1. Va supun atentiei o discutie despre voiajorii de ornament. In primul rand, este o contradictie intre asocierea cuvintelor “voiajor – ornament”, nu este o rasa omologata (nu stiu daca Ungaria n-a facut-o deja) si o confuzie sau asemanare intre voiajorii de stil vechi si cei de ornament. Practic, i-am vizualizat pe Sunphoto la cativa crescatori si mi se par interesanti ca aspect. Am o gramada de intrebari: din ce incrucisari provin, ce caracteristici de zbor prezinta, comportament, reproducere, intretinere, puncte slabe si puncte forte.

Putem discuta despre o rasa sau este doar un experiment neomologat? Sunt interesat de orice amanunt care poate ridica din ceata necunoasterii sau dimpotriva, o face si mai deasa. Nu este vorba despre rasele omologate gen voiajor german de frumusete, carrier, dragon, berber, carunculat de Oradea etc. ci pur si simplu voiajor de ornament. Va adresez voua, tuturor columbofililor aceste intrebari pentru ca pana la urma sunt porumbei. Punct ro.
Cu consideratie, Dorel Roman

2. Frumusete. Doar atat.

Eu cred ca exista. Simpla. In stare pura. Si mai cred ca uneori ar trebui sa ne bucuram de ea, fara sa ne punem intrebari despre cifre, rezultate, competitivitate, despre costuri, riscuri, si alte aspecte rigide asemenea lor.
Doar sa ne bucuram. Ca niste copii.

Daca nu ma credeti uitati-va aici :

sau aici

sau chiar si aici

Nu mai vad rostul sa mentionez ca nu am pretentia de-a va arata voiajori campioni, fond, demifond, clasamente, etc. Eu vorbeam despre frumusete si bucuria de-a o intalni, de-a o vedea.

Cu stima, Radu d’Auvergne