Comunicat din partea organizatorului Concursului TARTU 2018, CSC LEVIN-HAUS impreuna cu Maestrul Ioan CARMAZAN.
Marti, 24 iulie 2018, are loc imbarcarea pentru Concursul International de Maraton Extrem TARTU 2018, editia a V-a, la care participa crescatori din Romania si Bulgaria.

Centrele de imbarcare si orele la care incepe imbarcarea sunt:

Corabia, incepind cu ora 6.00; Contact: 0773-801720-Florin CRISTUINEA.
Sisteme de imbarcare detinute pentru: Top Pigeon si Bricon.

VALCEA, incepind cu ora 8.00; Contact: 0744-853322-Cristi BAIASOIU.
Sisteme de imbarcare detinute pentru: Benzing, Tauris, ceasuri chinezesti FV2, Mega si Bricon.

Vulcana Pandele: incepind cu ora 13.00. Contact: 0722-397729, Marius ANDREI. Sisteme de imbarcare detinute pentru: Benzing si Tauris.

Urziceni, incepind cu ora 11.00. Contact: 0722-590557, Nicu BIZDRIGHEANU. Sisteme de imbarcare detinute Benzing, Bricon si ceasuri chinezesti FV2.

Paulesti-LevinHaus: incepind cu ora 16.00. Contact: 0722-451669, Ialcin TULES. Sisteme de imbarcare detinute pentru: Benzing, Bricon, Top Pigeon si ceasuri chinezesti FV2 .

Detinatorii altor tipuri de ceasuri de constatare vor aduce atat trapa de imbarcare cat si sistemul de imprimare la centrul de imbarcare la care doreste sa se prezinte.

Crescatorii trebuie sa aduca la imbarcare ceasul de cronometrare si sa cunoasca OBLIGATORIU urmatoarele date, pentru a fi inregistrate pe fisa de imbarcare:
– Coordonatele crescatoriei;
– Seria ceasului de cronometrare;
– Federatia si clubul din care face parte (denumirea completa si corecta)
– Taxa aferenta numarul de pasari angajate.

Pretul pentru 1 porumbel este de 25 ron. Fiecare crescator poate angaja in concurs cate pasari doreste. Mai multe pasari, mai multe sanse de castig.

Ceasurile mecanice vor fi pornite (bataia ceasurilor) in data de 27.07.2018 ora 20.00, la clubul din care fac parte crescatorii concurenti. Concursul dureaza maxim 7 zile, iar desigilarea se va anunta dupa lansare, in functie de sosirile porumbeilor astfel incat sa se claseze 20% din numarul de porumbei angajati.

Clasamentul se va realiza prin programul de clasamente al UCPR, iar distanta minima de concurs va fi de 1350 km. Pot concura pentru palmares si crescatori ale caror distante aeriene sunt sub 1350 km, dar nu mai putin de 900 km, pentru care se va realiza un clasament separat, cu conditia respectarii RNS-UCPR privind clasamentele.

Porumbeii sositi vor fi anuntati doar prin SMS la numarul de telefon dl. Ialcin TULES, 0722-451669. Anuntul se va face OBLIGATORIU prin mesaj care trebuie sa contina: numele crescatorului, localitatea, clubul, seria, anul si sexul porumbelului, indicele de federatie, ora-minutul-secunda si ziua sosirii.

Exemplu: Popescu Cristian, Pitesti, Voiajorul Maracineni, 225599-16-F, UCPR, 07:28:15, ziua a 2-a.

Premiile se vor acorda pe baza incasarilor obtinute la imbarcare si a sponsorizarilor pentru concurs. Cupe pentru locurile 1, 2 si 3:
– porumbei yearlingi (tineret 1 an)
– porumbei maturi
– palmares porumbei 2 ani
– palmares porumbei 3 ani
– crescatori 1 an
– palmares crescatori 2 ani
– palmares crescatori 3 ani.

Fiecare porumbel care claseaza va primi, indiferent de locul obtinut, o diploma de participare.

Premiile anuntate se vor acorda in cadrul Expozitiei Nationale UCPR 2018, unde va exista un stand special pentru porumbeii participanti la aceasta competitie internationala. Numarul porumbeilor participanti la expozitie se va comunica ulterior in functie de spatiul alocat de organizatorii expozitiei.

SPONSORI OFICIALI:

– Maestrul Ioan CARMAZAN
– Clubul Sporiv Columbofil LEVIN HAUS;
– Centrul Medical MEDIURG
– Florin CRUISTUINEA prin S.C. INTERNATIONAL SPORT PIGEONS S.R.L pentru produsele VAN HEE.
– BENZING ROMANIA

Alte informatii, despre concurs si alti sponsori sau alte premii care ar putea aparea, vor fi anuntate in timp util.

Asteptam cu mare interes participarea unui numar cat mai mare de porumbei si crescatori indiferent de federatia din care acestia fac parte. Pentru ROMANIA acest Concurs, datorita dificultatii lui, este comparabil cu Concursul European “Barcelona”.