Stimata redactie,

Revin la mesajul meu postat pe 25.09 in care cautam un stapan pentru Gugu – rasa Satinette, ratacita pe pervazul geamului meu. I-am gasit un stapan, posesor si iubitor e porumbei, am prins-o foarte usor si i-am dorit din suflet o viata frumoasa. Dar ea s-a intors inapoi de la o distanta de 35 Km desi aceasta rasa nu exceleaza in rezistenta la zbor sau orientare pe teren. A fost foarte fericita de revedere, la fel si noi, a intrat in birouri, a mers pe jos printre colegi fara teama.

Dupa bucuria revederii, ma gandesc totusi la viata ei viitoare, cu cat sta mai mult aici, cu atat mai greu va fi sa se adapteze in alta parte, sa-si gaseasca o pereche si sa duca o viata normala intr-o comunitate de zburatoare. I-am lasat o perioada de respiro (a revenit la noi pe 16.X, a stat la noua locatie doar 8 zile) si revin cu aceeasi rugaminte, de a gasi un stapan care mai are porumbei din aceasta rasa, eventual un mascul tanar care sa-i devina pereche. Prima data am omis acest amanunt, se pare ca este factorul decisiv pentru a se atasa de noua locatie.

Inca nu-mi dau seama daca s-a atasat de loc sau de unul dintre noi, are deja preferinte, de unii colegi se sperie, de altii nu, cred ca as putea s-o ating dar nu vreau s-o sperii, poate a suferit in perioada cat a fost plecata, era trista si nu prea manca.

Daca un iubitor de porumbei este interesat s-o achizitioneze si detine un mascul din aceeasi rasa, o ofer cu drag in speranta ca se va acomoda. As prefera s-o dau in Bucuresti, eventual in apropierea cartierului Militari, in eventualitatea ca va alege sa se intoarca iarasi la noi.

Va multumesc,
Dana Radulescu

Deznodamant: Porumbita a ajuns la Dl. Tanasescu