Numarul optim de porumbei

einstein-porumbei
Cam asa ceva. Numai ca de regula este x = f + 1.

14 comentarii la “Numarul optim de porumbei”

  1. Mda, la mine anul asta f = x+3…ceea ce e neplacut, iar. Dar cred ca cei 3 baieti se vor descurca fara dragoste, macar o perioada

  2. Poate unul dintre cei +3 sa fie viitorul campion. Nu de putine ori, unul care era fara insemnatate, tinut…….asa, din mila, sa devina stalpul unei mari crescatorii. Succes…………..

  3. Desi greu de aplicat pentru majoritatea columbofililor o formula mai buna ar fi f= a+b+c

    f= numarul optim de porumbei
    a= putere financiara
    b= spatiul destinat lor
    c= timpul disponibil pentru ei

  4. Se vede ca formula este depasita cel putin cu o unitate. Nu fac exceptie nici eu. In permanenta am porumbei in plus fata de optim sau diferente pe sexe. Prefer sa am masculi in excedent decat femele si majoritatea vor fi tinerii din 2014 condamnati la celibat, pana când zborurile sau ghinionul remodeleaza situatia. Pana la primavara…

  5. Super afirmatia. De fiecare data se mai gaseste loc pentru inca unul. Ce zici , unul in plus , cat poate sa manance , dar uite asa se strang de nu le mai faci fata. dar e placerea aia de a aduce ceva nou … chiar daca esti constient ca si tu ai tot ce iti trebuie , parca mirajul aducerii unuia nou … e altceva!
    P.S. Pacat ca un articol asa interesant , ce merita dezbatut , cu pareri noi , are doar 5 comentarii.Am asteptat de aseara , am intrat iar in seara asta , eram curios sa mai citesc parerile altora , pauza… Asta e , de place doar clasamente , cupe , licitatii … , astea au in medie cam 15-20 de comentarii , aici ii dau dreptate si administratorului , cateodata te saturi sa-ti pierzi timpul tau , tot mai pretios , sa moderezi un site , unde cititorii sunt interesati tot de articole ce le gasesti si pe alte site-uri “specializate”. Sper ca n-am suparat pe nimeni.

  6. Am renuntat la multe articole care mi se pareau interesante tocmai din cauza asta – timp pierdut de a le pregati pentru ca nu prezinta interes.

  7. Formula se poate interpreta si in sensul ca, atunci cand vine vorba despre performanta, intotdeauna este loc de mai bine, mai bun, respectiv acel “1”, poate 1/ 10.000.

  8. Formula nu are nici o valoare atunci cand iubesti cu adevarat porumbeii.Mi-am promis:))) ca anul acesta 2014 sa nu mai introduc nimic la matca,sa sacrific toti zburatorii care nu-si merita locul in crescatorie….credeti ca am putut? Bineinteles ca nu,am achizitionat deja 4 noi porumbei ptr matca,iar zburatorii care nu s-au pierdut ii am in continuare,le mai dau o sansa,deci formula la mine este ca nu exista nici o formula:))) iar eu nu ma pot tine de promisiuni,deci avantaj ei…salutari tuturor iubitorilor de porumbei!

  9. Mi-a placut ce a spus Mihai poz.4, absolut corect…

  10. Parearea mea fara sa intru in polemica, este ca numarul mic de porumbei aduce un plus de valoare generatiilor viitoare de pui. Eu cresc an de an in jur de 10 perechi si tot imi da de gandit la formarea perechilor (aici intervine si obiectivul care il stabilesti, ce urmaresti de la efectivele).
    A nu se intelege ca numarul pe care il cresc eu e cel corect.

  11. Eu sunt de părere că bani reprezintă cea mai mare problemă în efectivul de porumbei a unui columbofil.
    Dacă ai bani, ai şi posibilităti de extindere a crescătoriei, de a întretine un lot mai numeros şi de concura cu acest lot.
    Deci dacă vă doriti mai multi porumbei în columbofilia voastră va trebui să depuneti un efort financiar pe termen mediu şi lung.

    Cu stimă – Marius







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *