Salutari tuturor columbofililor,
Ma numesc Victor si sunt norocosul din articolul “Balta pescarii si porumbelul” si confirm prin ceea ce voi relata ca chiar de a doua zi m-am apucat de acest sport, asa cum chiar dumneavoastra (porumbei.ro) ati scris. Este foarte usor sa faci acest lucru cand ai prieteni si acestia sunt columbofili. Lumea columbofililor este una aparte, se pune foarte mult suflet, se discuta cu aplomb, generozitatea este la ea acasa.

Am inceput cu amenajarea minimala a unei voliere (departe de exigentele unui columbofil cu experienta) pentru a putea primi porumbei promisi si mult visati. Cu primii pui primiti simteam ca pasesc intr-o lume noua, cand am primit perechi de maturi pentru matca am simtit ca mi se confera incredere, cand a iesit primul pui am trait senzatia nasterii primului copil dar nimic din toate aceste nu se compara cu senzatia traita la primul zbor de antrenament, m-am simtit centrul universului.

Primul zbor de antrenament

Nu era programat dupa cum fac lucrurile in general. Am intrat dimineata la ei le-am pus mancare, am luat instictiv cusca, i-am bagat unul cata unul, a urmat transportul vreo 2km si eliberarea. La deschiderea custii cei mai multi au plecat rapid formand un stol compact iar trei au ramas langa cusca si se uitau cand la mine cand dupa stol, am alergat spre ei si de teama sa nu se piarda de stol am batut din palme si au zburat. Stolul lua altitunine zburand in cercuri concentrice din ce in ce mai mari iar cei trei zburau parca contra timp nu reuseau sa se sincronizeze cu ceilalti. Simteam cum inima imi bate puternic imi doream sa ii ajut dar nu stiam cum dar la un moment dat stolul s-a indreptat direct catre ei si de atunci au inceput sa se deplaseze in cerc dar spre directia casei.

Am urcat repede in masina si dupa ei. Cand i-am prins din urma zburau in zig-zag pe o latime de aproximativ 100ml. I-am asteptat le-am fact poze si m-am grabit sa-i intampin acasa la aproximativ 500 ml, am ajuns aproape in acelasi timp. Au mai facut cateva ture in jurul casei si in final s-au asezat. Ma asteptam sa intre in voliera sa bea apa, sa manance dar ei au ramas mult timp facandu-si tualeta(aranjandu-si penele). Nu voi uita niciodata acest eveniment fericit din viata mea pe care l-am trait la cote maxime.

Am multe de invatat de acum si sunt bucuros sa primesc sfaturi utile de la toti (maestri).
………………………………………
Important – am primit un mascul pripasit 756227 – 2009 Romania la care am incercat sa-i gasesc stapanul publicand pe www.apapentrutoti.ro articolul Porumbel voiajor 756272-2009 Romania, intre timp l-am imperecheat si am doi pui frumosi de la el. Ajutati-l sa ajunga acasa, sa fie liber.
………………………………………..
Vant in pene !
Pentru o apa buna si un pret corect !
Victor Nae