Salut colegilor de pasiune,

De un an de zile am reusit sa imi termin o crescatorie decenta de porumbei. Initial am spus ca imi montez gratare de lemn pe pardoseala iar in boxe am optat pentru cartoane sau ziare. Intreaga crescatorie este din scandura, iar la despartirea compartimentelor am apelat la OSB. Pentru aerisire am prevazut in partea superioara sub streasina un spatiu inchis cu o plasa de sarma. Am ferestre cu geamuri pe toata fata crescatoriei, ferestre dublate de plasa de rapit.

Timpul a trecut si am renuntat aproape complet la ideea de a-mi comanda gratare. Motivele sunt multiple: costurile gratarelor cam mari, incomoditatea pe care o creaza porumbeilor, faptul ca fecalele raman in cotet.

In boxe ziarele si cartoanele reprezinta oarecum o solutie insa…indiferent cum cureti praful ramane, se curate greu, e incomod.

Pardoseala de scandura curatata cu spaclul, indiferent cat as insista nu sunt multumit de cum se curata. Praful in afara de faptul ca se ridica in tot cotetul la maturat, nici nu este posibil de inlaturat complet.

Ca solutie m-am gandit la urmatoarea varianta atat pentru boxe cat si pentru pardoseala: peste scandura pusa o folie anticondens, peste folie anticondens acoperim cu linoleum. Linoleumul are marea calitate ca se curata mai usor, poate fi stropit inainte de curatenie cu apa sa nu se ridice praful, iar dupa curatenie se poate pune mopul cu o solutie de dezinfectare a adapostului in apa.

Aveti asa ceva voi, ati vazut vreo crescatorie asa?

Va multumesc, spor la zbor,

Adrian