Ambuscada

Unul scurt, de sezon.

Categories Stiri

14 comentarii la “Ambuscada”

 1. Eu de astazi i-am inchis,deoarece a nins foarte mult,iar uliul isi face din ce in ce mai des prezenta

 2. Ce instinct au avut acei porumbei! Un porumbel adevarat face fata oricarui tip de atac.

 3. sanse foarte mici sa-i prinda…..nu era uliu porumbar.cred ca era uliu sorecar, mai degraba .aia au un atac mai lent,fata de ulii porumbari si soimi.asta datorita si marimi lor.astia vaneaza mai mult in camp deschis,iepuri ,fazani ,in special rozatoare, de unde i se trage si numele.sarbatori fericite tuturor!

 4. Chiar azi vazui doi ulii sorecari sau ceva de genul incercand sa atace un stol de porumbei, dar parasira “misiunea”.

 5. Destul de rar se aleg cu ceva uli astia, din cate am vazut,de fiecate data se ia dupa cei care zboara jos.
  Daca toti porumbei ar avea vizibilitate buna, sar inalta la timp si nu ar mai prinde nimic uliu.

 6. Ieri i-am tinut inchisi. Porumbarul rotea la aprox 12-15 metri pe deasupra volierei, cautandu-i. Parca nu-i venea nici lui sa creada ca nu-i afara vreun porumbel. Incepand de ieri le-am ingradit libertatea pana prin martie-aprilie. Peste o zi doua ii separ pe sexe si incepe tristetea de iarna …
  Oricum, porumbarul numara tiglele de pe casa, ataca la rasul tiglei, pe linia acoperisurilor, printre case si acareturi, prin spatii greu de inchipuit. Asta este atu-ul lui.
  Interesant videoclipul si neamul de sorecar…
  Apropo, am vazut si sorecar cu voiajor epuizat in gheare, cand il tintuia la sol, porumbelul era inca viu dar nu-i dadea drumul nici sa-l calci cu masina, zbura cateva zeci de metri si-si continua procedura. Procedura :))

 7. dragilor columbofili de net,chiar nu cunoasteti un uliu porumbar. RUSINEE,este o femela de accipiter gentilis de vreo 2,3 ani,nici vb sorecar,un sorecar NU ATACA porumbei,decat daca este ,nebun,prost sau drogat,mai mult se vede clar ce repede da din aripi,
  p.s. pt cultura generala a postacilor de acilea,din 10 atacuri doar 4 sunt cu reusita.

 8. nic …. puneti frate ochelari.daca ala e femela de uliu porumbar eu ma las de columbofilie…..are dreptate post6.pai a zis omul ;posibil sa fie’;nu ca sigur ar fi, ……si mai lasa-ne cu cultura ta ..de 2 bani. mai bine consulta un ornitolog si o sa vezi ca avem dreptate ….rusine sa-ti fie tie……p.s. sau adu tu poze sau ceva video sa ne convingi….

 9. nu e femela de porumbar.nic asta vorbeste aberatiii.e varza la pasari. uliu porumbar, e pestrit pe burta,daca te intereseaza ,mister nic .mai documenteaza-te apoi sa postezi tu …..MARE CULTURA GENERALA.

 10. seamana aproape izbitor cuo femela de uliu porumbar care nu si-a schimbat inca penele, dar nu trebuie sa fi nush-ce ornitolog sa iti dai seama ca are coada mai scurta,aripi mari si bate din aripi mai lent .
  recent am vazut si eu un sorecar dupa porumbei si am fost surprins sa vad ca se comporta la fel ca si uliul porumbar.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *