Crescator: Strava Ionut din Brasov

BUNA ZIUA!
Ma numesc Strava Ionut, sunt membru al asociatiei Brasov si in urmatoarele randuri as dori sa va prezint rezultatele a doi dintre porumbeii mei in toamna anului 2010. Performantele nu sunt iesite din comun dar faptul ca cei doi porumbei sunt din porumbei primiti cadou ii face sa fie pentru mine foarte importanti.

Sa incep cu primul dintre ei ,acesta are seria 671061-2010 ,tatal acestui porumbel il primesc cadou pe data de 31.12.2009 de ziua mea de la tehnicul nostru sportiv D-nul Macovschi Mihai. Dansul mi-l daduse ca femela de legatura pentru un alt porumbel ,dar acesta se face un mascul ,mai pit de felul lui, dar foarte frumos.

Acest mascul se imperecheaza in primavara tot cu un pui de toamna primit la randul sau cadou de la D-nul Kalnochi Endre din Albesti. Acest puisor avea doar trei zile cand l-am primit de la dansul. Din acest cuplu, care s-au imperecheat singuri ies doi pui care reusesc sa faca amandoi norma la viteza pui si unul dintre ei adica 671061 reuseste sa faca si norma la general pui ocupand locul 8 national .

Al doilea porumbel cu rezultate care reuseste si el punctaj de expozitie tot la categoria general pui este 671301-2010 ,un mascul foarte frumos pe care nu puneam foarte mare pret la inceput,chiar din aceasta cauza nu am ezitat sa-l zbor antrenamentele in primavara cu porumbeii maturi ,el fiind pui scos in luna ianuarie .Acest porumbel l-am primit cadou in amintirea unui vecin de al meu care din pacate nu se mai afla printre noi si anume D-nul Milinte Gheorghe.

Ca si metoda de zbor practic zborul la natural. Porumbelul 671061 este pui din a 2-a serie ,nu a fost motivat special in nici un fel ,doar mancare buna apa curata si din cand in cand ii mai rasfat cu cate o aluna si ceva canepa. La sosirea din concursuri ii astept cu ceai indulcit cu glucoza , miere si lamaie ,mancare din belsug si grit proaspat la discretie.

A doua zi le dau dimineata apa cu recuplit iar spre seara apa cu vitamine.A treia zi tot apa cu vitamine ,si in rest apa curata .

Ceeace am observat la ‘061 de cand i-am introdus pe masculii tineri in compartimentul de maturi este ca e singurul mascul care nu si-a luat boxa desi am doar 15 masculi si 20 de boxe. Poate cand se va imperechea isi va schimba comportamentul, deocamdata e foarte atras de adapatoare.

Cel de-al doilea mascul 671301 fiind pui scos in luna ianuarie a fost foarte avansat cu naparlitul acesta avand la etapa derby ,Budapesta 520 km. o singura pana de aruncat ,dar in schimb acesta avea acasa perechea care il astepta si poate acest fapt la motivat sa vina acasa .

Pe aceasta cale tin sa multumesc D-lor Macovschi Mihai si Kalnocki Endre pentru bucuriile pe care acesti doi porumbei de la dansii mi le-au adus si ca un sfat pentru cei incepatori in ale columbofiliei sa caute sa-si aduca macar oua sau pui mici , daca nu au sa dea bani pe porumbei, de la crescatorii cu rezultate constante. Sangele bun nu te minte.