Text de Mihai Popovici
15 februarie 2009

In plin sezon al expozitiilor , am ajuns si la Sebes ,in judetul Alba . Un orasel cu aer medieval , traversat de o sosea europeana ( E81 si E68 ) . La cei 29000 de locuitori ai sai , am gasit un grup entuziast si neprefacut ( inca ! ), care a organizat cea de a treia expozitie de club .

Am admirat frumoase exemplare de porumbei de agrement si voiajori , 20 rase , iepuri , 4 rase , pauni doua rase , gaini 10 rase si fazani , doua rase . Toti expozantii fac parte din clubul local Mühlbach , unde si-au manifestat dorinta sa adere si cativa crescatori din Alba Iulia ! Clubul este condus de inimosii Ordean I presedinte , Moga N. ,Popa P. , Dan Muntean . Sper ca peste 10 ani s-ai gasesc tot pe ei conducand destinele clubului .

La intrarea in frumoasa si spatioasa sala , am avut placuta surpriza sa nu platesc bilet de intrare . In curtea lipita de sala intrai tot fara bilet , unde am gasit vanzatorii traditionali cu supraprodusele lor . Si nu erau putini . Am vazut autoturisme din toate judetele limitrofe . Atmosfera calda , prietenoasa . Preturile modeste . Am cumparat un orbetean , in standard , cu 20 lei . Curios din fire , am intrebat localnicii daca au probleme cu organizarea expozitiilor . Raspunsul primit a fost o mare bomba pentru mine . Obisnuit cu nesfarsitele probleme la organizarea unei expozitii de club sau nationala , nu-mi venea sa cred cand mi s-a spus ca de 3 ani , sunt sprijiniti cu darnicie de puterea locala . Au primit sala in mod gratuit , au tiparit afise , diplome , fise de cusca , au cumparat cupe , toate din sponsorizari ! Sponsorul principal a fost Consiliul Local . Sa le traiasca !