Buna ziua, am reusit performanta de a imperechea o porumbita din 1999 pe care am achizitionat-o pe toamna mai mult din mila deoarece crescatorul care o detinea vroia sa scape de ea pt ca era batrana si spunea ca nu vrea sa se mai imperecheze.

Am luat-o prin prin septembrie si am tinut-o la comun pana in noiembrie cand am separat porumbeii pe sexe, pana in luna februarie, apoi am facut eu cateva perechi iar pe restul i-am lasat liberi sa isi aleaga perechea, a trecut 1 luna de la imperecherea primilor porumbei si ieri nu mica mi-a fost surpriza cand am vazut porumbita , o Guta clasica Espania 1999, intr-un cuib cu un mascul de prin 2007 , se imperechease singura.

De aceea cred ca porumbeii care nu vor sa se imperecheze dupa vreo 2 -3 tentative ale crescatorului trebuie lasati liberi. Nu stiu exact de ce la mine in crescatorie a ales sa se imperecheze iar acolo nu, poate conditiile erau mai bune acolo insa acesta ramane un mister cel putin pentru mine poate aveti dumneavoastra dragi colegi alt raspuns. Multumesc pentru atentie si sanatate tuturor!

Radu