mo1
mo2

Revin cu 2 fotografii, scuze pt claritate, sunt de acum 11 ani, in martie 1998, in prima poza, stanga Ciprian(cu porumbel in mana), dreapta eu, in a 2a poza, eu la Ciprian acasa, in mana dreapta o tineam pe perechea lui Mosneagul, o femela solzata din acelasi an 1986, care mai tarziu a disparut de acasa; va multumesc pt comentarii, si va asigur ca porumbeii vor primi hrana buna si tratamente si o sa incerc sa le ofer si pereche in amintirea celui ce a fost un pasionat columbofil, Ciprian

Succes tuturor!

mosneagul-1

“MOSNEAGUL 40367-1986-RSR” – Acest porumbel a fost al unui tanar columbofil,coleg de club,CIOCARLAN CIPRIAN,care la varsta de 23 de ani,acum 4 ani in urma,intr-o frumoasa primavara pe 11.03.2005 ne-a parasit spre cele vesnice,din cauza unei tumori la creier…DUMNEZEU sa-l odihneasca,era membru columbofil,si participa cu ambitie la concursuri.

Au ramas atunci,in urma sa porumbeii,campionii lui,asa cum ii placea sa-i alinte.Astazi impins parca de ceva sau de cineva am trecut pe la casa parintilor sai…si am fost surprins neplacut cand ei mi-au spus ca in cusca lui Ciprian mai sunt doar 2 porumbei. M-am indreptat spre cusca si am intrat in ea,am incremenit: un argintiu din 2006 si intr-un colt ascuns statea “MOSNEAGUL”. L-am prins in mana,o epava,respiratia era greoaie insotita de un horcait deranjant. Cu ani in urma toata cusca era a lui, ocupa cate 2 boxe,punea stapanire pe polita de la intrare,acum tineam in mana o “amintire”,o “istorie” inca vie,a ceea ce a insemnat prietenia intre oameni,si sportul columbofil de alta data.

mosneagul2

Acest porumbel,a fost adus in anul 1996,de la TECUCI(de prin zona tecuciului), urmasii sai au zburat binisor,dar nu au stralucit prin clasari de varf,sau punctaje record,dar transmiteau caracterele si aveau o vitalitate extraordinara,drept dovada ca “MOSNEAGUL” a atins varsta de 23 de ani,si sunt convins ca in ultimii 5 ani nu a vazut vreun medicament,tratament,sau alte boabe decat porumb si grau.

Curios,surprinzator,fascinant… PORUMBEII ne surprind mereu, de aceea sa-i iubim, sa-i respectam si SA-I LASAM SA ZBOARE!!! Iar noi oamenii sa fim mai buni cu noi si sa promovam sportivitatea si respectul!

Va doresc un sezon 2009 bogat in rezultate.

Ionut Tanase