pui porumbei pierduti
1. Vreau sa stiu daca s-a mai intamplat sa-i dispara cuiva puii de acasa si care sa fie motivele. Am de 20 de ani porumbei si nu m-am confruntat cu asa ceva pana acum. Totul a fost bine si frumos pana intr-o zi cand puii au intarziat mai mult ca de obicei si imi veneau cate unul, obositi de parca soseau de la concurs.

Seara aproape in bezna a mai venit un stol de vreo 15,dar tot am pierdut 6. Dupa 2 zile am gast in voliera un pui cu bilet si am suna sa vad pe unde ajunsese,baiatul la care a intrat era din Valcea(eu sunt din Gorj),deci cca 50 km. Cateva zile i-am tinut inchisi si le-am dat drumul seara,in ideea ca nu mai pleaca din jurul casei,dar cum am deschis trapa nu a mai ramas picior si la lasarea intunericului imi lipseau 16 porumbei. Doar jumatate s-au mai intors, dar in 2 zile si cand veneau ziceai ca zburaseara la fond.

Petrica

2. In seara asta mi-au dispaurt 5 porumbei in timpul zborului de seara in jurul casei. La ora 7.50 am deschis porumbeii in numar de 11 voiajori, toti pui de 2010, iar primii 5 care au iesit au disparut si nu au mai revenit acasa. Nu pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat, singura explicatie ar fi ca s-au indepartat prea mult de casa si i-a prins noaptea.

Adrian

3. Dupa parerea mea aceasta eruptie solara care este cea mai mare din 1859 incoace va afecta semnificativ porumbeii nostri, dovada fiind ca cei din judetul Prahova avand antrenament cu puii, dintr’un numar mare de porumbei(nu stiu cati) nu au venit nici macar jumatate din porumbeii lansati. Eruptiile solare poate ii afecteaza destul de mult. As vrea sa va spuneti si voi parerea despre aceste fenomene si daca este indicat a se organiza concursuri cu puii.

Bogdan