Combin doua emailuri primite in acest topic:

1. Salut la toti columbofilii. Stau intr-o zona de deal si am o mare problema cu rapitoarele care ataca in numar mare si foarte des asfel in 2 luni am pierdut aproxiativ 20 de pui.V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu o metoda prin care o opresc aceste atacuri dipserate ale rapitoarelor,mai precis a uliului pasarar.Mentionez ca in anii trecuti nu am avut astfel de probleme cu ele.Va multumesc mult!
P.S Daca se poate metodele pe care le astept de la voi sa nu fie agresive, gen:impusca,omoara,etc…deoarece sunt impotriva violetei asupra rapitoarelor.Multumesc mult si astept mesajele voastre!!!

2. Eu tin porumbeii la tara intr-o zona deluroasa din Arges, iar mai tot timpul uliul iese la atac cand am porumbeii in zbor, de aceea, multi, dupa nenumarate atacuri nu prea zboara dimineata, doar cativa mai curajosi. Din aceasta cauza am inceput sa dau dupa ei la zbor si, nu prea e bine, de aceea m-am gandit sa nu-i mai alerg si sa-i las sa zboare de buna voie…dar am observat ca 10-11 nu zboara deloc de frica uliului, ci, doar ies dimineata si se plimba prin curte in timp ce restul zboara. Printre acestia sunt si pui si ma gandesc ca nu vor veni bine deloc daca nu isi fac antrenamentul pe langa casa. Sa dau dupa ei in continuare? Dupa toate acestea mai apare si uliul aproape zilnic si ii mai sperie pe cei din zbor si va dati seama ca antrenamentul e copromis deoarece cum au scapat dau care mai repede sa intre in cotet. Deci conteaza timpul de zbor in jurul casei? Ce spuneti?