Tricomonoza este cea mai raspândită boală a porumbeilor.

Simptome ale tricomonozei:

  • înghițit repetat
  • depuneri galbene în cioc și gât, de unde și denumirea populară de “mălai”
  • penaj zburlit
  • apatie
  • scăderea greutății, lipsa de voiciune
  • consum crescut de apă – apar “cuiburi umede”, când părinții cu tricomonoză dau puilor multă apă

Majoritatea porumbeilor au tricomonoză în timpul vieții, dar rareori simptomele ei se pot vedea la păsările mature. Stresul provoacă o creștere a numărului tricomonadelor și boala începe să afecteze porumbelul. Numim “stress” una din situațiile următoare: împerecherea, creșterea puilor, înțărcarea puilor, începerea antrenamentelor și mai ales participarea la concursuri.

În timpul concursurilor, porumbeii noștri vin în comun cu alți porumbei, iar adăpătoarele comune sunt cea mai bună sursă de infecție. Infestarea, îmbinată cu stressul, poate produce neplăceri mari columbofililor. Pentru tratamentul tricomonozei este important să folosim produse de calitate. Este cel mai important lucru! Un alt lucru vital este să alternăm substanțele active! Atenție: substanțele active, nu denumirea produselor! De ce? Foarte simplu. Chiar dacă este un protozoar, tricomonoza dezvoltă mecanisme de apărare împotriva substanțelor care încearcă să o distrugă. Nimic nou! De la apariția vieții pe pământ se întâmplă la fel. Când un organism a fost atacat, acesta a încercat să se dezvolte/schimbe pentru a rezista atacurilor.

Așadar, folosirea doar a anumitor substanțe active va face ca o parte din protozoare (tricomonoza), care sunt rezistente la acea substanță activă, să se perpetueze și, în timp, tratamentul să nu mai aibă efect. Mai mult, se populează planeta cu o specie de Tricomonoză, selectată și rezistentă la o anumită substanță activă, iar pe termen lung efectele vor fi extrem de neplăcute.

Ce trebuie să facem? Să alternăm substanțele active!

CEST PHARMA – producătorul unor medicamente și suplimente excepționale, create pe baza unor studii de impact, oferă o soluție relativ simplă.

TRICOMONAS TAB – tablete împotriva tricomonozei pe bază de Dimitridazol. O substanță mai puțin folosită în ultimii ani în sportul columbofil, dimitridazolul revine în actualitate, prin efectele foarte bune asupra tricomonozei.

TRICO TAB – tablete împotriva tricomonozei pe bază de Ronidazol. Un component foarte cunoscut, ușor acceptat de organism și fără efecte secundare, Ronidazolul este unul dintre cele mai folosite produse împotriva tricomonozei.

TRICOPLUS – pudră – conține Ronidazol și Diclazuril, astfel că tratează în paralel și coccidian și hexamitiaza.

RONIDAZOLE 10% – pudră – împotriva tricomonozei pe bază de Ronidazol

CARNIX – tablete pe bază de Carnidazol. Dacă nu știți ce este carnidazolul, vă spunem că este substanța activă din celebrul produs Spartix. Carnix este varianta firmei Cest Pharma, iar columbofilii care au folosit CARNIX se declară extrem de mulțumiți.

Așadar, oferta CEST PHARMA ne dă posibilitatea alternării tratamentelor, prin folosirea diferitelor substanțe active de calitate. Prin acest lucru blocăm dezvoltarea rezistenței tricomonozei la un anumit compus, obținem un tratament de calitate și PORUMBEI SĂNĂTOȘI și CRESCĂTORI FERICIȚI!

Mult succes!

www.columbovet.ro