1. Buna ziua, nici n-as vrea sa mai aduc la cunostinta probleme de sanatate, dar caut si eu cu disperare o solutie la o problema cu care ma confrunt de vreo 2/3 saptamani. La puii de la matca, dupa ce apuca sa creasca, se imbraca de pene, aproape de intarcat, incep sa ologeasca sa spun asa, incercand saracutii sa se deplaseze cu ajutorul aripilor, li se deformeaza degetele, ce sa mai, ti-e mai mare mila de ei. In rest nu par sa aibe alte simptome, mananca, sunt vioi, doar ca se deplaseaza greu.

Le-am dat cate o jumatate pastila de calciu gluconic timp de trei zile, unul din 8 porumbei (atatia prezinta simptomele mai sus mentionate), pare ca si-a mai revenit. Banuiesc a fi salmoneloza, am mai cerut si niste sfaturi, si la fel mi s-a spus, le fac un tratament cu enrofloxacina, dar nu prea am incredere, e cam slab medicamentul.

Vreau, va rog frumos, sa-mi dati niste sfaturi, de preferat daca ati mai intalnit probleme asta, ca as vrea sa salvez puisorii astia. Mentionez ca grit le dau o data la doua zile iar de mancare le dau hrana diversificata: mazare , porumb , floare , sorg , grau , orez, si din cand in cand le mai pun otet de mere cu miere in apa.

Radu

Vechiul topic cu alte probleme similare:

2. Am doua compartimente, zburatori si matca, puii de la zburatori sunt ok, cei de la matca in jurul varstei de 18 zile nu se mai pot tine pe picioare, parca se usuca, deshidrateaza picioarele, in rest sunt grasi, mananca, nu sunt probleme, au acceasi mancare ca la zburatori, le-am dat calciu, dar fara efect, primesc vitamine, minerale, mancare buna, nu stiu ce sa le mai fac, si anul trecut s-a intamplat la fel, daca aveti idee sau stie cineva dintre voi, va rog un raspuns, multumesc. (este ereditar? salmoneloza?)
Alex

3. SALUT. AM INTIMPINAT O PROBLEMA PE PARCURSUL VERII SI ANUME:
AM AVUT UNII PUI DIN DIFERITE RINDURI CARE SE DEZVOLTAU SUPER BINE PINA LA UN ANUMIT PUNCT, CIND NU II MAI TINEAU PICIOARELE SI NU SE MAI PUTEAU RIDICA IN CUIB.
CARE SA FIE PROBLEMA?????? AU AVUT TOT CE LE TREBUIE: MINCARE CURATA, MINERALE, SARE, VITAMINE, VERDEATA… MA PUTETI AJUTA?