Afecteaza sternul stramb performanta la zboruri?

Salut! Numele meu este Stroiescu Alin. Sunt incepator in ale columbofiliei si as dori sa va pun si eu o intrebare Influenteaza la zborurile de distanta sternul stramb al unui porumbel? Daca da in ce sens? Multumesc pentru raspunsuri!

28 comentarii la “Afecteaza sternul stramb performanta la zboruri?”

  1. In mod normal sternul stramb afecteaza aerodinamica porumbelului deci ii scade randamentul, efect care probabil s-ar vedea mai ales la distante mari.

    Cred ca e suficient sa aflam daca exista porumbei cu stern stramb ce au realizat norma la fond. Chiar sunt curios, cunoasteti sau aveti astfel de porumbei?

  2. buna!eu am un prieten care are un porumbel cu sternul stramb,strident stramb,care la varsta de 1 an a clasat 3 etape de maraton,dintre care 2 a clasat!elblag 830km,gdansk 890km,slupsk 980km,cele din urma clasandu-le!cred ca depinde ft mult de vointa porumbelului,de motivatia de a-se intoarce acasa!cu respect!

  3. CRED CA DA MAI ALES LA DISTANTE MAI LUNGI.TREABA ESTE SA NU MAI LASI LOCURI ASCUTITE DE ODIHNA,FALE ODIHNITORI!DACA AI LADITE LA EI SA STI CA ISI STRICA PIEPTUL CAND DORM PE MARGINEA LOR. VANT IN PENE

  4. ma scuzati!la varsta de 1an a zburat 3 etape si 2 a clasat!

  5. clar da….exemplu matei romulus(cj) chiar daca puiul a facut performanta toamna cand se incheie zborurile ii ia la mana si care are sternu stramb ii ia capul……spune dansu ,,pasarea asta mananca degeaba o iarna si anul viitor dupa 2-3 zboruri o pierd sau imi vine acasa tot intarziata……mie nu-mi trebuie pasari ce nu fac performanta”

  6. am avut si eu o femela cu sternul stramb care ca pui a venit bn dar urmatorul an a mers pana 300 km si s-a pierdut.Acum depinde de porumbel,eu unul cunosc porumbei care au clasat foarte bn chiar daca au avut sternul stramb.
    FIECARE PORUMBEL MERITA O SANSA!

  7. Daca “sportivul” columbofil ar face si el ceva
    sport si nu ar lasa porumbeii sa alerge pentru
    el,ar intelege mai bine cum functioneaza lucrurile.
    Priviti oamenii care alearga maraton sau fac ciclism,
    sporturi asemanatoare curselor lungi la porumbei.
    Veti gasi in aceste sporturi putini atleti model.
    Mult mai important decat osatura sau musculatura
    este “laboratorul”intern,ficatul ,globulele rosii,
    transportul da oxigen etc.
    Ne este insa mult mai usor sa pipaim un porumbel decat
    sa citim sau sa ne informam la crescatori care fac si
    munca de gandire.

  8. Dar in domeniul sportului de performanta,se cunoaste vreun atlet cu oase strimbe care sa fi ajuns campion european,mondial,olimpic? La orice categorie de distanta. La un sportiv care practica orice sport preponderent fizic(nu sah,dartz,etc) nu ai cum cum face performanta fara un corp perfect.Musculatura,osatura,sistem respirator,circulator,digestiv.Restul sunt povesti,speculatii,subiecte de vorba la un pahar.Din sute de mii de pui inelati anual(chiar mai multi) e posibil sa fie 1,2-….10 cu norma la viteza,demifond ,fond,general ,oricum cu 4,5 sute de puncte sau mai mult. Asta nu demonstreaza nimic.

  9. Personal, consider un defect sternul deformat! Spun asta pentru ca insertiile musculare cele mai importante pentru zbor se leaga de stern, iar daca acesta e deviat, muschii nu vor lucra la la fel, existand o oarecare “eroare de directie”, comparand cu masinile! E adevarat, sunt porumbei ce fac performante si cu astfel de defecte, insa acestia ar fi putut chiar mai mult!
    Foarte bine spus, nu toti sportivii sunt modele anatomice perfecte, de aceea exista si diferite ligi: I, II, III, etc.
    Cine se multumeste ca un porumbel sa vina acasa nu are de ce sa isi faca griji, se va compensa cu inteligenta, dorul de casa, ficatul, globulele rosii, cum spunea colgeul de mai sus! Totusi, pentru maximul de performanta ai nevoie de un angrenaj ce tinde spre perfectiune!

    Indulgenta in selectie duce la esec, insa prin selectie nu se intelege doar “rupe-i gatu`”!
    E ceea ce am invatat in primul an de zbor oficial! Vant in pene!

  10. Sternul se poate controla periodic si corecta de la virsta de 10 zile,asa ca putem evita de a avea exemplare cu sternul deformat.

  11. pt dany:
    si chivu a avut o operatie destul de grava la cap,si totusi a facut performanta.
    acum poate ai sa spui ca nu este atlet sau maratonist,da dar operatia a fost la nervul central(ar fi trebuit sa il afecteze??de fapt da l-a afectat nu dadea randament maxim,dar totusi dadea)
    si nu s-a restras din acesta cauza ci din cauza varstei inaintate in acest sport
    la fel este si cu porumbeii..chiar dak poate unii au sternul stramb au inteligenta si alte calitati mai dati-le o sansa la matca(nu ii rup gatu’asta nu este selecti cine face asta nu este columbofil este avar dupa cupe premii si bani,eu personal am un porumbel cu sternul stramb si nu face nici o branza dak de la 300 km el as venit in trei luni juma,poti sa-ti dai seama.dar puii
    lui sunt de o calitate superioara)…pt ca sternul stramb nu este genetic…este din cauza noastra k
    nu le acordam maxim de atentie dar dorim sa iasa primii pe club.

  12. asa ca ganditi de doua ori inainte sa faceti aceasta selectie
    “corecta”
    Intrebare??? oare cat poate sa manance un porumbel cu sternul stramb intr-o iarna sa merite gatu’ rupt
    “matei romulus”

  13. o femela a mea cu sternul foarte foarte stramb a zburat 3 maratoane la un an:) da adevarul e ca nu a clasat nici o etapa dar .. va zic asa k sa va faceti o idee

  14. Eu cred ca depinde de valoarea porumbelului. Am si eu un mascul cu sternul stramb de 2010 care a zburat ambele etape de fond de anul acesta iar la prima a si clasat cu o sorire intre primii 15 pe judet. Astept sa vad la etapele de maraton daca o sa fie afectat insa pana acum si-a facut treaba chiar daca nu ii dadeam sanse din ce auzisem de la altii in legatura cu sternul stramb. Numai bine!

  15. Ca tot veni vorba de Chivu, el si-a facut ascensiunea inainte de a fi operat si se stie ca nu e acelasi jucator! Pe langa faptul ca nu mai joaca la fel, e si schimbat ca si temperament… Nu cred ca e un exemplu elocvent!
    Ei pot fi buni pentru matca, e adevarat! Dar nu e acelasi lucru cu performanta la concursuri, subiectul principal al topicului!

  16. mai sunt 2 etape la noi in spania si in curand voi adauga o serie cu o femela cu sternul stramb .dar care a zburat totul la varsta de un an .deja a zburat viteza demifond fond si maraton si are si clasari .pe curand

  17. iara au aparut cei cu ” RUPE-I GATUL “( pt MATEI ROMULUS ) ? La astia nimeni nu le mai rupe gatul (ca doar astfel si ei au defecte grave ) ?

  18. Tanase are un picior mai scurt , si alearga mai bine si mai frumos ca Surdu care n-are niciun defect(cel putin fizic :D).Asa poate fi si in cazul porumbeilor.Unii au defecte, dar zboara mai bine, asa cum si alti fara defecte zboara mai bine fata de alti tot fara defecte.

  19. orice porumbel are nevoie de verificare…si nu indata sa-i rupi gitul…trbuie de avut rabdare mare cu gitul porumbeilor…

  20. Ptr. Dany de la com. 9 Garrinca……..diavolul schiop al echipei de aur a braziliei……..

  21. Fratii Janssen aveau multi porumbei foarte buni dupa cum se stie, unul dintre ei era vestitul Kromme (strambul)…denumit asa pt ca avea sternul stramb. cred ca trebuie data o sansa oricarui porumbel la performanta

  22. pt.george si mielu
    E total pe linga ce ziceti voi.Prima,nu se compara perele cu merele,vorbeam de sporturi preponderent fizice,fotbalul presupune multe elemente: viteza de reactie,de gindire, stiinta jocului,plasament,intuitie,indeminare, fotbalul nu e atletism. Deci sa nu ne gindim la Garincha,el nu a practicat atletismul,la fotbal e altceva. Ca o paranteza,mielule,daca tu zici ca Tanase alearga mai bine si mai frumos ca Surdu nu te mai uita la fotbal,ca nu intelegi mare lucru. S inca ceva,ca vad ca se confunda marfa cu ambalajul.Nu vorbim de oameni care FAC sport ci de oameni care FAC PERFORMANTA in sporturi dure,preponderent fizice,ca atletismul sau ciclismul.Dar performanta e pentru fiecare altceva. Pentru o echipa,mentinerea in prima liga e o mare performanta,dar pentru alta locul 3-4 inseamna un sezon ratat. Toate cele bune!

  23. salut as vrea sa stiu daca un porumbelul meu are sternul spart afecteaza la reproductie







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *