Salutare porumbei.ro,
daca cititi acest articol, …..cu siguranta avem in comun dragostea pentru porumbei ! Acesta este si motivul pentru care va prezint cateva imagini cu “mobilier” aferent pasiunii noastre!

Eu nu concurez cu porumbeii (varii motive incepand cu timpul), …acestia fiind in ingrijirea exclusiva a bunicii mele (85 de ani) dar probabil o sa revin cu detalii intr-un articol dedicat ei si “bucatilor de suflet prietene cu vantul” cum isi numeste “copiii”! (porumbita din imagine si-a regasit “casa” dupa lansari din germania (de 3 ori), olanda, frantza si italia cate o data si tocmai ingrijeste un pui scos pe 31 decembrie!

…vor exista probabil si din aceia care vor spune ca porumbeii nu au nevoie de asa ceva dar, …cum precizam intr-un articol mai vechi, …
“Mult respect pentru aceia care NU considera ca porumbeii(sau orice alta fiinta) sunt slugi sau sclavi; ca pot fi tinuti in conditii improprii, ca pot fi hraniti doar cu grau si porumb sau ca pot fi pusi sa zboare sute de Km in astfel de conditii! Atentie:(nici o specie de animale nu alege in natura sa doarma in propriile dejectii; doar in captivitate pot fi din pacate OBLIGATE sa faca asta)!

Boxe si Voliere pt. porumbei veti face nu dupa marimea buzunarului ci dupa cea a sufletului, iar eu sper ca sunt putini cei care asteapta sa ajunga “renumiti crescatori” sau sa detina doar “Vedete” care sa merite efortul construirii unui adapost de bun simt!”
…ideea de baza este aceea ca, pornind ca exemplu de la http://www.b-hermes.de , am realizat boxele din imagini la mai putin de jumatate din pretul celor de referinta! …ce este insa cu adevarat interesant, …sunt facute exclusiv de mine ajutat fiind doar de o autofiletanta si de un polizor unghiular! (mentionez ca sunt inginer de mediu si niciodata nu am avut de a face cu tamplaria)

Compartimentul nu este finalizat, …urmand sa acopar pardoseala din beton cu gratare de lemn si sa inlocuiesc in boxe, placile de tego(provizorii) cu gratare din plastic, …altfel sertarele sunt evident inutile! (functie de reactiile voastre voi reveni cu poze de o calitate superioara ale “proiectului” finalizat)

In concluzie, …e suficient sa vrei si se poate! Pt. cei interesati, cu cea mai mare placere va pot pune la dispozitie detalii tehnice! In final apelez si eu la aceia dintre voi care imi puteti spune de unde pot achizitiona gratare de plastic speciale pt. boxe si va multumesc anticipat! (atasez o imagine in acest sens, …gratare standard de 38×38 cm).

gratar porumbei

In speranta ca veti gasi utilitate in acest articol, …va urez tuturor cat mai multe satisfactii indiferent de forma pe care o imbraca pasiunea voastra pt. porumbei !
cu respect, …. Adrian Catalin Petre