Ceea ce va voi povesti este o discutie intre mine Florinel Vasilescu si un columbofil Senior cu experienta vasta in aceasta Tagma. Sunt din Bucuresti si activez ca membru la clubul sportiv columbofil Rahova fost (Lenin) cunoscut de cei mai in virsta,aflindu-ma in vizita si stind la un pahar de vorba cu Presedintele de onoare al clubului in persoana domnului inginer Ionescu Valentin. Ceea ce va voi detalia in rindurile de mai jos va spun ca m-a facut sa traiesc clipele din perioada anilor 1968-1972 cind pe atunci sportul era sport si prietenii concurau dar se si bucurau de aceasta pasiune care uneste destine si prietenii pe viata.

Nu conteaza culoarea ,virsta sau pregatirea ci conteaza ‘PASIUNEA’ care ne uneste pe toti.Pe atunci concurau nu ca azi cu clasamente la diferite categorii (cit mai multe ) ci la citi porumbei clasati aveai in primii zece pe masina, erai foarte bun si apreciat de colegii nu numai din club. Asa se face ca dl inginer Valentin sa-mi spuna ca in acea perioada avea in posesie porumbei de la binecunoscutul columbofil VASILE NAHORNIAC un foarte bun columbofil dar care nu percepea zborul cu porumbeii ca pe o afacere cum fac unii dintre columbofili azi ci doar o privea ca pe o pasiune frumoasa.

Cu acesti porumbei din ZEITA VAZDUHULUI, DECEBAL sau CAMPIOANA de doua ori locul unu de la Varsovia pe masina concura cu rezultate foarte foarte bune si cu patru cinci porumbei etapa de etapa in primii zece. Asa decurge discutia care ma prinde ca intr-un basm cu zine in legatura cu disputa permanenta intre dl ing Valentin(poreclit Poetul) si cei mai de temut frati care au zburat in Bucuresti pe numele lor TUDOR GHEORGHE si MARIN (porecliti Foisorenii) care erau in permanenta si foarte buni prieteni dar si concurenti de temut.

In sezonul competitional cei doi frati pierdeau citeva minute in permanenta in fata dlui inginer Valentin si se certau mai mereu sa gaseasca formula prin care-l puteau bate pe acesta. In una din noptile de garda ale inginerului acesta le-a compus o poezie care va spun ca este destul de stufoasa si cu rima in care arata tot sezonul de concurs din 69-70 prin caznele celor doi de a-l invinge pe ing Valentin.

Vreau sa va spun ca nu am trait de mult asa clipe frumoase ca cele de acum o saptamana si parca ma vedeam cum in cartierul de case de gospodari acei citiva columbofili dupa concurs se stringeau la un pahar si la depanat amintiri ca nu stiu la ce etapa l-a invins ala pe ala si invers.

Sper sa nu va fi plictisit si daca vreti linie veche de fond si maraton cu consangvinizare foarte strinsa cred ca nu puteti gasi decit in voliera dlui inginer Valentin. Porumbeii lui se trag de la vestitul AMZARESCU si NAHORNIAC. Chiar daca poate nu este de acord cu mine la ceea ce am scris despre dumnealui nu am putut sa ma abtin.Daca aveti si voi amintiri placute poate le postati sa le cunoastem. Daca se poate va voi afisa si poezia. Sa aveti rabdare cu porumbeii asa cum eu nu am si vor aparea si rezultatele.

Florinel Vasilescu