Gritul si mineralele: se dau in timpul terapiei cu antibiotic?


Salutare. Ma numesc Stoica Daniel si locuiesc in Berceni PRAHOVA. As vrea sa va provoc la o dezbatere cu urmatoarele intrebari: se dau minerale in timp ce administram antibiotice la porumbei? Dar dupa vaccin sau inainte de concurs?

Am citit fel si fel de teorii si chiar am auzit anumite pareri dar e tot o nebuloasa in privinta asta. Multi spun ca antibioticul isi pierde efectul in prezenta mineralelor si va spun sunt mari columbofili care sunt si pro si contra asa ca… Ce parare aveti? Sa auzim de bine.

21 comentarii la “Gritul si mineralele: se dau in timpul terapiei cu antibiotic?”

 1. Gritul interactioneaza doar cu anumite antibiotice. Din cate stiu eu , cu tetraciclinele. Acestea nu isi mai fac efectul combinandu-se cu mineralele din grit.
  Deci antibioticele noi: enrofloxacina, norfloxacina etc…. nu au nicio leg cu gritul.

 2. Daca pe prospect zice ca nu ai voie sa dai minerale cat dai antibiotice . Vrei sa vina cineva sati deseneze ca sa intelegi mai bine,,..

 3. Doar inainte(cu 2 zile) de un concurs il iau de la porumbei,in rest au la discretie.

 4. Probabil ca la aceste intrebari ne poate da raspunsuri pertinente un medic veterinar.Luandu-le pe rand,eu personal am tras urmatoarele concluzii( dupa ce m-am documentat din foarte multe surse): cand tratezi cu antibiotic este bine sa ridici gritul si mineralele de orice fel deoarece interactiunea dintre ele face sa diminueze efectul antibioticului( ca sa fie eficient in combinatie cu gritul,doza ar trebui sa fie mai mare de 3-4 ori);
  -inainte sau dupa vaccin nu am auzit sa aiba vre-un efect negativ,se pare ca nu influenteaza cu nimic;
  -inainte de zbor(mai ales la viteza si demifond) se pare ca trebuie ridicat cam cu doua zile inainte de concurs din crescatorie(explicatia a fost,din mai multe surse competente,ca este greu digerabil)

 5. Cand se dau antibiotice se ridica mineralele din crescatorie pt ca efectul antibioticului se diminueaza sau chiar se anuleaza.

 6. Suplimentele minerale nu se lasa la dispozitia porumbeilor atunci cand le dam antibiotice, din mai multe motive.

 7. AVEM ACCES LA INFORMATIE……..VAD CA PE DEGEABA,RAMANEM LA STADIUL DE COLUMBOFILIE DUPA URECHE.
  GRITUL SI VITAMINERALUL SE RIDICA DIN VOLIERA, CAND FOLOSIM PASTILE SAU PRAFURI IMPOTRIVA TRICOMONOZEI SAU A INFECTIILOR BACTERIENE.
  DAR MAI SUNT SI EXCEPTII, IN CAZUL FOLOSIRII DE ENROFLOXACINA SAU ENROFLOXAROM .

  RECOMAND RIDICAREA MINERALELOR,VITAMINERALELOR SI A TUTUROR SURSELOR DE CALCIU.
  FOLOSITI PE MANCARE KEFIRUL,FACE MINUNI.
  FOLOSITI ANTIBIOTICELE IN COMBINATIE CU CEAIUL.
  http://www.RazvanMarasescu.sunphoto.ro

 8. Categoric minerale si gritul se scot din crescatorie pe timpul tratamentului si se introduc in perioada de dupa cand se dau porumbelului probiotice si vitamine pentru recuperarea porumbelului.

 9. EU PERSONAL SCOT MINERALUL SI GRITUL IN TIMPUL CAND TRATEZ DE TICOMONOZA SI BOLILE RESPIRATOARE PENTRU CA AU FOARTE MULTA INPORTANTA PENTRU PORUMBEI AFECTATI DAR VITAMINELE NU LIPSESC PENTRU RECUPERAREA LOR RAPIDA

 10. Salutare. Multumesc pt sfaturi. Mereu am avut nelamuriri in privinta asta dar din comentariile voastre rezulta ca teoria inlaturari mineralelor ramane in picioare.
  Pt EDY pozitia 3. Se intelege din cele spuse ca esti campion. Oricum iti multumesc pt aroganta ta si pt ca te-ai obosit sa raspunzi. Vroiam sa te mai intreb cati ani ai pt ca dupa raspuns imi dau seama ca inca esti la gradinita!? Sa auzim de bine

 11. din ce stiu eu cand se da antibiotice se ridica mineralele din crescatorie pentru ca efectul antibioticului se diminueaza sau chiar se anuleaza.

 12. nul baga in seama se crde mare si tare suta la suta ca o castiga vreun conurs ;}

 13. LA MINE AM GRITUL DIN COMERT AMESTECAT CU CALCIU SARE SI NISIP CERNUT SI OPRITE PETRICELE
  SI ESTE IN CRESCATORIE IN PERMANENTA CONSIDER CA E DILUAT SI NU AFECTEAZA NIMIC
  SAU CEL PUTIN IN DECURSU ANILOR NU IA AFECTAT VIZIBIL

 14. lasatile fratilor tot timpu nu ii afecteaza din contra ii ajuta la recuperare

 15. Nu trebuie sa fii medic ca sa stii ca, nu numai la porumbei, ci si la oameni, calciul si alimentele bogate in calciu nu se mananca odata cu tetraciclina, deoarece inhiba actiunea acesteia.

  Si chiar daca nu stiai, e suficient sa citescti prospectul medicamentului.

  Mi se pare incredibil ca dupa ce, inca la comentariile #2 si #3 s-a lamurit foarte clar problema, sa mai apara unele comentarii de genul “Gritul trebuie sa fie in crescatorie in permanenta”, “lasatile fratilor tot timpu” etc.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *