1.porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Muntean Radu, am 12 ani si sunt din Sibiu.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Am devenit columbofil la varsta de 8 ani cand am primit o pereche de jucatori de la unchiul meu care si el iubea foarte mult animalele.
3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Am 4 voiajori, 4 jucatori, 1 king, 2 voltati, am avut un roller si mai multi voiajori si jucatori. Acum doi ani am avut 23 de porumbei.
4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Este perceput destul de bine dar nu tot timpul pentru ca uneori ma mai atentioneaza parintii ca trebuie sa ma preocupe mai mult scoala.
5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Cel mai greu mi se pare treaba cu rapitorele caci de multe ori cand dau drumul la porumbei apare uliul si este o problema caci nu pot sa ii tin inchisi tot timpul pentru ca ii am in custi.
6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Mi-as dori cand voi fi mare sa devin doctor veterinar pentru ca imi plac foarte mult animalele.
7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Imi place forte mult agricultura si toate celelalte animale. Eu chiar am multe animale cum ar fi iepuri, gaini, rate, am chiar si o rata salbatica, un caine, porumbei desigur, am avut si prepelite si vreau sa imi iau bibilici.
8. porumbei.ro: Daca ai o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii spune-ne, sa incercam sa iti oferim raspuns.
a. As vrea sa imi dati niste retete naturiste.
b Cum pot tine departe uliul de porumbei ?
c Cum sa imi aleg porumbei pentru matca?
d Cum sa imi invat porumbei la mine?
Porumbelul meu preferat este un cuc voiajor de anul acesta.
porumbei.ro: juniorii care vor sa posteze o prezentare pot trimite acest interviu.
Ar trebui sa te axezi pe 1-2 rase pentru ca nu le poti ingriji cum trebuie asa amestecate. Daca ai probleme cu uliul ar trebui porumbei cu vitalitate si zbor iute, cum ar fi voiajorii si berzatii de budapesta. Cand vei avea un stol bine sincronizat si experimentat se vor juca cu uliul. Acum ai multe rase, unele care nu zboara si nu au nicio strategie, nu comunica intre ei cand vine uliul.
Cel mai bine inveti la tine puii achizitionati/primiti sau scosi din matca la tine. Pentru restul intrebarilor ai raspunsuri pe site in diverse articole.
Salutare.Cu aceste intrebari ai pus punctul pe „i”. Cel mai important e sa sti ce rasa preferi. Daca faci un mix probabil ca porumbei tai vor fi de ornament dar chiar si asa ca sa ii inveti trebuie sa ai multa rabdare. Sunt multe de spus dar pe scurt e cel mai bine sa achizitionezi pui, ii lasi liberi fara sa-i gonesti le oferi dragostea si atentia ta(hrana,apa si multa,multa rabdare). In rest iti doresc mult succes si nu uita: numic nu se face in viata fara a plati un „pret”. Sa auzim de bine
Salut! In primul rand nu este bine sa tii 10 mii de rase de porumbei. Dupa parerea mea , m-as axa pe voiajori pentru ca acestia sunt cei mai agili si au cele mai mari sanse sa scape de uliu.
Retete naturiste gasesti peste tot pe internet.
Uliul nu ai cum sa il tii departe decat asa : sa ti voiajori ( nu neaparat dar macar sa fie o singura rasa ) si de aci se descurca ei cumva :)))
Porumbeii pentru matca ii poti alege dupa urmatoarele criterii :(vorbesc pentru voiajori)
1) Cumperi porumbeii cu rezultate sau macar sa aiba rude cu rezultate. ( ar fi indicat sa cumperi de la un crescator pe care il cunosti)
2) Sa ii duci la mai multe antrenamente treptate (momentan nu cred ca se pot numi zboruri) si vezi si tu care vin primi .
3)Ii mai iei si tu umpic la mana adica vezi care sunt mai bine formati.(aici este mai greu umpic daca esti la inceput)
Porumbeii nu ii poti invata la tine decat daca sunt de proasta calitate.( ma refer la porumbeii maturi dar si pui mai mari care au mai fost invatati la altcineva) . Cel mai bine este sa iti scoti proprii tai pui sau sa iti cumperi pui ne iesiti la zbor.
SPER CA TI-AM FOST DE AJUTOR !
Vant in pene !!!!!!!!!!
daca ai probleme cu uliul te sfatuiesc sa-i tii liberi doar de primavara pana toamna.eu ii inchid din octombrie si le dau drumul cand apar berzele.poti sa faci si tu la fel daca ai rabdare.pierderile sunt minime.
Consider ca trebuie sa construiesti o voliera mai mare decat custile pe care le ai in prezent si sa te axezi pe maxim doua rase de porumbei! Mult succes.
Legat de pasarile de curte, ce fel de rate ai inafara de cea salbatica? Multumesc.
@com3: am crezut ca e o greseala din cauza grabei, dar ai repetat. Ce inseamna “umpic”?
a.printr-un amestec de pamant galben sau cum se mai numeste argila recoltat de la o oarecare adancime din pamant,putina sare granuloasa si cateva picaturi de fosfat de calciu in apa.Dupa ce se amesteca se fac gogoloase care se pun la uscat si se pastreaza ca atare.Din cand in cand se sfarama cate unul si se pune in hranitoare.Este o metoda naturala pentru nutritia pasarilor care de fapt au si o placere sa o savureze.
b.este un pic mai greu deoarece ai multe rase si zborul lor difera de la rasa la rasa,pentru a pacali uliu porumbeii ar trebui sa zboare in stol sa se sincronizeze,porumbeii de ornament nu au un zbor rapid asa cum o au voiajorii.
c. pentru matca se aleg porumbeii care au cel mai bun randament la zbor pentru voiajori si pentru cei de ornament dupa standard
d.cel mai usor se invata puii,pe maturii (care nu sunt invatati la tine) din rasa voiajori se tin ca matca pana iti faci serii de pui cat iti propui
pentru incepatori voiajorii sunt foarte buni:rezistenti la ,rapitoare,boli…scot bine,cresc bine,incepatorii sunt nerabdatori sa vada cat mai repede oua si puisori
ce sa mai…sunt porumbei care te fac sa indragesti aceste pasari
prietene mai bine cresti iepuri ai mai avantaj si liniste
@bporumbeitippler:Mai am rate normale de curte si la primavara o sa cumpar si oua de gaste.
Salut!
Lasa o adresa de mail sa vorbim.
Costin Dumitrescu – Sibiu.
radu.munt@yahoo.com asta este emailul da nu sunt chiar din sibiu
Pana te hotarasti ce rasa sa cresti poti sa folosesti spray anti-rapitoare ca sa ii protejezi de ului. Il pulberizezi odata si sunt protejati 6-7 luni.
http://serbanc.sunphoto.ro/
@Radu
Multumesc.
com 3 aici te pot contrazice putin cu invatatul porumbeilor batrani…eu am cuumparat o porumbita batrana care a fost s zburata de la un columbofil si am incercat sa ii acord mai multa atentie decat vechiul propietar si sa ii dau un mascul bun … am scos 2 serii de pui si dupa a ramas la mine… am duso cu puii si cu alti maturi la 150 km si a venit prima…. dar sunt uni care nu stau daca le place mai mult vechea crescatorie
@cristian de la tine am cumparat azi vara inele.