Parcul Tineretului

parc.jpg

Poza calda de azi. Porumbeii cuibaresc prin podurile liceului Sincai (le ofera un mediu asemanator celui in care traiau stramosii lor, porumbeii de stanca) si imprejurimi, si se hranesc pe la geamuri sau in parc, unde primesc paine sau, mai nou, de la oamenii care au inceput sa se informeze, boabe. In stolul din fotografie, erau 3 pui proaspat iesiti de pe cuib (si suntem in Ianuarie!). Unii porumbei pleaca cu gusa plina si dispar inspre poduri, dupa care revin in cateva minute murdari pe langa cioc si incep iar sa culeaga mancare. Stim noi de ce.

De cate ori se strang porumbeii in jurul meu la boabe de porumb, nu se poate sa nu se gaseasca un parinte care-i permite copilului sa-si exercite instinctul de vanator, intrand tropaind in stolul de porumbei ce se hranesc pe sol, si incercand sa dea cu piciorul. Oftica mi-e razbunata deseori, cand in goana lor dupa victime, micile rautati se impiedica si musca din asfalt.

Categories Stiri

15 comentarii la “Parcul Tineretului”

  1. Si referitor la caini… sunt si baeti` care nu mai pot de smecherie, si isi asmut potaile in stolul de porumbei – probabil respectivii au papat prea mult asfalt cand erau mici ;).

  2. Problema se pune in felul urmator – la varsta frageda pe care o au acei copii, indicele lor de inteligenta este aproximativ egal cu al porumbeilor dupa care fug ei,al parintilor nu poate fi estimat, probabil este o treaba de educatie.Pustii despre care spui, au un indice de inteligenta usor inferior fata de cel al cateilor lor.Asta este…fara suparare.

  3. n-am stiut ca sunt asa multi porumbei in parcul tineretului.eu am lucrat prin zona aia vreo 18 ani cam pana in anul 2000 si nu am observat atatea porumbei. ma bucur cand vad in cat mai multe locuri porumbei de toate rasele.cred ca sunt si voiajori printre ei?

  4. Haideti ma sa nu fim rai, doar am fost si noi copii si am chinuit si noi porumbeii in felul nostru. Eu tin minte ca aveam un porumbel (turnar), daca nu am mutat eu porumbelul ala din dulap in sertar si din sertar prin cine stie ce cutii de papuci, apoi in cuier si mai pe urma prin beci si-i dadeam de mancare la lumanare. Asa ca sa nu ma prinda parintii si sa mi-l ia. Asa vedeam eu dragostea de porumbei si in mintea mea de atuncea credeam ca ii fac un bine. Binele la facut Mama cand la gasit si la eliberat. Asa ca copii au si ei lumea lor. Si sa stiti ca porumbeii fac parte si din lumea copiilor…

    Delabistrita.
    …spor la zbor !!!

  5. Eu scoteam puii din oua cand incepeau sa ciocneasca…sa-i ajut, cica. Unii traiau.

    Nu copiii sunt de vina ci parintii… totusi sunt destui care-i invata cum sa se poarte cu pasarile.

    Ce mai ramane de spus – decat ca probabil amaratii aia de gutani ai nimanui fac mai multa promovare columbofiliei decat noi toti – fiind singurul mod in care un copil poate indragi porumbeii, mai ales intr-un oras ca Bucurestiul.

  6. :)) …asta cu “ajutatul” o faceam si eu si cred ca inca o fac multi.

    Delabistrita.
    …spor la zbor !!!

  7. in Tineretului locuiesc eu si sunt foarte multi porumbei in acest cartier,si am vazut ca mai sunt si oameni care indragesc porumbeii cum ar fi un batran care le pune apa si mancare la geam si nu este singuru,si eu vreau sa incep sa le dau de mancare in anumite locuri ca sa incerc sa ii imblanzesc partial sa vada si ceilalti ca nu sunt numai niste pasari de ciulama ci sunt niste vietati foarte inteligente………

  8. :)) :)) =))…hi hi hi ce imi placura ultimele randuri :):)

  9. in centrul gradinii cismigiului administratia parcului chiar a construit casute pentru porumbei, frumos gest!

  10. Ajutor!!!!!!!!!! Am gasit in fata blocului un porumbel inghjetat si plin de namol care, atunci cand m-a vazut s-a speriat, dar nu a zburat, desi a incercat. l-am luat in apartament unde din fericire am o colivie, l-am curatat, l-am uscat, a stat cuminte, chiar dadea semne ca-i place, i-am dat paine si seminte din floarea soarelui si l-am culcat in colivie. Cand vin de la serviciu ii dau drumul in casa si-i dau lectii de zbor (sunt o mare iubitoare de animale am 2 papagali, un pisic si 2 broaste testoase, de aceea nu-l las liber cand sunt plecata, pisicul nu suporta usile inchise….) Nu stiu ce sex are, desi la serviciu, pe pervaz, le dau porumbeilor si gugustiucilor in fiecare zi paine, dar niciodata nu m-am uitat cu atentie la ei pentru a nu-i speria. Am intrebat si un var care e veterinar si mi-a zis ca trebuie sa-i pun in mancare si nisip pentru a-i ajutra la digestie, asa ca am fost in piata si i-am luat si mancare si nisip. Intentionez sa-l eliberez de indata ce vad ca zboara bine, ma gandeam ca la primavara, cand e si vremea buna, dar chiar nu stiu cum e mai bine sa procedez, asa ca va cer, voua, columbofililor, un sfat si indrumari. Multumesc!

  11. Felicitari pentru gest, Raluca. Da, cel mai bine ar fi sa-l tii pana la primavara. Hrana de baza ar trebui sa fie grau si porumb, mai putina floarea soarelui. Si ar fi bine sa-i dai si GRIT – se gaseste in parcul Plumbuita, la targul de pasari in fiecare Duminica dimineata.

  12. mah vere .. :) tu cred ca iubesti porumbeii mai mult decit alte lucruri pe care poate ar trebui sa le iubesti mai mult si poate nu le ai..sa nu fim rai totusi cu micutii (referitor la oftica ta razbunata).Cum ziceau si altzii .. parintzii sint de vina si daca nu respecta porumbeii ,fii sigur ca nu respecta fauna in general.nu imi permit inca sa fiu un crescator (nici macar amator)din lipsa de spatziu,dar respectele mele pt totzi aceia care ishi dedica timpul liber sau mai mult acestor pasari ,,, si si sa-i f-t in gura :)) pe toti aceia care isi bat joc intrun fel sau altu’ de aceste pasri sau in general de animale si bineintzeles de aceste site-uri.urez crescatorilor mult noroc si sanatate :)

  13. dl
    Andrei cred ca nu ai copii.se schimba situatia cand oi avea.

  14. eu sunt din targoviste si sunt foarte multi porumbei prin oras dar nu am vazut pe nimeni care sa ii deranjeze ba chiar din contra am vazut un tanar (14-16ani) care era de la o oarecare distanta de centrul orasului care venea cu boabe de porumb in buzunare sa ii hraneasca…pe viitor sper k asta se va face peste tot in romania…:D







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *