu isi fac ei cuibul ci ocupa cuiburi vechi de cotofene sau ciori. Asa cum face si bufnita ocupa cuib parasit si isi scoate cateva pene pe care dupaia isi depune ouale. Asa face si uliul scoate cateva pene si puf din ala si gata. Nu usi face cuib. Asa ca stai linistit ca daca strici cuibul ala ei nu o sasi faca alt cuib!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! numa bine Sanatate si VANT IN PENE

  29. Laso balta ca nu sunt uli ! nu o sa vezi tu uliu porumbar facan dusi cuib antr un prun sau un mar…….

  30. Am publicat acest articol pentru putin ajutor. Cred ca sunt si eu in stare sa fac diferenta intre cuci ,gaite si ulii . Pasarea de care va vorbesc este maronie pe spate .. cioc incovoiat.. gheare.. coada lunga.. Posibil sa fie uliu sorecar. Pot sa va spun ca nu sunt foarte mari (putin mai mici decat o cioara). Anul trecut toata vara nu am avut probleme cu ei. Dupa ce am stricat cuibul au plecat. Prin septembrie au revenit si au atacat porumbeii.Nu au prins nimic dar i-a speriat putin. De atunci nu au plecat cu toate ca porumbeii au fost inchisi peste iarna .

    http://alexuxxx.sunphoto.ro/pui_de_uliu

    Aici puteti vedea poze cu un pui cazut din cuibul lor in aceiasi perioada a anului trecut. Sper sa ma lamuriti . Intrebarea mea este cum sa scap de ei… nu ce pasari sunt.

  31. se numeste vinder si e un mai mic decat uliu dar se aseamana perfect cu uliu dar nu ataca porumbeii ci sunt folositori si obisnuiesc sa faca cuiburi aproape de gospodariile oamenilor

  32. nu iti fa nici o grija ca nu iti ataca porumbei,, in cazu asta ma aflu si eu,, porumbei mei deja sau obisnuit cu ei nici macar nu se mai sperie zboara fara probleme,, mai rau faci daca le strici cuibu lasai in pace si ei te vor lasa si pe tn in pace

  33. nu sunt ulii !!! ulii nu isi fac ciuburi in livezile oamenilor… probabil sunt alte pasari asemanatoare cu uliul ;)

  34. ba eu as crede ca sunt ulii porumbari pentru ca eu locuiesc sub un deal sau mai bine spus un damp si la 200 m de cusca este cuib de ulii intr-un nu batran si imi tot ataca porumbeii.eu am confectionat o capcana de ulii si merge.am prins 2. incearca sa le iei ouale cand nu sant prin preajma si sa le fierbi si dule la loc pt ca ei o sa plece cand o sa vada ca nu eclozeaza.asta este sfatul meu

  35. ce tot atata tam tam inpuscai si la buna vedere.ce sa zic vant in pene.

  36. Daca le strici cuibul nu o sa ii alungi de acolo. Incearca sa ii prinzi, este lume care doreste asemenea pasari, sunt foarte folositoare ptr antrenamentul porumbeilor postasi. Adresa mea de e-mail este digitvspania@yahoo.com . Ia legatura cu mine si iti voi spune cum poti prinde rapitoarele, si daca sunt periculoase sau nu ptr porumbei.

  37. Salut, poza cu puiul pe care ai publicat-o,tinand cont de data in care suntem este un soim pelegrin
    Dupa puf pare sa aiba vreo 15 zile
    Dar dupa picioarele micute poate fi un pui de vinderel.
    Daca este un vinterel nu-ti fa nici oproblema ptr ca este inofensiv ptr porumbei, nu-i ataca.
    Dar daca este un soim pelegrin atunci ai grija deoarece mancarea preferata a soimilor este porumbelul.
    Nu ai poze cu parintii?¿
    Salutari

  38. Buna Alex ,

    daca sint pasari de prada de marime mica , de culoare maro – rosiatica , sint aproape sigur ca este vorba de Soimi vinderei ( Falco tinunculus ) , pasari inofensive pentru porumbei , care nu arareori cuibaresc in apropierea omului!

    Daca ai citit cu atentie postarile mele anterioare privitoare la relatia pasari de prada – porumbei , am specificat de citeva ori ca ar fi cit se poate de indicat sa va folositi de avantajele oferite de prezenta acestor pasari care cuibaresc in apropierea gospodariilor voastre , aceste pasari , ca toate pasarile de prada in apropierea cuiburilor lor sint foarte vigilente impotriva oricarui intrus chiar si importiva Uliului porumbar sau a Soimului calator !!!
    Aparindu-si cuibul si progeniturile o sa va apere indirect si porumbeii aflati din noroc in imediata apropiere a acestora , fapt care nu poate fi decit in avantajul vostru !

    Deci te las sa tragi singur concluziile de rigoare :

    – lasi Soimii in pace si acesta o sa-ti apere porumbeii de intrusi in imediata apropiere a cuibului / porumbarului ( Uliul fiind si dusmanul acestor soimi ! )
    – sau sperii , respectiv distrugi cuibul si pierzi acest avantaj oferit gratuit de natura !

    Andrei K .

  39. Salutări, pozele reprezintă un pui de vânturel roşu (Falco tinnunculus) de apr. 12 zile. Această specie consumă rozătoare (în special şoareci de câmp şi de casă), insecte şi şopârle, foarte rar păsări cântătoare de dimensiuni mici(vrăbii, presuri, etc.). Dată fiind mărimea sa (32-34 de cm), nici nu se pune problema să aibă ceva de a face cu porumbei. Dacă vreţi să vă ajute gratis la prinderea şoarecilor din jurul casei, lăsaţi-i în pace. Oricum trebuie protejaţi deoarece, precum toate speciile de păsări răpitoare de zi şi de noapte, este specie protejată de lege. În vestul continentului efectivele vânturelului roşu scad dramatic, probabil va urma şi la noi.

  40. Buna ,

    felicitari baietilor de la as. Milvus Group pt. interventie , sper sa nu fie ultima !

    Consider ca in cazul pasarilor de prada din tara si aceasta modalitate de constientizare este cit se poate de benefica pentru pasarile de prada in general , pentru proiectele voastre speciale in domeniul protectiei si reabilitarii anumitor specii de pasari de prada cu probleme , cit si pentru columbofilii in cauza – avind ca efect direct o mai buna cunoastere a acestora cit si mai ales a interactiunii directe porumbei – pasari de prada in special.

    Andrei K.

  41. Salut nu cred ca ai sa ai vreodata ocazia sa vezi un cuib de uliu(accipiter gentilis) nici un ornitolog priciput nu cred cal gaseste prea usor …….si daca ai gasi nu cred ca ai putea sa le strici cuibul deoarece uliul asi apara cuibul cum nici o alta pasare de prada si alt argument ar fi sitoarea lor in pini sau brazi inalti in locuri nu usor accesibile .Poti vedea pe you tube un video interesant ….GOSHAWK NEST .

  42. nu cred ca sunt uli nu prea ai ocazia sa vezi cuiburi de uli

  43. eu am la vo 300 de metri un cuib dat este foarte inalt si nu poti ajunhe la el cand ataca isi da drumul din cuib direct pe porumbei .daca eas taia copacu ar mai sta aculo ????







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *