Buna ziua! Am simtit nevoia de a scrie acest articol si de a-l publica pe site din cauza nepasarii multor „columbofili”. Eu stiu ca „fil” inseamna iubitor de … iar „columbo”(nu stiu din ce limba provine si nici daca am scris corect … in fine) vine de la porumbel. De unde concluzionam urmatorul lucru : columbofil = „iubitor de porumbei” . Multi columbofili au uitat acest lucru. Deja a devenit ceva personal columbofilia , nu conteaza ca sunt concursuri cu voiajori , jucatori sau zburatori , sa iasa ceva (bani , cupe , diplome) .

De cele mai multe ori cand un porumbel da semne de slabiciune i se rupe capul si cu asta basta ! Sa se mai complice omul ?! Da’ de unde ?! Este adevarat ca in unele cazuri nu mai este nimci de facut in afara de a-i curma suferinta . Putem totusi sa si tratam , ca doar de asta ni se spune „iubitori de porumbei”.

Este deplorabil faptul ca multi uita inceputurile (perioada in care au inceput sa creasca porumbei) . Cei mai multi cred ca am pornit de la gutani ! Acum cand cinva aude de gutani spune cam asa : „ ce ti-e si cu gunoaiele astea” ! Eu cresc porumbeii din pura pasiune si nu pot explica in cuvinte cat este de frumos ceea ce fac . Am 18 porumbei , dar sunt multumit .

Sa nu credeti ca am cine stie ce voiajori sau jucatori.Am la un loc mai multe rase : 1 zburator codalb , un zburator bujor , cativa jucatori , alti cativa voiajori si doi voltati . O sa mai dureze ceva pana le gasesc tuturor perechi . Cei mai multi dintre jucatori i-am primit de la Dl Maftei Ovidiu si Dl Tanase Valentin .

Cresc minunatiile astea din placere si iubire , nu pentru profit . Ar fi pacat sa uitam ca am inceput din placere si sa terminam in goana dupa profit !

Va multumesc pentru ca ati citit micutul meu articol. Aceia care se vor supara se regasesc in cele scrise mai sus ! Sanatate si toate cele bune !

Cu respect Ionut !