Probleme cu uliul si vara

Combin doua emailuri primite in acest topic:

1. Salut la toti columbofilii. Stau intr-o zona de deal si am o mare problema cu rapitoarele care ataca in numar mare si foarte des asfel in 2 luni am pierdut aproxiativ 20 de pui.V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu o metoda prin care o opresc aceste atacuri dipserate ale rapitoarelor,mai precis a uliului pasarar.Mentionez ca in anii trecuti nu am avut astfel de probleme cu ele.Va multumesc mult!
P.S Daca se poate metodele pe care le astept de la voi sa nu fie agresive, gen:impusca,omoara,etc…deoarece sunt impotriva violetei asupra rapitoarelor.Multumesc mult si astept mesajele voastre!!!

2. Eu tin porumbeii la tara intr-o zona deluroasa din Arges, iar mai tot timpul uliul iese la atac cand am porumbeii in zbor, de aceea, multi, dupa nenumarate atacuri nu prea zboara dimineata, doar cativa mai curajosi. Din aceasta cauza am inceput sa dau dupa ei la zbor si, nu prea e bine, de aceea m-am gandit sa nu-i mai alerg si sa-i las sa zboare de buna voie…dar am observat ca 10-11 nu zboara deloc de frica uliului, ci, doar ies dimineata si se plimba prin curte in timp ce restul zboara. Printre acestia sunt si pui si ma gandesc ca nu vor veni bine deloc daca nu isi fac antrenamentul pe langa casa. Sa dau dupa ei in continuare? Dupa toate acestea mai apare si uliul aproape zilnic si ii mai sperie pe cei din zbor si va dati seama ca antrenamentul e copromis deoarece cum au scapat dau care mai repede sa intre in cotet. Deci conteaza timpul de zbor in jurul casei? Ce spuneti?

Categories Diverse

98 comentarii la “Probleme cu uliul si vara”

  1. Eu stau in Resita,in orice parte te uiti la cel mult 500 de metri sint dealuri impadurite.Daca acum citiva ani intr-o saptamina puteam sa pierd tot lotul de zbor din cauza uliilor,anul trecut am pierdut doi toata vara si doi dupa 1 noiembrie ceea ce mi se pare normal.Anul asta ii zbor de o luna si nu am avut nici un atac.Singura scimbare pe care o vad este ca in zona sau stabilit 2 perechi de ciori cenusii care ii cam alearga pe ulii.In rest n-ai ce sa le faci uliilor daca ii prinzi cu capcane vin altii in loc,incearca cu zbor la ore diferite si nu lasa porumbeii sa stea pe acoperis aiurea,dupa antrenament baga-i inauntru.

  2. Cea mai simpla metoda de a scapa de aceste probleme dupa cum vad eu situatiile expuse ar fi: 7-10 zile in care porumbeiii sa nu fie lasati afara deloc ; in felul acesta uliul care dupa cum se intelege si-a facut un “tabiet” in atacurile asupra porumbeilor va cauta alta sursa de hrana; dupa aceste zile incercati sa alcatuiti un program de antrenament astfel incat ora la care porumbeii sunt scosi la zbor sa difere de la o saptamana la alta cel putin. Inca ceva important: timpul petrecut afara de pui in special sa fie cat mai scurt( de preferat zbor si dupa maxim o ora de hoinarit pe afara) astfel evitand atacurile pana in peroada in care se vor diminua atat numeric cat si ca intensitate ( aproximativ 1 iulie cam asa e la mine).

  3. Si eu am avut asemenea probleme acum citiva ani,se intimpla sa-mi duca foarte multi pui mai ales pe cei care ieseau prea devreme din cotet si care nu aveau inca musculatura formata pt.a se mentine in stol cu maturii.Mentionez ca la numai 300 m de voliera se afla o mica padure ceea ce facea ca atacurile sa fie pe intregul parcurs al zilei,indiferent de vreme.Chestia asta ma ducea la disperare,incercind tot felul de metode pt. ai proteza de rapitoare,mai ales de soim care nu prea dadea rateuri,dar degeaba.Cu timpu am invatat sa le aplic un program care trebuia respectat cu strictete si anume: puii care ieseau pe trapa ii mai tineam o saptamina inchisi intr-o alta voliera pina se mai intareau iar zburatorilor le dadeam doar drumul la antrenament de mai multe ori pe zi dupa care ii tineam inchisi,deci nu mai tolaneau toata ziua pe casa.Asa am reusit sa reduc pierderile in proportie de 70% si in 2-3 sa-mi formez o echipa de buni atleti cu trasaturi fizice foarte bune.Inainte le dadeam drumul afara indiferent (iarna,vara) dar am inteles ca aceste pasari sunt facute sa ucida pt. a supravietui,si oricit de bun ar fi porumbelul si de oricite atacuri a scapat tot o sa prinda o zi proasta care ii poate fi fatala.Este foarte greu de practicat columb. in astfel de zone cei care locuiesc stiu,usor de zis de cei care nu se confrunta”numai porumbeii prosti sunt prinsi de uliu”.Sper sa reusesti intr-un fel sau altul,multa bafta!

  4. Ore de zbor alternante de la o zi la alta.In acest fel uliul nu isi mai face un obicei .

  5. scoate pusca si trage dupa uliu…da vezi sa nu te vada cnva :)))

  6. cate petarde nu am ars:))), singura chestie e cu programu cred ca ar merge, in rest uliul s a acomodat la tot, nu l mai sperie nici petarde nici urletele nici oamenii…poti sa urlii la el cat vrei…mai bn stai si te uiti ce face porumbelul ca la uliu e de asteptat…:)

  7. Multzumesc pt sfaturi si sper ca acestea sa dea rezultate….pt andrei tg_jiu poate ai observat k am scris k sunt impotriva violetzei asupra rapitoarelor sau upsss…poate ai prib k cititu…multzumesc ink odata pt sfaturi….

  8. eu zic ca cea mai buna metoda de a indeparta rapitoarea de porumbeii tai estea aceea de a inpusca uliul sau dak nu tinei inchisi 5 -6 zile si le dai dupaia drumul….. dak vezi ca nici atunci nu se potoleste eu asi zice sa cauti pe cineva cu pusca si sa stai la panda.. gandestete dak te mai ataca asa de mult tu o sa pierzi lotul de porumbei si si toti banii de ai bagi tu in porumbei o sa se duca pe apa sambetei….. eu dak as fi in locul tau asa asi proceda…. vand in pene si sper sa nu te mai atace diavolul ala..:)))

  9. De unde esti?Si eu sunt tot din arges si nu prea apare uliul.Doar acum o luna aveam unul pe casa.

  10. pasarile trebuie eliberate in perioade diferite ale zilei pt ca uliul sa nu mai stie precis la c ore sa atace

  11. stiu pe cinea de la mine din oraash care face custi speciale ptr prins la noi fiind exact pe padure si intro parte si in alta va dati seama ce era la noi …stam intre busteni si sinaia 2 orase de munte porumbeii nostrii cresc cu teama de uliu si soimi se nasc cu ceva in sange fiind mai miki k in oricare alta parte dar cum spuneam dc vreti vas putea lasa un mijlok de contact si va asigur k functioneaza va pot confirma aproape 123 oamni care au folosit custile .in 3 saptamani sau prins un numar de 13 pasari mature care ne terminau inaripatele ..deci da roade aceasta cursa …si dupa te poti decide dc il vei omora sau dc il vei impaia …decizia este a ta.

  12. Editat de admin: nu pot lasa scheme de capcane, nu mai puneti tel. etc. Este ILEGAL. In plus orice interventie a omului in natura provoaca un dezechilibru de cele mai multe ori.

    Am mai spus de 3000 de ori, prindeti voi toti ulii si apoi o sa va distrati cu SOIMUL – p-asta nu-l mai prindeti si sa vedeti ce ravagii face, uliul e mic copil. Cine a vazut cum ataca soimul, se roaga sa apara ulii inapoi in zona.

  13. bai fratilor cresc porumbeii voiajori intro zona de deal din judetul arges ma aflu intre doua paduri uliu ataca si de doua trei ori pe zii cei care aveti probleme cu el dati o mancare sanatoasa la porumbei iarna mai mult ovaz si mai putin porumb pt a nu lua in greutate,antrenamentele cat mai dese ca sa aiva conditie fizica, puii tinetii inchisi cam doua saptamani de cand ies prima data afara ca sa fie mai zdravenii incepeti cu ei antrenamentele intre orele 10 si 12 si o sa vedeti daca se va mai atinge uliu de ei ai mei am un lot de 60 de bucati pleaca cand da uliu se intorc dupa o ora doua acas vin innaltati de deabi se vad si se lasa dintr-o dat pe voliera si intra in ea fara a sta nici un minut afar,am avut probleme si eu cu el dar mia spus un porumbar din zona tecuci aceste lucruri si nu mai am probleme cu el miau disparut decat 4 porumbei tot anul trecut le dau drumu si iarna. mult succes si vant in pene

  14. Cred ca s-a facut o confuzie; uliul pasarar nu ataca porumbeii, dusmanul este Uliul Porumbar (Accipiter gentilis). Daca nu vrei sa-l inlaturi folosind “o metoda violenta” va fi din ce in ce mai rau, familia se va inmulti etc. Probabil nu cresti porumbei ptr curse daca “iubesti” uliu asa mult.

  15. salut! eu stau in costesti -arges.
    am in spatele gradinii padure…..
    am avut de ex anumul trecut faze cand pur si simplu te trezeai ca se ridica de la nivelul solului si ataca porumbeii pe voliera.
    am avut si eu pierderi datorita atacaului de uliu,
    anul asta ori au pus astia de la ocolul silvic pustile pe ei, ori ulii si-au gasit alt “domiciliu”…..foarte rar cand mai apare cate unul ratacit , zboara la mare inaltime dar dispare foarte repede.
    cand am avut probleme cu uliu, se intampla mai mult de pe la 9 dimineata pana la ora 12., apoi gata era liniste…..a trebuit sa schimb ora de zbor a porumbeilor, le dadeam seara drumul sau cum a spus cineva mai sus azi dadeam drumul dupamasa, maine le dadeam seara , adica schimbam orele sau aveau zile cand stateau inchisi.
    mare atentie la puii de uliu, ca astia sant mai mare pericol decat aia mari.

  16. salut..dupa parere-a mea io asi lua pui cei care nu zboara iar duce la vrio 500m de casa si ias da drumul si ei o sa zboare pentru ca nu iesti casa lor….si daca faci vrio 3 sau 4 antrenamente dinestia si uliu nu se dau la iei..o sa vezi cum iasa la zbor…fara frica…dar dale drumu din 1 in 1 sa nu tragi atenti la rapitor bafta in continuare

  17. vopsestei cu vopsea pt porumbei chiar merge,, un prieten ii are roz pe totii

  18. Si eu st tot din Arges dar vara nu prea am problema cu uliul. Am porumbei de doi ani si am pierdut putini porumbei din cauza atacurilor de uliu. Cum este si firesc cei mai multi i-am pierdut toamna si primavara.

  19. inchide porumbeii citeva zile si incearca sa pui otrava pe o bucata de carne pusa sus la vedere sau mai bine pe un porumbel mort daca ai

  20. un coleg a avut aceiasi problema si a rezolvato
    a construit un conpartiment atasat la cusca si creste gutani
    le da drumu intai la gutani ai satura pa rapitori si pa urma ai da afara pe cei de agrement astfel a mai scapat de ei ia saturat cu gutani
    astai cauza atacurilor nau ce manca
    cu respect

  21. bravo andrei ai mare dreptate.nu sunt mare iubitor al pasarilor rapitoare,dar au si ele locul in natura ,in ecosistem.singura solutie pe care eu o aplic in special iarna=liber nonstop.asa porumbeii isi dezvolta o strategie de evitare a atacurilor uliului sau soimului.cred ca si cei care zboara la natural pot lasa porumbeii afara non stop ,si cred ca nu vor avea pierderi deosebite.mult succes.

  22. … nasol cu uliu asta si eu aceiasi problema … si multi zic sa schimbi ora de zbor da asta nu ajuta cu nimic cand ai padurea la 100 m si imediat cum porumbelu zboara si uliu e dupa el …. am auzit de o varianta sa vopsesti por sub aripi cu rosu si in momentu cand uliu sau soimu ataca si vede rosu aceala cik ar avea o ezitare care poate fi in beneficiu por … o mica ezitare din partea pradatorului si poate ramane cu buza unflata …. sal

  23. la mine e plin de ciori..si nu am vazut nici-un uliu…..;)…

  24. salut si eu stau intr-o zona d deal si pana acum 2 zile nu mi-a mai prins uliu nimik din februarie …..dar am avut intr-o singura zi doua victime plus ink 4 pui care au iesit cred k a doua oara dar numai p casa si s-au pterdut………am incercat si cu ore alternative d antrenament si sa tin porumbeii inkisi si cu capcane dar degeaba ….prinzi unul apare altul….asta e legea naturii…..cel mai puternic supravietuieste…..dar cum zice andrei:decat soim mai bn uliu! …..vant in pene

  25. Cresc porumbei voiajori am uitat sa prezizez care participa la zboruri dar sunt in totalitate impotriva uciderii rapitoarelor….sunt de acord k D-nul Andrei k distrugrea ecosistemului, daca atzi cunoste efectele disparitziei uliilor cu sigurantza nu atzi mai vorbii de omorarea ascestora….atunci va vetzi batea k soimul la care va vetzi uita cum sa imputzineaza porumbei si kre nu scapa poumbelul k uliu…. probabilitatea k soimul sa scape un porumbel este de 1% asha k decidezi si voi….multa bafta in continuare

  26. salut colegi columbofili !!!! mare drepate ii dau porumbei .ro in ce-ia ce priveste atacul de soim. uliu porumbar ataca porumbeii intr-un mod mai putin agresiv pe cand accipiter pelegrinus nu exista cuvinte sa pot sa descriu modul de agresivitate in atac asupra porumbeilor.martor fiind la aceste atacuri de sambata trecuta care sa lasat cu un final fericit asupra porumbelului salvat din gheara acestui feroce pradator . dupa mine absolut nimic nu poate sta in fata soimului calator – asta cand ataca sigur iti lasa un minus in stol . asa k ciudate sunt legile astea ale naturii . multa bafta tuturor si vant in pene

  27. Da Faza cu Vopsitu merge??? A incercat cineva in Ro si a rezolvat problema???? Ceva Concret!!!

  28. io stau aproapre de padaure la 3000 de metri si zboara uliu sus da nu da atacuri si porumbei zboara mai jos de el si nu am probleme da am avut in 2006 :(( numai vreau sa imi amintesc

  29. si mie ia disparut ieri 1 pui si inca unu acum o saptamana nu prea am mai vazut ulii pe la noi deoarece stau in prahova la campie si nu prea sunt paduri pe acolo cel putin la noi in sat nu sunt paduri si nu am mai vazut uklii din iarna dar la noi exista in numar mare alte rapitoare eretele anul asta am vazut foarte multi sunt roscati cu brun si am mai vazut si un soim duminika asta

  30. vreau sa precizez ca porumbei mei se sperie de cate ori vad o barza crezand ca ie uliu

  31. Faza cu vopsitul chiar merge , un prieten anul trecut a avut multe pierderi . Anul asta i-a vopsit si niki macar nu a avut atacuri mai mult uliu e cam derutat cand ii vede si pleaca , dar dupa cum stiti mai devreme sau mai tarziu e posibil sa se adapteze si el la situatie

  32. Numai ca nu se prea gaseste vopsea speciala si cand gasesti e cam scumpa 100ron flaconu. Stie cineva unde se poate gasiiii?????????

  33. pt luci,batranu si altii care gandesc asa,,mai oameni buni,ce faceti voi este penibil ,cititi legile cu privire la vanatoarea acestor pasari ocrotite de lege,si vedeti atunci daca va mai da mana sa scrieti cu nonsalanta asemenea lucruri ascunsi sub un nume de imprumut…pe net….,nu va ganditi ca daca sunteti parati la politie ,puteti plati amenda sau chiar mai rau,sunteti chiar asa insensibili,cum va permiteti sa omorati o pasare asupra careia nu aveti nici un drept.rusine,pt sfaturile dvs.fara respect

  34. eu locuiesc in judetul olt j padurea e la vre-o 3 km in iarna nu am avut nici-o pierdere dar luna aceasta mi-au disparut 3 pui toti din prima serie de pui care zburau destul de bn j cu siguranta au fost luati de uliu care tot da tarcole o sa incerc j io sa le dau drumu la ore diferite ca poate oi scapa de atacuri
    VANT IN PENE

  35. Ceva ami concret?…srtie cineva cum se numeste vopseua?…si mai ales in ce zone se da k ea k nu pot s dau pe tot porumbelu :((….astept raspunsuri….MULKTZUMESC

  36. mai oameni buni voi nu ganditi deloc?exista o lege in romania in kre scrie ca pasarile acestea rapitoare sunt protejate prin lege,asta inseamna ca nu aveti voie sa tine-ti in captivitate sau sa ucideti astfel de pasari…in al doilea rand suntem oameni avem o rationalitate si tre s gandim ca nu e uliul mai desptept ca noi..in functie de situati puneti-va mintea la contribui si faceti in asa fel inkt sa skpati de atcurile lor nu de ei..e chiar asa greu?

  37. da’ sa raspunda odata cine stie,DE UNDE facem rost de vopseaua aia minunata de vopsit porumbeii.Nu vedeti ca sant multi interesati de asta?

  38. doamne :))) porumbei nu mai vopsisem acuma:))))) nici nu m as mai uita la ei daca i as vedea pictati

  39. am reinceput cresterea porumbeilor anul trecut. Am cumparat, ?n aprilie, trei perechei de maturi de la cineva care avea continuu porumbeii liberi- nu avea uliu in preajma- s-au acomodat greu, au scos doar 5 pui, ?n august, din care 2 care doi cu probleme. Anul acesta am mai luat dou? perechi pentru a avea ceva pui, si am avut. DAR ULIUL din prima serie de pui, 7 , mi – a luat 3 plus doi de anul trecut . NU STIU CE SA MAI FAC, cum le dau drumul cu apare uliul. Am deja a doua serie de pui apti de zbor si mie teama ca patesc la fel , nu le-am mai dat drumul de o saptamana. dupa ce ca sunt scumpi i-a uliul tot. vream acesta sa procur niste porumbei de la persoane cu rezultate din Buzau, dar in aceste conditii cred ca o sa tin citeva perechi inchise si o sa renunt la visul meu de a avea porumbei pe care sa-i pot zbura.

    MARE PACOSTE PE CAPUL COLUMBOFILILOR ACEASATA RAPITOARE

    CRED CA TREBUIE LUATE MASURI, DAR LEGALE.

    DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE PORUMBEI SI NU NUMAI.

  40. la cat de mult s au imultzit rapitoarele cred ca singura solutzie e sa folosim capcane pt a mai reduce numarul lor alfel ne reduc ele numarul porumbeilor noshtrii !!!

  41. Si eu foarte des probleme cu uliul deoarece locuiesc la aproximativ 100 de metri de o micuta padure si uliul este atent toata ziua cand le dau drumul .Cu toate ca le dau drumul in fiecare zi la alta ora da mereu treaba cu eliberatul la ore diferite nu da roade trebuie ca porumbeii dupa ce vin de la antrenament sa intre direct in voliera fara a se mai plimba pe casa .De aceea am aplicat o metoda care a dat si roade :antrenamentele porumbeilor la fac inaintea mesei iar cand sunt chemati nici nu mai stau la plimbare, intra direct in voliera.Pentru ca metoda sa dea roade lasati un pic mai mult infometati ca nu mor de foame va asigur de ex: azi la 6 la dati mancare iar maine la ora 12 le faceti antrenament iar in timp ce sunt in zbor ii chemati . Este cea mai practica metoda posibila da rezultate mereu ,iar pierderile sunt diminuate cu aproximativ 80%.

  42. ba , voi ati inebunit?
    ce dracu tot o da ala in “valsuri” cu porumbei vopsiti in roz…..ca are X-ulescu, porumbei vopsiti roz si nu mai da uliu in ei….
    chiar santeti credului la asa tampenii?
    daca vrei porumbei roz, fai tata din ciment , da-le cu lavabila, punei pe cotet ….si astepti uliu. :))
    cine crede gogosile astuia cu vopseaua …….e nasol!

  43. pt cei care cauta vopsea pt porumbei eu stiu ca cei de la NATURAL au . Aici in Spania vopsea pt porumbei aici sunt porumbei gusati rase BUCHON ESPANIOL masculi se vopsesc de diferite culori pe cap gat pe aripi dedesuptul aripilor se da drumul poate la mai bine de 20 de masculi tinui mai tot timpul fara femele si li se elibereaza o femela iar masculi inebuniti urmaresc sa seduca femela urmarindo la orice pas iar unul din ei trebuie sa cucereasca si sa duca femela acasa la el pariinduse pe asta bani frumosi un astfel de porumbel te poate lasa intro zi fara porumbei in crescstorie e o filmare cu asa ceva si mi se pare ca se cheama porumbei sportivi unde porumbei zboara de pe o cusca pe alta parand ca dupa mancare ei bine nu acestia urmaresc femela dar nu asta e important crescatori acestora ii vopsesc de cele mai multe ori si complect schimbandule de cele mai multe ori infatisarea incat vezi in zbor un porumbel portocaliu si nu iti vine sa crezi ca e porumbel asta pt. ai recunoaste mai repede de la distanta .eu am in fata un catalog cu produse de aici din Spania dar e pe 2008 unde scrie PINTURA PARA PALOMAS (vopsea pt porumbei)LA 250ML–3,42 euro ,de 500ml–5,68,de 100ml 9,63 euro dar repet aceasta firma are produse de la Natural http://www.borraspalomas.com dar voi cred ca puteti gasi vopsea in tara de la cei de la natural . IAR PT CEL CARE INTREBA DACA CONTEAZA ANTRENAMENTELE IN JURUL CASEI EU UNUL NU SUNT ADEPTUL ACESTEI METODE ADICA NU IMI OMOR PORUMBEI IN JURUL CASEI CA LA CONCURS SA FIE TERMIN ATI EU AM ZBURAT PUI IN CLUBUL INTER . BRATASANCA CARE DUPA CE SE INTORCEAU DIN CONCURS RAMINEAU INCHISI PANA LA CELALALT SI LUAU LOCURI FRUNTASE 1,2,3 ASTA LE ERA ANTRENAMENTUL DAR BINENTELES CA DE PUI TREBUIE SA CAPETE EXP .SA ZBOARE CAT MAI MULT CA SA NU LE FIE FRICA SA ZBOARE ATUNCI CAND INCEPI SA II ANTRENEZI PE DISTANTE ATUNCI DACA NU AU EXPERIENTA DE ZBOR CU SIGURANTA SE VOR PIERDE MULTI

  44. E DE GROAZA, IERI CAND LE-AM DAT DRUMUL LA PUI AU APARUT TREI ULII, MI-AU SPERIAT TOT SI MI-A DISPARUT CEL DRAG PUI NUMIT ” VITEZA”.
    M-AM HOTARAT NU LE MAI DAU DRUMUL LA ZBOR CA RAMAN FARA NICI UN PORUMBEL.

  45. am sa incerc si eu sa pun parerea mea , eu personal fac in felul urmator
    ,tin pui pina ai vad eu ca is puternici si in stare sa zboare bine
    dupa care le dau drumu afara
    eu o sa se orienteze si posibil in prima zi daca nu sigur in a 2 a vor zbura si ei
    eu pazesc pui
    timp de 3 4 zile
    si ai apar cat pot
    de uliu cum ,am intrun par lung o punga legata care o agit doar cind intra in icaj si o tigaie in care bat
    aproape de momentu critic dupa 4 zile ai las de capu lor dar au invatat acum si cind ies din voliera se ridica imediat la inaltime nu zboara jos si brazdeaza ceru dupa care vin direct pe sputnic si inauntru ca au fost fugariti de uliu indeajuns,am si un pui care a prins putina frica
    nu pot sa zic ca nu zboara doar ca sta pe casa si se asigura in felul lui dea zice de uliu eu zic ca posibil scoti pui prea cruzi el ai depisteaza imediat ca e pui si merge la sursa fixa mincare servita fara efort si satul sa fie tot da daca vede ca e pui va asigur eu multa bafta in continuare la curse !!!

  46. domnule . Paraschiv Dorin: as vrea si eu un numar de tel al dumneavostra daca se poate .

  47. eu iarna asta veneau ulii si stateau pe cotet pe capac la porumbei pe voliera orcum dak al inpusiti apare altu la mine nare ce sa apara cas peste 50
    nustiu cinea zis ca e dekat o pereke pe 1 km patrat da la mine sunt si soave dinalea mari si uli porumbari si mai amri si mai mici toate modele! crek sunt peste 50 cand ies la atac vezi cate 20 30 uli asa cum se invart uli dupa altu si chiauna de foame deocamdata ami merge bn panacuma mia luat uliu dekat 2 porumbei
    unu iarna asta si unu acum vreo 4 saptamni da nus ce sa intamplat cu el ca nu era invatzata la mine o porumbita de 2005 ori a plecat ori a luato uliu era invatata da cam dadea sa plece

  48. Cu respect va salut pe toti cei care vizitatzi acest site.Domnilor oare de ce sa facem atata haz de necaz pt simplu fapt ca Uliul sau Soimul ne ataca fiintele mult iubite pentru care punem suflet pasiune si speranta.Este firesc sa ne para rau atunci cand pierdem cate un porumbel ,dar si mai rau atunci cand ati ia pe acel porumbel la care poate tii mai mult ” FAVORITUL”care ti-a adus satisfactii columbofile ,mandria hulubariei.Trebuie sa ne gandim ca asa este firesc sa se intample ca ulii ,soimii si alte pasari rapitoare ca si animalele terestre si acvatice au existat din todeauna.Fara aceste rapitoare sar crea un dezechilibru in ecosistem imens.Este legea naturii si noi oamenii fiintele inteligente ale acestui pamant ar trebui sa ne supunem acestei legi.Spun ar trebui findca noi oamenii suntem aceia care aducem daune fiecarei specii in parte inclusiv porumbeiilor pasarilor care le iubim atat de mult.Ai poluam cu N noxe de masini si fabrici am instalat antene ,sisteme electromagnetice etc de pe urma carora sarmanii porumbei au de suferit .Vedeti rezultatele din trecut cum veneau de la concursuri si cum vin acuma.Asa ca stimati domni uliul a existat in inaltul cerului din todeauna si a vanat porumbei ,si porumbeii la randul lor stiu ca trebuie sa se fereasca de acea primejdie numita uliu sau soim.Va intreb oare ce ar trebui sa facem pt nu a omori aceste rapitoare doar pt simplu fapt ca noua ne plac porumbeii?NIMIC cred ca parerea mea este unanima cu a multi dintre voi,asa este normal,firesc si logic sa se intample sa existe aceste rapitoare .Acum glumind va intreb cum ar fii dupa atatia mii de ani de vanatoare uliul sa asi scimbe pasiunea sa se apuce de pescuit sau ce?:))Inca de la inceputul aparitiei omului primitiv cat si cel modern cel de acum a dus la disparitia multor specii de animale ,pasari,pesti.Deci prin faptele noastre am distrus planeta asta sundem cea mai daunatoare specie care a existat vreodata pe pamant.Acum ceva timp se discuta pe acest site despre o eventuala urmarire a porumbeiilor prin GPS si atunci marea majoritate dintre dumneavoastra nu acceptati ideea fiind rupta din filme SF ca o sa avem niste robotei zburatori si nu porumbei ,ca nu va mai fi farmecul acela de a astepta porumbeii acasa uitandute in inaltul cerului ci pe calculator.Domnilor lasati ulii ,soimii sa faca ce au facut de mii de ani adica sa vaneze asta le legea naturii.Va doresc sanatate multa si multe succese pe plan columbofil.

  49. Cu respect va salut pe toti cei care vizitatzi acest site.Domnilor oare de ce sa facem atata haz de necaz pt simplu fapt ca Uliul sau Soimul ne ataca fiintele mult iubite pentru care punem suflet pasiune si speranta.Este firesc sa ne para rau atunci cand pierdem cate un porumbel ,dar si mai rau atunci cand ati ia pe acel porumbel la care poate tii mai mult ” FAVORITUL”care ti-a adus satisfactii columbofile ,mandria hulubariei.Trebuie sa ne gandim ca asa este firesc sa se intample ca ulii ,soimii si alte pasari rapitoare ca si animalele terestre si acvatice au existat din todeauna.Fara aceste rapitoare sar crea un dezechilibru in ecosistem imens.Este legea naturii si noi oamenii fiintele inteligente ale acestui pamant ar trebui sa ne supunem acestei legi.Spun ar trebui findca noi oamenii suntem aceia care aducem daune fiecarei specii in parte inclusiv porumbeiilor pasarilor care le iubim atat de mult.Ai poluam cu N noxe de masini si fabrici am instalat antene ,sisteme electromagnetice etc de pe urma carora sarmanii porumbei au de suferit .Vedeti rezultatele din trecut cum veneau de la concursuri si cum vin acuma.Asa ca stimati domni uliul a existat in inaltul cerului din todeauna si a vanat porumbei ,si porumbeii la randul lor stiu ca trebuie sa se fereasca de acea primejdie numita uliu sau soim.Va intreb oare ce ar trebui sa facem pt nu a omori aceste rapitoare doar pt simplu fapt ca noua ne plac porumbeii?NIMIC cred ca parerea mea este unanima cu a multi dintre voi,asa este normal,firesc si logic sa se intample sa existe aceste rapitoare .Acum glumind va intreb cum ar fii dupa atatia mii de ani de vanatoare uliul sa asi scimbe pasiunea sa se apuce de pescuit sau ce?:))Inca de la inceputul aparitiei omului primitiv cat si cel modern cel de acum a dus la disparitia multor specii de animale ,pasari,pesti.Deci prin faptele noastre am distrus planeta asta sundem cea mai daunatoare specie care a existat vreodata pe pamant.Acum ceva timp se discuta pe acest site despre o eventuala urmarire a porumbeiilor prin GPS si atunci marea majoritate dintre dumneavoastra nu acceptati ideea fiind rupta din filme SF ca o sa avem niste robotei zburatori si nu porumbei ,ca nu va mai fi farmecul acela de a astepta porumbeii acasa uitandute in inaltul cerului ci pe calculator.Domnilor lasati ulii ,soimii sa faca ce au facut de mii de ani adica sa vaneze asta le legea naturii.Va doresc sanatate multa si multe succese pe plan columbofil.

  50. Stimati domni lasati ulii si soimii in pace au fost creatzi sa vaneze.Acum ce ar putea face sarmanele pasari pt a supravetuii?sa lase vanatoarea si sa se apuce de pescuit de dragul pasiunii noastre de a creste porumbei?sa fim seriosi.Numai bine la toata lumea

  51. multumesc pentru sfaturi d-lor Kiefer ?i Dani. O sa caut sa tin cont de sfaturi d-voastra.
    SUCCES TUTOROR LA ZBORURI SI NU NUMAI.

  52. salutare…
    in legatura cu vopsitul porumbeilor , sa stiti ca are efect…
    personal, mi-am vopsit porumbeii cu spray special impotriva rapitoarelor. este de culoare roz sau verde fluorescent si are efect impotriva atacurilor de rapitoare( mai multe specii de uli si soimi). porumbeii se vopsesc sub aripi , din aceasta cauza se intampla ca unii sa fie atacati, atunci cand rapitoarea este deasupra si nu vede culoarea stridenta de sub aripi… atat la lansarile de la antrenamente in primavara cat si la antrenamentul din jurul crescatoriei mi-a fost dat sa vad atacuri esuate ( defapt oprite fara un motiv anume) in momentul in care stolul de porumbei , adunati compact , prin manevrele de zbor lasau sa se vada culoarea roz de pe piept si de sub aripi….pur si simplu uliul renunta sa isi continue atacul si isi vedea de treaba in alta parte….
    partea mai putin estetica e ca sprayul nu se usca foarte repede fapt care duce la murdarirea porumbeilor pe nari in timpul aranjarii penelor .
    sprayul este fabricat in germania, este special pentru porumbei . eu am cumparat in noiembrie de la kassel si in ianuarie de la dortmund. costa aproximativ 10-12 euro, iar dintr-un spray se pot colora mult peste 300 de pasari…

  53. un raspuns pentru ELENA ?i DENYS:
    nu cred ca a-ti vorbi la fel de frumos despre rapitoare daca a-ti avea problemele care le am eu si inc? patru persoane din vecinatatea mea . Noi ne-am propus s? ne facem cate un mic lot de zbor si sa incercam sa participam la zborurile organizate de “BUZAU”, dar ne-a terminat uliul. Suntem derutati nu stiu ce sa mai facem , dupa data de 4 nu le-am dat drumul la porumbei, imi este teama, au dat drumul colegii de suferinta si le-au luat lor.
    Solutia: cred ca o sa fac o voliera pe o magazie(8x4x2) si o sa tin cateva perechi pentru frumusete. DE BOALA GREA- PORUMBEII

    ORICUM IMI FAC SI O CAPCANA PT. ULII
    MIE MILA DE ULIU CARE IMI VA CADEA IN PLASA

  54. porumbei mei au stat toata iarna afara de dimineata pana searasi nu mi-a luat uliu nici unul,iar acum in iunie mi-a luat trei. Care este explicatia??

  55. am porumbei din 1994 dar la uliu daca nu il prinzi in cusca nu ai ce sa ii faci va venii mereu cum simte ca ai ceva crud la zbor va ataca in nestire anul acesta din 28 pui mai am 20 restul s au dus la uliu asta e mergem mai departe mentionez ca in toti acesti ani am aproximativ 200 porumbei carati de uliu dar n mai las merg mai departe

  56. Daca ai pusca trage dupa uliu si daca n vrei sa il omori macar speriel . eu asa am facut ,si a meress.

  57. aseara am avut o discutie cu prietenii columbofili: dam drumul toti la porumbei, la aceasi ora, pazim=?, TREBUIE SA INVATAM PUI LA ZBOR si gand la Dumnezeu.

    DOMNULE MONEL TESILEANU >AS DORI SA CUMPAR NISTE PUI DE LA D- VOASTRA

  58. Hallo ,

    in primul rind as dori sa felicit sincer domnii Denys si Elena pt. felul corect de abordare a relatiei pasari de prada vizavi de porumbei !

    Incerc sa fiu scurt , astfel incit rog cu insistenta pe aceia dintre dumneavoastra care au probleme mari in urma relatiei sus amintite , sa citeasca si celelalte topicuri de pe acest forum legate de aceeasi tema !

    Prea multe modalitati de diminuare a pierderilor de porumbei nu sint , din pacate , dar pe scurt am sa le mai enumar odata :

    1 – cunoasterea in primul rind cit mai precisa a adversarului ( nu dusman ! ) , in cazul dumneavoastra pasarile de prada .
    2 – aplicarea metodelor arhicunoscute si din pacate prea putine de diminuare a pierderilor.
    3 – sa facezi uz ( acolo unde se poate !! ) de ajutorul acordat de natura in acest sens !

    1 – cu siguranta majoritatea dintre dumneavoastra stiti ca singurii adversari redutabili pentru porumbeii dumneavoastra sint DOAR 2 PASARI DE PRADA ! in speta :
    – Soimul calator
    – Uliul porumbar
    Restul celorlalte pasari de prada din tara nu ataca sau daca ataca au sanse minime de a prinde un porumbel !!
    Pt. aceasta si pentru a proteja pe cit este posibil pe acestea din urma este important sa le cunoastem , daca nu biologia , atunci cel putin infatisarea acestora si silueta in zbor .
    Rog pe aceasta cale pe Andrei ( Porumbei.ro ) sa faca acest lucru pt. dumneavoastra si sa posteze in cadrul acestui topic sau undeva pe forum , fotografii color , 2 pt fiecare specie , in primul rind pt. soim calator si uliu porumbar ( infatisare + silueta in zbor ) dupa care si pentru celelalte pasari de prada din tara ( fara acvile ! ) asta pentru a putea deosebi in primul rind speciile care nu au nici o tangenta cu porumbeii de cele doua specii adversare ale porumbeilor mai sus amintite !
    Cu astfel de fotografii este plin pe Google ! ( trebuie introdus ca termen de cautare denumirea latina a speciilor cautate )

    2 – dupa cum a spus si Andrei ( Porumbei.ro ) pe celelalte topicuri , pentru a diminua cit de cit pierderile trebuie facut armata cu porumbeii , astfel :
    – ideal este ca porumbeii sa zboare doar in prezenta columbofilului
    – porumbeii trebuie sa plece direct la zbor , dupa care sa se reintoarca urgent in porumbar ( nu au ce cauta pe casa , curte sau gradina etc deoarece aici si in acest timp au loc cele mai multe pierderi ! ),
    – daca este nevoie trebuie schimbate neaparat orele de zbor , daca este posibil zilnic ! facem acest lucru pentru ca adversarii sa nu-si poata sincroniza vinatoarea cu orele de zbor a porumbeilor dumneavoastra ! ) .
    – daca nu ajuta nici aceasta problema trebuie inchisi porumbeii o perioda de timp , lucru benefic intr-un fel pt. dumneavoastra si porumbeii deoarece adversarii sint nevoiti sa-si caute mincare in alta parte !
    – dupa susnumita perioada porumbeii sint din nou eliberati la zbor dar este important ca si in continuare orele de zbor sa fie schimbate pe cit se poate zilnic ! alfel arestul porumbeilor nu si-a avut rostul !

    3 – Multi dintre dumneavoastra stati in imediata apropiere a padurii , sau grupuri mai mari sau mai mici de arbori , in acestia pot cuibarii o serie de pasari care va pot fi de un mare folos in ceace priveste relatia adversar – porumbei , deci implicit contribuie direct la diminuarea pierderilor dumneavoastra !
    In ce consta acest ajutor ? – foarte simplu , fiecare specie de pasare are un revier mai restrins de cuibarit ( un perimetru ) , care se intinde pe o anumita suprafata de teren , acest teren considerat proprietate pe perioada de cuibarit este aparat cu VEHEMENTA impotriva oricarei pasari considerata a fi periculoasa pt. siguranta cuibului , sau concurenta la hrana sau cuib .
    Daca casa si porumbarul dumneavoastra se afla in interiorul acestui revier , perimetru , loc – este automat protejata impotriva pasarilor susnumite , care pot fi uliu , soim calator , alte pasari etc.
    Astfel de ajutoare pot fi : – tot restul de pasari de prada care nu ataca porumbeii si care cuibaresc in apropierea marginii padurii si in arborii razleti de pe marginea acesteia sau stilpi de inalta tensiune etc ., printre care as enumera in primul rind :
    – Sorecarul ( se hraneste cu : rozatoare , sopirle , soareci etc )
    – Soimul vinderel ( Insecte , soareci etc )
    – Soimul rindunelelor ( insecte , pasari mici etc )

    Aceasi slujba o pot exercita pentru dumneavoastra si :
    – ciora griva precum si
    – corbul

    Deci cu alte cuvinte incercati sa protejati si pretuiti aceste pasari mai ales in perioada cuibaritului tocmai pentru aceasta slujba excelenta si gratuita oferita de natura unora dintre dumneavoastra !

    Celelalte metode radicale amintite aici precum si in celelalte topicuri de unii dintre dumneavoastra , in primul rind nu ajuta la nimic si in al doilea rind sint barbare , medievale si nu sint demne de secolul 21 !

    Cu respect

    Andrei K .

  59. Domnule Andrei K, va salut si toata stima pentru interventia de bun simt

    As dori sa fac cateva precizari:
    1- cred ca numarul rapitoarelor si a altor animale de prada este mult mai mare fata de acum 20 ani( se poate verifica foarte usor), cel putin pentru judetul Buzau
    1- cred unii dintre noi incercam sa protejam prea mult natura: avem porci mistreti care distrug culturile, lupi care au numai in iarna 2008 – 2009 au omorat peste 200 oi si capre pe raza a doua comuni, ursi care viziteaza la orice ora gospodariile cetatenilor / tin sa va anunt ca in 2003 am asitat la o ” debarcare” a 20 mistreti, iar in 2007 au fost adusi15 lupi.
    2 – ar trebui reanalizate legile privind protectia animalelor si pasarilor din Romania, (vine ursul la grajdul de animale si eu stau si sun la 112, ca de nu am voie sa il “torturez”) Exista totusi o lege de protejare a proprietatii private, eu consider orice atac(uliu, lup, urs,etc) asupra bunurilor personale ca un furt, in consecinta actionez ca atare.

    SANATATE SI SA AUZIM NUMAI DE BINE

  60. Mah oameni buni sa va fie rusine.Va numiti iubitori de animale.Cresc porumbei de peste 15 ani si tot nu as omora un uliu.Dupa cum spune si porumbei.ro este ilegal si inafara de asta este imoral.Ca orice alta specie de pasare de prada si Soimul este ucis de alte pradatoare cu pene cum ar fi Ciorile Grive sau Ulii sau Serparii Negrii sau etc.Ideea in sine este ca odata ce ucizi mai multe pasari balanta se va rupe si se vor inmultii gugustiucii care pot aduce si imprastia boli si etc.Pe de alta parte se inmultesc si celelalte specii de rapitoare.Asa ca omorand aceste pasari nu faceti decat sa inrautatiti lucruri in nici un caz sa le indreptati.Atacului unui pradator poate fi combatut foarte usor prin pasari cu sange foarte bun,o alimentatie echilibrata cum se spunea mai sus si ore diferite de antrenament.De asemenea este bine ca porumbeii sa fie hraniti dupa antrenament ca sa nu bantuie ca turbatii pe afara sau pe la vecini.Iar daca dumneavoastra domnilor aveti atatea probleme cu rapitoarele de va curata ne face sa ne punem intrebari despre calitatea proasta a porumbeilor dumneavoastra.Fara suparare dar mie in plina iarna abia mi-a uliul sau soimul 3 si se invartesc deasuprea satului cate 4-5 de toate marimile.Spor in continuare si vant in pene

  61. Sunt Mihai A. sunt din jud Arges, si am porumbaria intr-o zona mai izolata, inconjurata de padure, cea mai arpopiata crescatorie aflandu-se la 8 km, asa ca sunt singur in bataia uliului, asa ca Domnule Emil Baldescu, pe dvs va cred ca sunteti impotriva uciderii uliilor, dar dupa cum spuneati, v-a luat uliul doar 3 porumbei si au fost lasati liberi toata iarna, mie mi-a luat 21 de porumbei maturi din 56, din lotul de zbor, in 25 de zile, din 15 martie pana in 10 apr, cand uliul (soimul) imi ataca porumbeii o data la 10 minute e imposibil sa nu ia niciunul, cat despre calitatea porumbeilor sa nu va puneti intrebari ca nu e cazul. Avand in vedere ca am investit in porumbei si in crescatorie mai bine de 150 milioane lei intr-un an, nimic nu mi-ar face mai mare placere decat sa-i rup gatul unui uliu sau mai multora! Si mi-ati da dreptate daca ati fi in locul meu, sa vedeti cum va rapesc porumbeii de deasupra casei, asa ca inainte sa va dati mare intelept ganditi-va de doua ori! bafta

  62. eu stau intr-o zona deluroasa….am citit acum cateva sapt com-urile voastre si unele sfaturi…am diminuat la 0 pierderile fatza de ulii….am schimbat programul de zbor si am derutat total uliul…..in unele momemnte ajusesesi sa nu mai pot da drmul la zbor porumbeilor datorita uliului….mi pandea iar cand porumbei veneau din zbor pe casa se arunca asupra lor….am avut ceva pierderi pana acuma dar se pare k odata cu schimbarea programului de zbor uliul nu mai stie ce sa fak si a mutat ruta de atac….pana acuma aveam probleme cu heretele care e mai periculos decat uliul….macar ala ma ataca pe casa si porumbei mei il zareau si scapau…dar heretele e mult mai usor si imi urmareste porumbei si la zbor chiar dak acestia se ridik si stau mult in zbor…astept un sfat de la voi care sa ma ajute cu rapitoarele astea

  63. Hallo domnule narcis ,

    in ultima instanta cred ca ar fi bine sa inchideti pt. citeva zile porumbeii , dupa care sa continuati zborurile , daca se poate , cu o schimbare zilnica a orelor de zbor – in acest fel cred ca ati mai putea reduce pierderile !

    Cu respect

    Andrei K .

  64. Am aflat de la un batran taran care a prins un Uliu intat in cotetul cu pui de gaina …dupa ce l-a omorat la legat de un par inalt , la loc deschis sa se vada de sus….ca e mort …in anul ala nu sa mai vazut nici un Uliu in zona aia ..cum il vedeau pe cel mort si dispareau cu viteza
    2.Capcanele dau rezultate….

  65. Hallo domnule Kiefer ,

    tin sa va pun in vedere ca domnul care a initiat acest topic a cerut un fel anume de rezolvare a problemei lui , citez :

    Daca se poate metodele pe care le astept de la voi sa nu fie agresive, gen:impusca,omoara,etc?deoarece sunt impotriva violetei asupra rapitoarelor.Multumesc mult si astept mesajele voastre!!!

    Dumneavoastra chiar credeti inca in astfel de povesti ? – ma indoiesc !

    Cu respect

    Andrei K .

  66. Cand mia vezi uliu sa fluieri cat te tin plamani ca asa ii sperii asa am patit o data am bagat 25 porumbei de la cluj si cand au ajuns in apropiere mi-la luat pe cel mai bun porumbel al meu si am fluierat dupa el da mil prinsese si imi parea rau de el era un mascul 2007 U.C.L cumparata din rusia asa teas sfatui io pe tine cu uliu

  67. ….. singura metoda eficienta in alungarea rapitoarelor sunt ciorile ….in apropierea casei mele…sunt cateva sute de cioari cu spatele grii …. nu am mai vazut de catziva ani culoarea uliilor :D pe deasupra anu trecut am gasit un pui de cioara cazut din cuib…. are 1 an si mananca aproape orice …. de la paine …..granule pentru caini….rosi/cirese/etc …. mananca orice …. nu se atinge nici pisicile de ele …. daca te ai bine cu vecini si suporta ,,croncanitorii” te sfatuiesc sa cresti si u 1-2 pui ;)
    costin_liviu5 id daca nu ma crezi …..da-mi add si o sa itzi dau poze ;)

  68. Uliu ia doar cei prost ,batran,tanar,bolnav,lipsit de antrenament .Mie nu mia luat niciodata un porumbel sanatos k antrenament ,si k sa va protejati porumbeii de uliu, nr1 este vizibilitatea .Cu cat vizibilitatea este mai buna k atat porumbeii prinsi de uliu o sa fie mai redus, sau chiar delok.
    Deci uliu tii selecteaza pe cei k probleme si aceasta este tinta lui principala.
    Si chestia cu vopsitu este o mare prostie din pct meu de vedere,de asta nu se ia uliu dupa porumbeii colorati :))ci din contra nuj dak stiti dar va spon eu dak intrun stol de o100 de porumebi unu singur are o singura pana alba si toti sunt de aceiasi culoare ,in stolu respectiv sunt numai porumbei desteptzi k antrenamnet si sanatosi acel porumbel k pana alba acela o sa fie tinta princiala.
    In final inchei prin faptul k lasati uliu in pace k isi are rolul lui in natura.

  69. eu sunt din pucheni de dambovita.si eu am probleme k uliu vara dar ii antrenez zilnic iar acest lucru il determina pe uliu sa nu mai atace. niciodata nu mi-a prins uliu vreun porumbel vara. toamna este un pericol foarte mare pt porumbeii mei,de aceea am renuntat sa le mai ldau drumul. multa bafta

  70. si eu sunt tot din arges de la ce club esti daca zbori porumbei eu sunt la clubu calinesti si sunt inscris pe numele tatalui prentru ca nu am 18 ani si ma numesc suditu alexandru

  71. daca ar ezista ceva sai radem de pe fata pamantului pe toti ulii..bine ar fi:)

  72. un sfat bun antrenati porumbei cat mai mult cu putinta si vad in mesajul de mai sus k dak nu ar mai exista ulii ar fi bn da ei habar nu au k dak nu ar mai fi ulii vn soimu un pradator mult mai feroce decat uliu si in plus ei ajuta la exterminarea rozatoarelor si a altor fiinte daunatoare cu mult respect ionutz

  73. sint incepator si am dat drumul la 6 porumbei toata iarna,ba am facut si antrenament cu ei ,toata ziua erau liberi zi zburau cu orele,.intr-o zi am vazut uliul zburand pe linga ei si m-am pisat pe mine de frica dar nici macar nu i-a bagat in seama pe porumbei. vecinul meu are si el porumbei si ai tine inchisi ca pe gaini mereu,el a ras de mine cand a vazut uliul zburind cot la cot cu porumbeii mei ,porumbeii sint bine merci si acum pacat ca trebuie sa-i tin inchisi in voliera vara asta ca i-am inperecheat cu altii straini care se pare ca au ceva probleme ded respiratie.personal ma tem mai tere de boli decat de uliu,el are felia lui pusa deoparte.Ca sa ma credeti ca au zburat toata iarna uitativa pe you tube la VASLUI LANSARE PORUMBEI

  74. la aceasta lansare sotia mea a vazut un uliu mare iesind din padure dar nu a scos ovorba pina acasa ca sa ramanem sa schiem si sa ne dam cu sania ,se vede asta tot pe you tube VASLUI PARTIE SCHI ,mentionez ca porumbeii sint pui din ultima generatie din 2009,parerea mea este ca uliul alege numai ce e slab si bolnav.

  75. Domnilor, vad ca tineti la aceste animale de prada si sustineti protejarea lor dar sa stiti ca numarul acestora s-a inmultit peste masura in ultimul timp iar in legatura cu echilibrul in nature, pai ce echilibru cand acestia se hranesc numai cu porumbei!!! Din moment ce ataca porumbeii zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, inseamna ca ei nu mai mananca altceva! Ce daunatori mai distrug?? Ce alte specii s-ar inmultii considerabil? Va spun eu ; nici una! Pentru ca ulii au devenit dependenti de porumbeii nostri. Ca si lupiii si alte animale care ataca gospodariile eu cred ca si aceste pasari ar trebuii starpite deoarece sunt daunatoare! Care nu e deacord cu mine vreau explicatii de ce! Adica ce balanta in natura mai asigura uliul in ziua de azi! Spuneti ca se inmulteste soimul? Pai acesta e calator fratilor si oricum daca ar fi numai soimul acesta nu tii ataca la sol! In trecut mai erau populate padurile cu fazani, prepelite si alte pasari pt a hranii uliul, acum acesta ataca doar gospodariile! De ce sa i ocrotim? La campie mai are ce manca soareci, iepuri, dar la noi in zonele de deal si padure ataca doar porumbei va spun sigur pt ca nu are ce sa manance aici. Asa ca parerea mea este ca ar trebui starpiti din anumite zone si chiar daca vin altii, vanati si acestia, ar trebui ocrotiti dar doar aceea din zonele care produc hrana salbatica pt ei si nu domestica! Eu sunt pentru starpirea lor si cred ca ar trebui modificate si legile in legatura cu asta pt ca s au inmultit prea mult!
    Bafta la toti!!

  76. sal as putea sa te contrazic nu trebuie distrusi definitiv deoarece nu toti uli sunt periculisi pentru porumbei . si eu stau tot in zona Aegesului pe langa Campulung si am si eu ceva probeleme cu uli dar am observat sa numa o singura specie de uli ataca porumbei cei cu coada foarte lunga si mai micuti (uliu porumber ) ceilalti trec pe langa ei ca si cum nu ar fi buni de mancare. M un exemplu care poate de va ajuta into dimineata dasupra crescatoriei planau 8 uligai maricei toti porumbei zrurau printre ei si ei nici nu se sinchiseau sa atace deci cu alte cuvinte nu trebuie omorati toti uligai .

  77. S eu am aceasta problema anul asta a atacat masiv dar nu prea a reusit sa ia mai mult mii ranea s cadeau d veneau vecinii s mii aduceau k de la razboi ,am incercat metode multe (s CD-urile k boxele) s tot degeaba k kat ne ia mai multi porumbei k ata se inmultesk s ei mai mult ,dar nu trebuie sa ne lasam VANT N PENE

  78. in ocul tau eu as chema pe cnv cu o pusca si as sta la panda dar dak nu vrei asta iti sugerez sa folosesti capcane .
    chiar azi din pacate uliul mi-a luat un porumbel dar atentie la uliu cel pasarar nu ataca prombei ci cel porumbar dar mai ales soimii. acm un an am prins un uliu cu o cusca dar cnd am pus mana pe el ma ciupit si a zburat .

  79. salut si eu am avut probleme cu uliu dar akum nu mai am am scapat in sfarsit intra pe adresa mea de sunphoto ”vladutdaniel” si o sa iti zic ce ai de-a face ..sall

  80. Dai drumul numai la maturi puii nu stiu sa se ferasca de rapitori!!

  81. Si eu sunt columbofil dar mic … dar stau intr-o zona de munte in care rapitoarele ataca incontinu daca vrei sa scapi de rapitoare trebuie ori sa dai drumul puilor cu maturi ori sa le schimbi ora de zbor dupa o zi pe alta.. eu teas sfatuii pana la o varsta a puilor de 3-4 luni sa ai zbori cu maturi daca vrei sa ramai cu ceva in toamna daca nu e treaba ta eu asta as face in locul tau ,si as mai incerca inca o metoda sa le dai drumul intai maturilor la 7-8 si apoi puilor la 9-10 dupa ce se intorc cei batrani

  82. Un pui cu adevarat bun se intalta deasupra uliului si apoi nu are ce sa ai mai faca daca sunt infratiti pui nu are sanse uliul ori si cat ar fi el de rapid porumbelul in drept este mult mai rapid fata de uliu si se inalta foarte usor daca se rup de card in timpul zborului iar nu este bine deoarece uliu fixeaza tinta si pleaca dupa el ai simte frica .. si al oboseste si ai ocazia sa ramai fara cel mai bun purumbel By Ovidiu

  83. Vant in pene tuturor columbofililor si spor la zborurile din 2014 si cat mai putine rapitoare :X

  84. Sunt de acord cu programul cand sa le dau drumul sa difere de la o zi la alta problema e ca sunt pe langa mine alti 4 xrescatori de porumbei ei i lasa deschisi tot timpul nau un program se nimereste cand le dau drumul eu sa atace fuge dupa ai lor si nimereste la mine







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *