Abia a inceput sezonul cu puii si deja s-au intamplat o multime de catastrofe atat la cluburi cat si la columbodroame. Unele cluburi au avut etape cu pierderi de 50% sau mai mult. Zilele astea cauta adapost la mine o multime de pui rataciti, cu aripile curgand pe sol, morti de sete, dezorientati. Am pozat cativa.

Ce se intampla? Sunt cutremure, eruptii solare, sau canicula exagerata e singura cauza? Am facut acest topic pentru a centraliza toate informatiile pe tema asta.

Avand in vedere noile conditii meteo la care trebuie sa ne adaptam, se va forma un nou tip de porumbel? Cei de afara vorbesc deja de noua generatie de voiajori care se va forma, mai rezistenti la canicula si deshidratare.

Pui pripasit, incercand sa bea apa de pe acoperis:

Bea dintr-un gainat, in asa stare ii aduce canicula…

Obosit, confuz…

Altul pozat pe semiintuneric, dormind pe coltul casei, dupa ce a cautat apa in jgheab.

Inca 2 azi dimineata. Dupa ce i-am hranit si adapat (ma alergau prin curte cand au vazut adapatoarea), i-am eliberat cu bilet. Au dat o tura si parca prajiti de soare s-au aruncat imediat pe casa, unde s-au ascuns in umbra cosului. Acestia din urma sunt 0815458 si 0815492, ii recunoaste cineva?

In curand o sa inceapa zborurile grosul cluburilor… atunci sa vezi! Cum stati, daca ati inceput deja cum se comporta puii?

Puii care vor termina cu bine sezonul asta vor fi niste mici luptatori…