Pastrarea oualelor la natural

O idee, de pe Facebook.

6 comentarii la “Pastrarea oualelor la natural”

 1. Puii ramasi orfani se pot hranii cu starter / faza I de la Agrolang, granule inmuiate in apa, obtinandu.se o pasta precum laptele de gusa al porumbelului. Puii sunt pompati cu seringa si furtun foarte moale.

  Faza I poate fi combinata si cu faza a II-a de la Agroland. Ambele contin proteina suficienta pentru a asigura masa corecta a puiului.

  Gasiti exemple pe fb si youtube.

  https://www.google.com/search?q=starter+agroland&client=ms-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiSrPjSjsHiAhWmThUIHXa3BJEQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=520#imgrc=n-SdkFtLapwyoM

 2. Un accesoriu,ce nu ar trebuii sa lipseasca din crescatoriile care practica metoda natural,parerea mea :),
  Anul acesta “am pierdut” multe oua la matca,mutand sub perechile de matca ouale de la zburatori(la fiecare antrenament/etapa)
  Sunt curios,alti coelgi care practica metoda natural,cum rezolva aceasta problema.
  Vant in pene tuturor.

 3. Te salut Andrei :)!Din pacate acest fapt este unul din dezavantajele zborului pe metoda natural ,eu personal si anul acesta am fost nevoit la vreo doua etape sa bag ouale la incubator ,ultima data le-am bagat seara cand am trimis parintii la imbarcare pentru etapa de concurs de viteza-demifond si dimineata aveam deja vreo doi -trei puisori scosi in incubator peste noapte.Pe natural sunt avantaje si dezavantaje ,cel mai mare avantaj este ca porumbeii la etapele grele de fond -maraton vin mult mai motivati decat la vaduvie cel putin aceasta este parerea mea si din cate am vazut din clasamente la multe etape cei pe natural au batut vaduvii!

 4. @Alin: asa este, am observat acelasi lucru. Personal as zbura doar pe oua, cresterea puilor ii oboseste fie si subtil si puii oricum nu cresc bine cu parintii mai mult pe drum. Partea care ne face sa mai lasam si pui e ca vin foarte bine femelele pe pui mic si masculii pe pui mare. Le lasi cate un pui tot sezonul? Am vazut si la Jellema ca mai mereu are pui la ei inclusiv pentru Barcelona.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *