Buna ziua! As dori si eu cateva sfaturi daca este posibil si nu va rapeste mult timp! Detin porumbei voiajori de cand m-am nascut insa tot un incepator ma consider, mentionez ca de 2 ani zbor porumbei cu asociatia insa pana anul acesta nu am avut nici un fel de problema! Dupa zborurile cu maturi cred ca au contractat boala! De exemplu puii scot un murmur atunci cand respira, pe nari le curge un lichid galben, iar uni respira cu ciocul deschis si stranuta!

Din ce m-am documentat am ajuns la concluzia ca ar fi ornitoza! Le-am administrat 5 zile enrofloxacina insa nici un semn de vindecare timp de 2 saptamani; va aduc la cunostinta ca maturii nu au simtome insa cred ca microbii ei ii detin din moment ce puii reprodusi sunt bolnavi! Dupa circa 2-3 saptamani le-am administrat iar Enrofloxacina! De data asta le-am marit doza(sper sa nu fie ceva gresit) 4ml la un litru apa in speranta vindecarii! La fel acelasi program 5 zile si acelasi rezultat – nimic vizibil!!

Sunt disperat pentru ca vreau sa ii aduc la linia de plutire sa particip cu succes la noul sezon de anul viitor! Va multumesc pentru timpul acordat si astept un sfat si o denumire de medicamente cu care pot sa ii vindec! Aaa era sa uit adapostul este mereu curat, bine aerisit si niciodata nu a avut urme de umezeala!

Si o alta nelamurire o am in legatura cu cele care se administreaza in apa, tinand cont ca a venit iarna este bine stiut ca porumbei nu mai consuma o cantitate mare de apa si ea variaza de la porumbel la porumbel! Care ar fi solutia cea mai optima si sanatoasa pt porumbei??

VA MULTUMESC
Ionut T.