4094147-18-M – Loc 1 National Super As M+Y 2019 UCP

Mă numesc Strafalogea Ionuț, am 38 de ani și sunt din comuna Albeștii de Mușcel, sat Cîndești, județul Argeș.

Zbor porumbei de aproximativ 19 ani, mai exact din toamna anului 2001. Am fost membru UFCR din 2001-2003, apoi UCPR din 2003-2016 iar din anul 2016 trecând la FCPR urmând să zbor porumbei maturi cu Asociația Columbofilă Argeș FCPR, iar pe cei tineri de un an la UCPR pe numele fiului meu Strafalogea Nicolas.

La FCPR am zburat numai la categoria maraton dar fără rezultate notabile zona în care locuiesc eu, în nordul județului Argeș nepermițându-mi să abordez celelalte categorii.

Am luat decizia de a zbura din altă locație, mai exact am înființat un tandem în municipiul Pitești pentru a zbura de la egal la egal cu cei din sudul județului. Îmi plac și zbor toate categoriile de distanțe neinteresîndu-mă numărul de kilometri sau o categoriae anume ci doar locul în clasamentul zonal sau național.

Acum am să vă prezint ,”campionul meu” care este și dublu campion național la UCPR la categoriile SUPER AS-MATURI+YARLINGI și SUPER AS YARLINGI cât și locul III național UCPR la categoria AS DEMIFOND YARLINGI.

Acesta a fost concurat pe numele fiului meu Strafalogea Nicolas. A fost zburat la metoda văduviei nearatandu-i femela înaintea etapei, iar la revenire stând cu femela împreună în funcție de dificultatea etapei. În anul nașterii nu a fost zburat, deși eu sunt adeptul zborului cu puii, timpul nepermițându-mi în anul 2018 să zbor puii. În anul 2019 a zburat 13 etape și a clasat 11, toate cele pe care le-a clasat fiind peste 300 kilometri.

Pentru recuperarea lui am folosit produse pentru porumbei de la diferite firme, iar ca mâncare numai de la firma BEYERS, diferite sortimente combinate în funcție de dificultatea etapei. Ca origine “campionul meu” este scos din: tata 100% CHRIS HEBERECHT CONSANGVIN pe celebrul CHAMPION al acestui mare crescător belgian, iar mama 100% LUNGU GHEORGHE CONSANGVINA pe 240117-00 campion național 2002 cu mult sânge EMIEL DENIS.

Cuplul a fost făcut de mine în funcție de calitățile fizice dar și de pedigree încercând să întâlnesc vechii porumbei de STICHELBAUT. Părerea mea este că a fost zburat într-o concurență destul de puternică fiind peste 200 de crescători într-o zonă restrînsă, iar așa cum zice marele gazetar columbofil AD-Schaerlaeckens concurența ți-o dă numărul mare de crescători pentru că fiecare crescător are câțiva porumbei de vârf, mai ales în anul 2019 când găsești informație peste tot cât și produse pentru porumbei.

În încheiere, vă doresc tuturor columbofililor indiferent de federație mult succes atât în activitatea de columbofilie cât și în viața de zi cu zi.

10 comentarii la “4094147-18-M – Loc 1 National Super As M+Y 2019 UCP”

  1. Bravo! O super combinație….mai are și frați sau surori cu rezultate?

  2. Sincere felicitari!

    Un rezultat deosebit!
    Ocupa loc 2 la cel mai mic punctaj al categoriei super as, din ultimii 8 ani din UCP.

  3. Felicitari pentru performantele deosebite si pentru prezentarea amanuntita, dar la obiect, pe care ne-ati impartasit-o !
    Totul porneste de la o imperechere bine gandita, intre pasari de valoare, la care se impune sa fie prezent si catalizatorul “noroc”, pentru ca genele potrivite, cele de campion, sa se poata exprima.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *