Profitand de faptul ca in aceasta perioada soarele cade pe crescatorie intr-un unghi favorabil pentru punerea in evidenta a prafului din aer, am facut o filmare… destul de graitoare.
Este vorba de o crescatorie cu foarte multa plasa pe pereti si podea de plasa, de unde mult praf este evacuat de vant. Oare ce este intr-o crescatorie inchisa?
Filmuletul ar trebui vizualizat in HD 1080: PRAF!
Cum mai scapam de praf?
17-11-2015
A incercat cineva filtre de aer care prind particule la nivel de microni? Cum ar fi asta:
http://www.amazon.com/Jet-708615-AFS-2000-Filtration-System/dp/B00005A3GZ/ref=sr_1_14?s=power-hand-tools&ie=UTF8&qid=1447743762&sr=1-14
Asta este destinat pentru atelierele de prelucrare a lemnului dar cred ca merge si la noi foarte bine.
Vad ca prinde intre 5 si 1 microni… praful de porumbei avand cam 3 microni daca imi aduc bine aminte.
17-11-2015
Pai mai porumbei.ro,la 900 de euro cat costa aparatu’ ala… Eu stiu un filtru care filtreaza si micronu’ tau…plamanul! :)) Glumesc,evident! Pentru sanatatea noastra ar fi bine sa facem mai multe si sa nu ne uitam la bani,ca noi ii facem pe bani…sau porumbeii,daca avem si putin noroc. Dar daca nu ma insel,filtrul tau filtreaza praful sa nu fie dispersat in atmosfera… Pe noi ne intereseaza inautrul custii. Eu am facut 4 gauri diam 14 in podea,sub gratare,4 in tavan de aceeasi masura. Alea din tavan,le-am prelungit cu un tub de aluminiu de 1 metru, care este indoit in semicerc,astfel,nu ploua inauntru. In podea si in tavan, in fiecare gaura,am pus ventilatoare de 12 volti(de la aerisirea calculatoarelor vechi) Asa,cand vreau,le pornesc si opresc at cand vreau… Sunt legate la o baterie de masina pe care periodic o incarc(cand am timp si cand nu uit :)) ) Nu am probleme cu praful ca altfel n-as uita.
17-11-2015
Sa te uiti odata in fascicolele de soare cand pica dintr-un unghi mai mic in cotet (sau cu o lanterna, nu stiu daca merge) si sa imi spui. Si eu credeam ca nu am strop de praf, ca nu il vezi cu ochiul liber daca nu e lumina dintr-un anumit unghi. Conteaza asa mult cum pica lumina ca si un centimetru daca muti privirea nu mai vezi praful din aer… chiar daca e nor de praf. Fiecare porumbel cand se scutura, iese din el un nor alb, zici ca bati covoare. :))
17-11-2015
Praf este si in casa cand te uiti in bataia soarelui.
Ar fi util sa se aspire regulat in cusca, de preferat aspirator cu filtrare prin apa.
17-11-2015
Merge sa te uiti si cu lanterna atat zi cat si noapte. Am probat chiar acum..e jale la mine…
17-11-2015
Prieteni,cat vom traii noi,poate si copii nostrii,praf va exista in Romania la greu…..este un lucru care in tara noastra nu poate fi eradicat! Daca exista in casa unde sa fim seriosi,este un mediu curat,uscat,dar in columbariile noastre.Apropo,ieri mi-am spalat masina,aseara a batut vantul puternic in Bucuresti,credeti-ma este la fel ca inainte sa o duc la spalatorie,in conditiile in care nu parchez la strada principala….dupa 3 zile in Drumul Taberei ti se pare ca este abandonata!
17-11-2015
Cred ca acolo e format un curent , care reuseste sa mentina inerte particulele de praf ( de ordinul micronilor bineinteles ) . Daca te uiti bine , cand un mascul zboara acolo , se creaza un alt curent , care schimba pozitia acestor particule , care tind sa revina foarte rapid la curentul care le mentine inerte . ( cel putin asa pare )
17-11-2015
Praf exista decand lumea, nu va speriati !!
Deaia avem par in nas :)))
Fiti seriosi… fumezi o viata. in pl.m…. si mare lucru nu patesti…, iar de la praf, de la prafu ala banal, te astepti sa ce?
parerea mea…
17-11-2015
Multi crescatori de porumbei s-au îmbolnavit de plamani din cauza ,,prafului” de la porumbei.,,Pudra”de pe penele porumbeilor provoaca astm.Intr-o crescatorie fara o buna ventilatie,plamanii crescatorului ,dar si ai porumbeilor sunt in mare pericol.Mare atentie.
17-11-2015
CrisRace unde stai in Drumul Taberei?
17-11-2015
Pozitia 8
Sunt la un liceu ce se bazeaza si are ca specialitate biologia.
Habar nu ai ce vorbesti referitor la praf si tigari
Stiai ca de la tutun poti face cancer faringian
-bucal
-pulmonar ( in 6 luni ai murit fara sa ti se mai dea vre-o sansa)
sa nu mai vorbesc ca ai sanse sa ti se nasca un copil bolnav ( doamne fereste ).. cu tutunul nu e de joaca e o “fita” de poate ucide rapid si sigur
Lasand asta la o parte , praful este foarte daunator pentru om,
praful afecteaza plamanii
Plamanii sunt ca niste baloane
O data deteriorate nu se mai refac
Daca praful este daunator pentru om… de ce nu ar fi daunator si pentru pasarile noastre
Praf va exista mereu , peste tot
dar conteaza si CANTITATEA
18-11-2015
Langa terasa Dream,sau defunctul Grizli,Tratoria Il Calcio….
18-11-2015
Are cineva porumbeii sus pe bloc,pe la Valea Ialomitei..am referinte bune despre el..ma gandeam ca esti tu.
18-11-2015
Praful din crescatorie este de la penajul porumbeilor. Si din aceasta cauza nu mi-am facut crescatoria cu acel hol comun, ca sa pot sa ii vad din exterior. Cand fac curat pun o masca de hartie 3M.
18-11-2015
Nu tin porumbeii in Bucuresti…
18-11-2015
@Marcel
ce spui tu e adevarat… doar daca fumezi in exces.. orice lucru in exces dauneaza.. da eu cred ca atunci cand o sa depasesti limita, ati dai seama..
la fel si cu prafu asta, e clar ca daca te apuca stranuturile, e prea mult.
corpul are mecanismele lui de “avertizare”,
n.ai cum sa ajungi la nush ce boala asa din senin..
20-11-2015
praf in noi, praf peste tot.
24-11-2015
Porumbei.ro, mi-ai dat toate planurile peste cap… Si eu care imi doream sa fac la anul o crescatorie cu plasa in loc de dusumea, cum vazusem la tine, pt a scapa de praf… Trebuie sa iau iar problema la studiat, ca ma enerveaza la culme praful din crescatorie.. Cred ca o sa mai umblu pe la alti crescatori sa vad care are mai putin praf si sa vad de ce…
25-11-2015
Praful oricum va fi mereu. Trebuie doar sa il minimizam cat putem. O singura scuturare a unui porumbel lasa din el un nor alb de praf care se depune pe pereti sau cade pe podea, urmand ca la primele batai de aripi sa se ridice iar. Nu vreau sa ma gandesc ce e pe o podea solida. Praf se mai face foarte mult si in boxe.
Initial mi-am propus sa dau cu furtunul sub cotet periodic, cu apa eliminand 100% din praf, dar anul asta nu am dat deloc pentru ca mi s-a parut ca miroase mai rau gainatul umezit. La anul o sa spal cu furtunul sub cotet sa vad daca e vreo diferenta la praf… daca prind o zi cu vant puternic ar trebui sa se usuce mai repede betonul si sa nu mai miroasa gainatul care cade pe el. In plus o sa bag sub cotet niste tavi colectoare pe roti, cu policarbonat pe care sa le curat afara iar umezeala ar fi doar sub tavi unde nu e gainat. Am o tava in proba acum sub un compartiment. Deja am gasit o problema, cadrul metalic e prea greu si e chin sa misc tava asa ca probabil voi renunta la cadru si voi pune simple foi de policarbonat direct pe jos sub cotet pe care sa le trag afara.
Daca gasesti o solutie mai buna la alti crescatori te rog sa scrii si aici. E important sa te uiti cu lanterna sau cand bate soarele sub un anumit unghi, altfel toate crescatoriile par fara pic de praf.