Sistem automat de curatare a boxelor


La Arona au sosit primii pui pentru cursele pe ocean din 2011. Arata puii aia intr-un mare fel, iti vine sa-i mananci. Filmul prezinta noul sistem de odihnitori cu sistem automat de curatare.

Curatenie permanenta – super. Latimea odihnitorilor mi se pare insa cam mica, stiind ca porumbeii nu se suporta asa aproape unul de altul si cauta mereu sa se ciupeasca. Totodata le este si cam greu sa se intoarca cu capul in fata dupa ce zboara intr-o astfel de miniboxa.

Pentru pui sau femele cele mai bune raman V-urile, chiar daca nu se poate automatiza curatarea lor. Porumbeii au distanta intre ei care le ofera mai multa liniste si in plus nu se pot cuibari pe ele (tineretul sau femelele separate pe sexe in lipsa de masculi).

14 comentarii la “Sistem automat de curatare a boxelor”

 1. De aceeasi parere sunt si eu, mi se par cam mici lacasurile pentru ei, ar fi trebuie macar 3 sferturi sau chiar doua…! Iar V-urile au avantajele mentionate insa nu cred ca ii intereseaza cu adevarat! Oricum, interesant!

  Vant in pene!

 2. foarte frumoase ,iar motivul pentru care sunt asa inguste ca latime este tocmai prevenirea folosirii odihnitorilor pe post de boxa,astfel ca latimea este doar un pic mai mare fata de marimea unui porumbel,practic doar spatiul necesar unui porumbel,nimic mai mult,si mai este si faptul ca in acest mod porumbeii nu se pot lupta pentru odihnitori,neavand spatiul necesar luptei,si anume:primul venit ocupa,celalalt nu mai are drept la replica deoarece i va fi imposibil sa se aseze langa primul din cauza lipsei de spatiu..Se pot intoarce linistit in acel spatiu dupa cum se vede si in clip,iar marginile laterale sunt iesite in afara cu cativa centimetrii tocmai pentru a impiedica ciupitul de catre vecini.Totusi un pic ar fi trebuit rotunjite lateralele la colturi deoarece mi se par un pic mai “periculoase” asa drepte.Le doresc bafta in noul sezon ce urmeaza !

 3. ….si tot latimea mica il forteaza pe porumbel sa se aseze cu spatele in interior astfel ca dejectiile se duc acolo unde trebuie,adica sub gratare,daca ar fi mai mare latimea porumbeii nu ar mai sta cu fata spre noi ci ne-ar privii de pe laterala murdarind in acest fel peretii cu dejectii si sistemul de curatenie nu ar mai fi eficient !

 4. Banuiesc ca puii sunt de la porumbei ce au reusit sa vina acasa. Precum alfa sau alti, dar totusi cam mic spatiu pt ei.

 5. Sistemul de odihnitori este O.K.

  @ Vlaicu coment.2 si 3 ai dreptate este exact
  cum ai spus!

  Curatenea automata este un ajutor dar nu inseamna
  ca nu mai trebuie curatat si manual.

 6. sunt foarte ok dar poate erau mai bune cu minim 5 cm mai late ati vazut se rasucesc greu puisorii

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *