Cine nu-i acasa nu primeste portia. Unii intra prin efractie la vecini pentru portie dubla.
porumbei.ro
52 comentarii la “La o aluna cu baietii”
SUPERB,ce fel de alune sunt,cred ca nu sunt prajite,de unde le procurati,le dati zilnic?
si berea ?!!!
Foarte frumos filmuletul!
Ce s-ar intampla daca ar manca mai multe alune decat portia zilnica?Citisem undeva ca nu sunt asa bune in numar mare.
Daca nu ma insel Ketchup a mai aparut si in fosta productie
”De vorba cu porumbeii”.Cat de mult s-a schimbat acum arata a mascul atunci era mai pipernicit.
Alunele de pamant fac “minuni” ;)
credeam ca le vazusem pe toate despre porumbei!!!
Super tare!!!
Imi place, bravo!!! :)
Foarte frumos !
Mare talent !
Succes deplin pentru 2014 !
FRUMOS! DEVIN BLANZI ASA :)!
Foarte tare! Cum i-ai invatat sa manance alunele asa?
Rosul ala e de vis….. nu ii ai imperecheati inca? joci natural sau vaduvie? ….. imi place sistemul cu plasa jos in loc de gratare
Excelent!Sunt curios cât timp petreci cu porumbeii de reacționează așa în prezența ta (și a alunelor)
ce blanzi sunt cum ai reusit sa ii faci asa ascultatori ca ai mei sunt cam speriosi? asi dori un sfat daca ma poti ajuta si felicitari pentru cum ai reusit sa te imprietenesti cu ei
M-ai omorât, Andrei! Cum han tătar ai reuşit să-i înveţi, ai mei dacă le dau alune, doar că nu mă scuipă! :))
foarte tare cum i ai invatat asa blanzi ca ai mei sunt salbatici
bv tie andrei
In film se vede si dementul de Zorro care il incaiera pe fratele mai mare cu 2 serii. O fi crezand ca ma pacaleste daca se infiltreaza in alta boxa si primeste in plus.
@RBL: alunele sunt crude si fara sare, din Kaufland. Sunt prin mai multe supermarketuri. Dar sunt cam scumpe, mai bine iei de la magazinele de porumbei la Kg, din acelea cu piele maronie (sunt si mai mici).
@leo: berea doar dupa ce ii inchid ca ii opreste uliu si le ia carnetu.
@Stefan: nu stiu ce se intampla, eu le dau mai mult ca desert, desi unii crescatori spun ca dau la discretie pentru incarcare de grasime la fond. Am testat acum cativa ani pe porumbei si tin minte ca dupa o etapa mi-a venit unul acasa si a vomitat alune intregi…
@Ionut Tlv: filmul e din iarna cand erau separati pe sexe.
@Cu imblanzirea: inca de pui mananca doar in prezenta mea, imi si place sa-i observ ce si cat mananca, de regula stau langa ei pana termina masa. Altceva… miscari lente in crescatorie (orice e brusc = rapitor) si hranire moderata, urasc mancarea la discretie, porumbeii trebuie sa se bucure cand te vad.
As vrea sa mai aflu pareri despre stocarea alunelor. Cum le tineti? In filmul cu Tyson se spunea ca alunele se tin la frigider, altfel rancezesc. Totusi destui crescatori sustin ca ei nu le tin la frigider. E cam greu sa le tii la frigider daca iei pentru tot anul cateva Kg.
superb filmuletul
M-ai omorat cu baltatii aia. Rosu cel putin e criminal.
Multa rabdare mai ai. Esti bun de dadaca.
inca nu am vazut filmul,nu mi-l deschide telefonul,o sa intru pe computer. Pt pastrarea alunelor,o solutie este vidul. Sunt masini de facut vid cu tot cu saculet. Eu am cumparat de la versele in sacuti de 5 kg si le-am ambalat in vid la 1kg sau jumate de kg,in functie de necesitate.
Foarte tare ce faci tu cu alunele ce frumos asteapta fiecare portia lui,se vede clar ca petreci ceva timp langa ei cat de cat. Sincer nu le.am dat alune niciodata insa am auzit ca sunt bune cand pleaca la concurs.VANT IN PENE
porumbei.ro mi se pare interesanta ideia ta cu podeaua nu ai scandura jos ci plasa prezinta-ne putin sistemul te rog nu e curent in crescatorie?
frumos e cucu’ ala pe rosu, bai frate! si tie-ti place,a? ca vad ca-i dai mai multe lui… da’…ca si zburator cum se comporta…trage tare? vine bine? asa…de curiozitate..
@petre: multumesc, nu m-am gandit la vid. Am vazut alune in vid la magazin, d-alea cu sare. Acum sa vad ce e cu aparatele astea care videaza.
@alex g: e curent dar am alergie la praful lor si sunt obligat sa am plasa. Porumbeii nu au avut probleme respiratorii iar faptul ca traiesc ca afara in oxigen si fara praf nu poate decat sa ii ajute. E adevarat ca variatiile de temperatura dauneaza formei dar zic merci ca pot sa ii tin si asa, performanta nu cred ca se poate face. Mai e un mega avantaj… uscaciunea si curatenia (pa oua de coccidii, viermi, etc). Odata la 2-3 luni trag afara gainatul de sub cotet si gata. Iar marea naparlire abia o observ, fulgii ies sub cotet si la primul vant pleaca.
@zad: pe parintii si fratii lui i-am pierdut pana la 250 Km. El a facut vreo 10 etape in tara ca yearling si un fond. A clasat cate ceva dar fara norma. Oricum nu ma asteptam sa faca parte din cei 13 supravietuitori din 50 dupa sezon, avand in vedere ca i-am cam rupt in doua fara tratamente si cu crescut 2 pui. Ii dau mai multe ca e si cel mai bland si da bine la camera. :p Il cheama Dentistu.
Foarte frumos, si ai mei sunt blanzi :).. ce ne mai plac baltatii… :))
foarte tare frate…
AIUNELE DE PADURE SUNT BUNE
Ce le mai place shaorma !!!! :)) :)) :))
Eu am gasit aceste alune la Hornbach,la sectiunea zoo-pet.
Sunt in jur de 10 lei kg ,nu am avut probleme cu rancezirea,cumpar cam 1 kg pe luna si le tin intr-un borcan cu un ciorap pe post de capac .De asemenea am observat ca porumbeii cu pui ”cer”o portie mai consistenta.Eu le-as da cat de multe zici ca-s drogati cand ma vad cu borcanu dar tot raman la ideea mea ca ce e prea mult strica. https://www.youtube.com/watch?v=iYiBwz8ac44
Stefane, i-ai bagat la zbor? Ce culori turbate ai si tu pe acolo… rosul ala baltat “meulemans” a zburat?
Daca i-am zburat nu stiu ce sa iti raspund concret pentru ca orice zbor efectuat a fost pe numele altora,eu locuind in Bucuresti,porumbeii la Brasov nu m-am inscris la asociatie pentru ca nu prea sunt la imbarcari sa zic asa,cand prind ocazia ii bag si eu la cate un prieten columbofil consatean.
Plus ca ii duc de cate ori am ocazia cu masina ,lansari individuale scopul meu este de a crea un lot omogen pentru acel moment cand voi putea sa fiu membru activ.
Acel ”meullemans” este pata de culoare a stolului si da,pe unde l-am dus in privat sau cu asociatia a venit. Cel mai departe a fost Debercen aprox 350 km dar sincer m-i s-ar rupe inima sa il pierd.
Aceste culori turbate sunt boala mea mai ales rosii si argintii.
multumesc pentru raspuns Andrei! e criminal criminal dentistu’!
Genial dentistu’!!!!
M-a ”terminat”filmuletzul!!! Fara cuvinteeeee!!!! Sper ca intr-o zi sa ii am si eu la fel de blnzi ca ai tai!!!! Superbi!!!Se vede ca petreci cat de mult timp poti in jurul lor!!!
Felicitari si JOS PALARIA!!! Sanatate si un an 2014 plin de impliniri!!!
Dentistu :)))))). Imi faci o programare? Foarte bine ales numele, Pe aceleasi criterii, comportamentale si aspect, am botezat cei 56 de porumbei si te doare mintea ce a iesit, gen Sarpele cu pene, Fum, Horn, Bizon, Brotac, Cap patrat, Trompeta, Patina, Zana, Nebunel, Laptaru etc. Nu am pretentia ca ar raspunde daca ii chemi pe nume dar din 3 incercari il nimeresti cu siguranta in max 10 minute de observatie. Langa pasarile astea simti ca traiesti, tot timpul se intampla ceva.
Cap patrat? :))) Eu am multi de Cap Sec!
@porumbei.ro : As vrea sa stiu cum ai facut podeaua din plasa.plasa de buzau +rapița? Ceva stalpi de sustinere , nu se indoaie plasa sub greutatea ta?
multumesc
@paul: plasa de buzau + plasa zincata cu ochi de 19mm. Stiu pe cineva care foloseste rapit dar asta zincata da senzatia de soliditate si nu ti se afunda piciorul in ea. Din loc in loc am patrati de lemn de 8/8 deci nu se indoaie.
faina chestia cu alunele
Multumesc mult, Andrei! Sanatate porumbeilor ca e mai buna decat toate!:)
bafta la zboruri!
Fantastica relatia cu porumbeii! Felicitari, Andrei!!
Andrei, dar din 5, sigur 4 sunt cu alb pe ei, sau cu rosu.
I-ai ales la reproducere si dupa acest criteriu, asa este ?
Sunt unele crescatorii cu sute de porumbei toti albastri, guti si fumuri, fara un pic de pata de culoare …
superbi….anul acesta am imperechiat un rosu cu o cuca pe negru …. mai mult e pe alb …. sa vedem ce iese …..sper la un fond – mare fond , ceva pe aici …..am sa bag puii la fond sa vad cum se descurca……felicitari pentru distractie…..
@costel: mi-au placut mereu baltatii pentru ca nu gasesti 2 la fel si se vad foarte frumos si in zbor. Am cautat sa aduc in matca baltati cu ceva rezultate, daca tot ii zbor macar sa nu ii pierd la 50 Km. Cand sunt mici in cuiburi si apar tuleiele, se intrevad pete albe dispuse alandala pe corp, cu cat mai “turbate” cu atat mai bine, ard de nerabdare sa vad produsul final. La un albastru sau solzat nu ma asteapta nicio surpriza. Insa tot ei duc greul la etape… de asta ii vezi exclusiv in unele crescatorii. Culorile rare sunt specifice crescatoriilor de incepatori sau visatori, trebuie sa fim realisti.
Unii sunt haiosi, am unul cu capul alb si are desenate cu negru niste cornite. Avusesem unul cu o aripa neagra si una alba, etc.
Buna ziua! Sunt incepator si am o femela baltata , imi puteti spune unde gasesc si eu un mascul baltat!? Multumesc mult!
Foarte cuminti porumbeii tai. O adevarata relaxare sa urmaresti acest clip. M-ai ambitionat si pe mine sa incerc ceea ce faci tu. Sper sa reusesc…… Candva :)
Ai cativa “colorati” , pur si simplu te incanta cat de frumosi sunt.
Porumbei.ro de ce nu poti face rezultate frumoase si cu porumbei colorati ? Sunt in expo rosii, baltati, etc – daca cineva baga la matca 6 exemplare din acelea, de ce ar fi visator sa aiba asteptari ?
Poti sa imi spui te rog ce fel de alune le dai?
……asta e arta si dragoste.frumos.felicitari,..
Astept si eu raspuns la #46 porumbei.ro …
Cati ai vazut in expo? Eu nu prea am vazut. Poate undeva la 5% maxim. Statisticile sunt impotriva culorilor rare oricat mi-as fi dorit sa fie altfel.
Arahidele sau alunele cum mai sunt ele numite ,contine in special: grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – 30%), numeroase saruri minerale, acid folic, vitaminele a, B1, B2, E, F, tanin.Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Continutul alunelor este similar cu cel al laptelui de gusa, a carui consistenta se compune doar din grasimi si proteine.Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combaterea imbatranirii ( erodarea ) tesuturilor musculare . Arahidele utilizat frecvent si cu bune rezultate in situatii de oboseala fizica accentuata, in facilitatea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute si ca un factor de calmare si reechilibrare a activitatii rinichiului.Arahidele sunt nutritive, energetice, astringente intestinal, antihemolitice, antisclerogenice.In timpul concursurilor porumbeii care au fost hraniti cu alune au nevoie de mai putina apa decat cei hraniti cu hrana normala. De ce? Pentru ca grauntele normale raman pentru o perioada mai lunga in gusa, absorbind apa pana cand sunt suficient de moi pentru ca muschii din pipota sa macine aceste boabe. Alunele in schimb nu au nevoie sa se inmoaie, alt avantaj este ca sunt digerate mult mai repede.
In lipsa administrarii alunelor, porumbelul, in drumul spre casa, are la dispozitie doar glicogenul si poate putina grasime, apoi isi va folosi rezervele corporale ca sursa de energie.
Alunele in schimb asigura un surplus de energie (9.3 calorii/gram).
Nu administrati alune inaintea zborurilor scurte si mai ales a celor cu vant din spate. Va ingreuna suplimentar porumbelul. Consumul indelungat intr-o ratie ridicata de arahide poate fi toxic pentru ficat si poate scadea eexcitabilitatea sexuala la masculi ,crescand cantitatea de acroleina.Multi crescatori considera ca, daca un anume fel de mancare le place porumbeilor, acesta este si sanatos. Unele boabe sunt consumate cu mare placere de porumbei, dar au un continut prea mare de proteine si grasimi pentru a fi introduse pe termen lung. Alteori, hrana nu acopera necesarul de minerale, oligoelemente si vitamine.Porumbeii isi aleg hrana de obicei dupa aspect, nu dupa gust, pentru ca simtul gustului nu este deosebit de dezvoltat. Atunci cand administram alune porumbeilor acestia trebuiesc antrenati foarte mult,tocmai pentru a consuma grasimea care le este servita .Daca porumbeii d-voastra zboara totusi intre 1,5-2 ore /zi nu este recomandat sa le administrati decat 4-5 alune/porumbel,joia si vinerea.Daca se antreneaza 2-3 ore /pe zi le puteti administra joi si vinerea la discretie ..Foarte important – alunele crude trebuie sa stea la frigider ( daca aveti o cantitate mai mica ,sau introduse in saci cu sistem de vidare , daca aveti cantitate mare ,deoarece rancezesc foarte repede in aer liber !!!!
SUPERB,ce fel de alune sunt,cred ca nu sunt prajite,de unde le procurati,le dati zilnic?
si berea ?!!!
Foarte frumos filmuletul!
Ce s-ar intampla daca ar manca mai multe alune decat portia zilnica?Citisem undeva ca nu sunt asa bune in numar mare.
Daca nu ma insel Ketchup a mai aparut si in fosta productie
”De vorba cu porumbeii”.Cat de mult s-a schimbat acum arata a mascul atunci era mai pipernicit.
Alunele de pamant fac “minuni” ;)
credeam ca le vazusem pe toate despre porumbei!!!
Super tare!!!
Imi place, bravo!!! :)
Foarte frumos !
Mare talent !
Succes deplin pentru 2014 !
FRUMOS! DEVIN BLANZI ASA :)!
Foarte tare! Cum i-ai invatat sa manance alunele asa?
Rosul ala e de vis….. nu ii ai imperecheati inca? joci natural sau vaduvie? ….. imi place sistemul cu plasa jos in loc de gratare
Excelent!Sunt curios cât timp petreci cu porumbeii de reacționează așa în prezența ta (și a alunelor)
ce blanzi sunt cum ai reusit sa ii faci asa ascultatori ca ai mei sunt cam speriosi? asi dori un sfat daca ma poti ajuta si felicitari pentru cum ai reusit sa te imprietenesti cu ei
M-ai omorât, Andrei! Cum han tătar ai reuşit să-i înveţi, ai mei dacă le dau alune, doar că nu mă scuipă! :))
foarte tare cum i ai invatat asa blanzi ca ai mei sunt salbatici
bv tie andrei
In film se vede si dementul de Zorro care il incaiera pe fratele mai mare cu 2 serii. O fi crezand ca ma pacaleste daca se infiltreaza in alta boxa si primeste in plus.
@RBL: alunele sunt crude si fara sare, din Kaufland. Sunt prin mai multe supermarketuri. Dar sunt cam scumpe, mai bine iei de la magazinele de porumbei la Kg, din acelea cu piele maronie (sunt si mai mici).
@leo: berea doar dupa ce ii inchid ca ii opreste uliu si le ia carnetu.
@Stefan: nu stiu ce se intampla, eu le dau mai mult ca desert, desi unii crescatori spun ca dau la discretie pentru incarcare de grasime la fond. Am testat acum cativa ani pe porumbei si tin minte ca dupa o etapa mi-a venit unul acasa si a vomitat alune intregi…
@Ionut Tlv: filmul e din iarna cand erau separati pe sexe.
@Cu imblanzirea: inca de pui mananca doar in prezenta mea, imi si place sa-i observ ce si cat mananca, de regula stau langa ei pana termina masa. Altceva… miscari lente in crescatorie (orice e brusc = rapitor) si hranire moderata, urasc mancarea la discretie, porumbeii trebuie sa se bucure cand te vad.
As vrea sa mai aflu pareri despre stocarea alunelor. Cum le tineti? In filmul cu Tyson se spunea ca alunele se tin la frigider, altfel rancezesc. Totusi destui crescatori sustin ca ei nu le tin la frigider. E cam greu sa le tii la frigider daca iei pentru tot anul cateva Kg.
superb filmuletul
M-ai omorat cu baltatii aia. Rosu cel putin e criminal.
Multa rabdare mai ai. Esti bun de dadaca.
inca nu am vazut filmul,nu mi-l deschide telefonul,o sa intru pe computer. Pt pastrarea alunelor,o solutie este vidul. Sunt masini de facut vid cu tot cu saculet. Eu am cumparat de la versele in sacuti de 5 kg si le-am ambalat in vid la 1kg sau jumate de kg,in functie de necesitate.
Foarte tare ce faci tu cu alunele ce frumos asteapta fiecare portia lui,se vede clar ca petreci ceva timp langa ei cat de cat. Sincer nu le.am dat alune niciodata insa am auzit ca sunt bune cand pleaca la concurs.VANT IN PENE
porumbei.ro mi se pare interesanta ideia ta cu podeaua nu ai scandura jos ci plasa prezinta-ne putin sistemul te rog nu e curent in crescatorie?
frumos e cucu’ ala pe rosu, bai frate! si tie-ti place,a? ca vad ca-i dai mai multe lui… da’…ca si zburator cum se comporta…trage tare? vine bine? asa…de curiozitate..
@petre: multumesc, nu m-am gandit la vid. Am vazut alune in vid la magazin, d-alea cu sare. Acum sa vad ce e cu aparatele astea care videaza.
@alex g: e curent dar am alergie la praful lor si sunt obligat sa am plasa. Porumbeii nu au avut probleme respiratorii iar faptul ca traiesc ca afara in oxigen si fara praf nu poate decat sa ii ajute. E adevarat ca variatiile de temperatura dauneaza formei dar zic merci ca pot sa ii tin si asa, performanta nu cred ca se poate face. Mai e un mega avantaj… uscaciunea si curatenia (pa oua de coccidii, viermi, etc). Odata la 2-3 luni trag afara gainatul de sub cotet si gata. Iar marea naparlire abia o observ, fulgii ies sub cotet si la primul vant pleaca.
@zad: pe parintii si fratii lui i-am pierdut pana la 250 Km. El a facut vreo 10 etape in tara ca yearling si un fond. A clasat cate ceva dar fara norma. Oricum nu ma asteptam sa faca parte din cei 13 supravietuitori din 50 dupa sezon, avand in vedere ca i-am cam rupt in doua fara tratamente si cu crescut 2 pui. Ii dau mai multe ca e si cel mai bland si da bine la camera. :p Il cheama Dentistu.
Foarte frumos, si ai mei sunt blanzi :).. ce ne mai plac baltatii… :))
foarte tare frate…
AIUNELE DE PADURE SUNT BUNE
Ce le mai place shaorma !!!! :)) :)) :))
Eu am gasit aceste alune la Hornbach,la sectiunea zoo-pet.
Sunt in jur de 10 lei kg ,nu am avut probleme cu rancezirea,cumpar cam 1 kg pe luna si le tin intr-un borcan cu un ciorap pe post de capac .De asemenea am observat ca porumbeii cu pui ”cer”o portie mai consistenta.Eu le-as da cat de multe zici ca-s drogati cand ma vad cu borcanu dar tot raman la ideea mea ca ce e prea mult strica.
https://www.youtube.com/watch?v=iYiBwz8ac44
Stefane, i-ai bagat la zbor? Ce culori turbate ai si tu pe acolo… rosul ala baltat “meulemans” a zburat?
Daca i-am zburat nu stiu ce sa iti raspund concret pentru ca orice zbor efectuat a fost pe numele altora,eu locuind in Bucuresti,porumbeii la Brasov nu m-am inscris la asociatie pentru ca nu prea sunt la imbarcari sa zic asa,cand prind ocazia ii bag si eu la cate un prieten columbofil consatean.
Plus ca ii duc de cate ori am ocazia cu masina ,lansari individuale scopul meu este de a crea un lot omogen pentru acel moment cand voi putea sa fiu membru activ.
Acel ”meullemans” este pata de culoare a stolului si da,pe unde l-am dus in privat sau cu asociatia a venit. Cel mai departe a fost Debercen aprox 350 km dar sincer m-i s-ar rupe inima sa il pierd.
Aceste culori turbate sunt boala mea mai ales rosii si argintii.
multumesc pentru raspuns Andrei! e criminal criminal dentistu’!
Genial dentistu’!!!!
M-a ”terminat”filmuletzul!!! Fara cuvinteeeee!!!! Sper ca intr-o zi sa ii am si eu la fel de blnzi ca ai tai!!!! Superbi!!!Se vede ca petreci cat de mult timp poti in jurul lor!!!
Felicitari si JOS PALARIA!!! Sanatate si un an 2014 plin de impliniri!!!
Dentistu :)))))). Imi faci o programare? Foarte bine ales numele, Pe aceleasi criterii, comportamentale si aspect, am botezat cei 56 de porumbei si te doare mintea ce a iesit, gen Sarpele cu pene, Fum, Horn, Bizon, Brotac, Cap patrat, Trompeta, Patina, Zana, Nebunel, Laptaru etc. Nu am pretentia ca ar raspunde daca ii chemi pe nume dar din 3 incercari il nimeresti cu siguranta in max 10 minute de observatie. Langa pasarile astea simti ca traiesti, tot timpul se intampla ceva.
Cap patrat? :))) Eu am multi de Cap Sec!
@porumbei.ro : As vrea sa stiu cum ai facut podeaua din plasa.plasa de buzau +rapița? Ceva stalpi de sustinere , nu se indoaie plasa sub greutatea ta?
multumesc
@paul: plasa de buzau + plasa zincata cu ochi de 19mm. Stiu pe cineva care foloseste rapit dar asta zincata da senzatia de soliditate si nu ti se afunda piciorul in ea. Din loc in loc am patrati de lemn de 8/8 deci nu se indoaie.
faina chestia cu alunele
Multumesc mult, Andrei! Sanatate porumbeilor ca e mai buna decat toate!:)
bafta la zboruri!
Fantastica relatia cu porumbeii! Felicitari, Andrei!!
Andrei, dar din 5, sigur 4 sunt cu alb pe ei, sau cu rosu.
I-ai ales la reproducere si dupa acest criteriu, asa este ?
Sunt unele crescatorii cu sute de porumbei toti albastri, guti si fumuri, fara un pic de pata de culoare …
superbi….anul acesta am imperechiat un rosu cu o cuca pe negru …. mai mult e pe alb …. sa vedem ce iese …..sper la un fond – mare fond , ceva pe aici …..am sa bag puii la fond sa vad cum se descurca……felicitari pentru distractie…..
@costel: mi-au placut mereu baltatii pentru ca nu gasesti 2 la fel si se vad foarte frumos si in zbor. Am cautat sa aduc in matca baltati cu ceva rezultate, daca tot ii zbor macar sa nu ii pierd la 50 Km. Cand sunt mici in cuiburi si apar tuleiele, se intrevad pete albe dispuse alandala pe corp, cu cat mai “turbate” cu atat mai bine, ard de nerabdare sa vad produsul final. La un albastru sau solzat nu ma asteapta nicio surpriza. Insa tot ei duc greul la etape… de asta ii vezi exclusiv in unele crescatorii. Culorile rare sunt specifice crescatoriilor de incepatori sau visatori, trebuie sa fim realisti.
Unii sunt haiosi, am unul cu capul alb si are desenate cu negru niste cornite. Avusesem unul cu o aripa neagra si una alba, etc.
Buna ziua! Sunt incepator si am o femela baltata , imi puteti spune unde gasesc si eu un mascul baltat!? Multumesc mult!
Foarte cuminti porumbeii tai. O adevarata relaxare sa urmaresti acest clip. M-ai ambitionat si pe mine sa incerc ceea ce faci tu. Sper sa reusesc…… Candva :)
Ai cativa “colorati” , pur si simplu te incanta cat de frumosi sunt.
Porumbei.ro de ce nu poti face rezultate frumoase si cu porumbei colorati ? Sunt in expo rosii, baltati, etc – daca cineva baga la matca 6 exemplare din acelea, de ce ar fi visator sa aiba asteptari ?
Poti sa imi spui te rog ce fel de alune le dai?
……asta e arta si dragoste.frumos.felicitari,..
Astept si eu raspuns la #46 porumbei.ro …
Cati ai vazut in expo? Eu nu prea am vazut. Poate undeva la 5% maxim. Statisticile sunt impotriva culorilor rare oricat mi-as fi dorit sa fie altfel.
Arahidele sau alunele cum mai sunt ele numite ,contine in special: grasimi (in cantitate mare, aproape 50% din continutul alunei), protide (de asemenea in cantitate mare – 30%), numeroase saruri minerale, acid folic, vitaminele a, B1, B2, E, F, tanin.Arahidele sunt deosebit de hranitoare. Continutul alunelor este similar cu cel al laptelui de gusa, a carui consistenta se compune doar din grasimi si proteine.Proprietatile lor medicinale nu sunt foarte importante, dar merita luate in seama. Consumul de arahide impulsioneaza activitatea ficatului si a bilei. A fost evidentiata, de asemenea, contributia compusilor din arahide la combaterea imbatranirii ( erodarea ) tesuturilor musculare . Arahidele utilizat frecvent si cu bune rezultate in situatii de oboseala fizica accentuata, in facilitatea tranzitului intestinal. Sunt cunoscute si ca un factor de calmare si reechilibrare a activitatii rinichiului.Arahidele sunt nutritive, energetice, astringente intestinal, antihemolitice, antisclerogenice.In timpul concursurilor porumbeii care au fost hraniti cu alune au nevoie de mai putina apa decat cei hraniti cu hrana normala. De ce? Pentru ca grauntele normale raman pentru o perioada mai lunga in gusa, absorbind apa pana cand sunt suficient de moi pentru ca muschii din pipota sa macine aceste boabe. Alunele in schimb nu au nevoie sa se inmoaie, alt avantaj este ca sunt digerate mult mai repede.
In lipsa administrarii alunelor, porumbelul, in drumul spre casa, are la dispozitie doar glicogenul si poate putina grasime, apoi isi va folosi rezervele corporale ca sursa de energie.
Alunele in schimb asigura un surplus de energie (9.3 calorii/gram).
Nu administrati alune inaintea zborurilor scurte si mai ales a celor cu vant din spate. Va ingreuna suplimentar porumbelul. Consumul indelungat intr-o ratie ridicata de arahide poate fi toxic pentru ficat si poate scadea eexcitabilitatea sexuala la masculi ,crescand cantitatea de acroleina.Multi crescatori considera ca, daca un anume fel de mancare le place porumbeilor, acesta este si sanatos. Unele boabe sunt consumate cu mare placere de porumbei, dar au un continut prea mare de proteine si grasimi pentru a fi introduse pe termen lung. Alteori, hrana nu acopera necesarul de minerale, oligoelemente si vitamine.Porumbeii isi aleg hrana de obicei dupa aspect, nu dupa gust, pentru ca simtul gustului nu este deosebit de dezvoltat. Atunci cand administram alune porumbeilor acestia trebuiesc antrenati foarte mult,tocmai pentru a consuma grasimea care le este servita .Daca porumbeii d-voastra zboara totusi intre 1,5-2 ore /zi nu este recomandat sa le administrati decat 4-5 alune/porumbel,joia si vinerea.Daca se antreneaza 2-3 ore /pe zi le puteti administra joi si vinerea la discretie ..Foarte important – alunele crude trebuie sa stea la frigider ( daca aveti o cantitate mai mica ,sau introduse in saci cu sistem de vidare , daca aveti cantitate mare ,deoarece rancezesc foarte repede in aer liber !!!!