“Rezistenţa la antibiotice este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în lume. În toată lumea, dozele necorespunzătoare sau administrarea greşită a antibioticelor sunt elemente care grăbesc apariţia şi dezvoltarea unor bacterii rezistente la antibiotice. Astfel, la o viitoare îmbolnăvire, când vom avea nevoie de un antibiotic pentru o infecţie bacteriană, s-ar putea ca acesta să nu mai aibă efect. Aproximativ jumătate dintre pacienții internați în acest moment în spitale primesc tratament cu antibiotic. De asemenea 3% din populația României ia antibiotice zilnic; suntem pe locul 2 în Europa.
Ministerul Sănătății pregătește o campanie pentru utilizarea prudentă a antibioticelor iar echipa Două Lozuri a pregatit pro bono un material care ne susține demersul. Mulțumim!”
Baietii astia din film ar putea fi columbofili care pregatesc tratamentele “preventive”.
Majoritatea dintr-e noi stim sa folosim antibiotice si medicamente..problema e ca fabricantii si distribuitorii…nu isi fac bine treaba…nu sunt produse corespunzator sau pastrate…si de aici incepe toata povestea…pt bani toata lumea face si stie orice…
De unde aveți informația ca 3 la suta din populație ia antibiotice zilnic? Cred ca ați intele greșit. Dacă iei antibiotic zilnic cred ca o sa MORI din cauza lipsei florei intestinale. Mai mult ca sigur este falsa informația. Normal ca bacteriile se obișnuiesc cu antibioticele mai ales dacă le dai 2 zile. Majoritatea antibiotice umane sunt ambalate 14 comprimate (cele care se atministreaza la 12 ore) adică 7 zile de tratament.
Ministerul are informatia si cred ca se refera la faptul ca zilnic 3% din populatie ia, nu aceiasi 3%, evident. :)
Eu deja ma simt prost cand ma intreaba unii ce tratamente le fac.
Raspunsul meu este ca nu le fac si se uita la mine cu un semn mare de intrebare si au impresia ca ii minti.
Dar degeaba le zici, majoritatea fac tratamente si dorm ei linistiti….eu nu pot decat sa ma bucur si sa ii astept in noul an competitional sa ii bat din nou…….fara tratamente.
Nu e evident exprimarea este nefericita.
Nu cred ca este bine sa folosim antibiotic dacă nu este nevoie. Pe lângă aceasta adaptare a bacteriilor tratamentul cu antibiotice scoate porumbeii din forma. Trebuie sa ținem cont ca nu toate medicamentele conțin antibiotic. Bs flagel stop etc. Nu conțin antibiotic. Ionut dacă nu le faci tratamente porumbeii tai vor deveni din ce în ce mai rezistenți dar ai și dezavantajul ca poți pierde un porumbel cu o orientare foarte buna care nu are o imunitate foarte buna. Pe termen lung ai de câștigat. Bafta!
Bravo Ionut.Antibiotice ia numai bolnavii,cei sanatosi pot si fara.Eu as vrea ca acest seite sa aiba un doctor specialist care sa ne raspunda la toate problemele noastre.Daca cineva spune ca porumbelul lui se manifesta in anumit fel,primeste 30 de comentarii care mai de care mai hazliu.La final omul citind tot ce am scris noi,pe care il va alege ?.Probabil pe cel gresit,si anume…Rupei capul.Daca am avea un specialist cum ar fi domnul(Doamna Crys),ne-ar putea fi e folos si nu am mai distruge atitia porumbei dindule tot felul de medicamente,necorespunzator…Doresc sa punem acest subiect in discutie si sa o rugam pe Doamna Cris sa fie doctorul acestui seite,binenteles cu aprobarea si a administratorul seitului.Ce ziceti ?
Pardon.Doamna Chris.Pentru cei care nu stiti cine este Chris,intrati la :Propolisul in paramixoviroza si cititi comentariul de la nr 11
Spaniolule , nu cred ca cineva, va dori sa faca,voluntariat in acest sens.
Fisher.Binenteles ca nu,dar decit sa distrugi porumbeii indopindui cu tot felul de medicamente,pierzind bani ca doar costa,mai bn platim un specialist sa ne spuna clar ce trebuie dat.Banii dati in plus pe tot felul de prostii,am putea platii specialistul.Acest seite este unic in Romania si zilnic intra sute,mi de persoane.In felul asta putem promova viitorii columbfili,si nu numai,pentru a avea porumbei sanatosi si apti de zbor.Ar fi un pas foarte mare, si ginditiva ca foarte multi porumbei se baga bolnavi in concurs,inbolnavind sute,mi de porumbei.
Tratamentele sunt necesare, dar mai importanta este prevenirea si asta tine de foarte multi factori: crescatorie, nr. porumbei, alimentatie, crescator, factori ce au mii de nuante! Consider ca simptomatologia expusa vag intr-un comentariu, nu e o anamneza completa, iar diagnosticul clar nu va fi unul 100% corect! La fel cum la aceeasi expunere doi medici veterinari pot da raspunsuri diferite, deci… Sunt multe de discutat, de preferat ar fi un ex. inaintea fiecarui tratament cu antibiograma, facut cel putin anual indiferent de starea porumbeilor, daca nu mai des. Nu cred ca vom ridica prea devreme nivelul, desi cativa incearca!
E clar.Ne uitam,citim si ne vedem de treaba.O sa ne contrazicem si fiecare o sasi sustina ideea ca el are dreptate,nu,eu am dreptate.Si uite asa o sa imbatrinim tot raminind la nivelul asta.Daca in 1989 ereau tot oamenii din ziua de azi,garantat nu exista nici o revolutie.Si cu asta am spus tot.
Nu mai vorbiti prostii, uitati de imunitate, nu mai exista asa ceva atunci cand participi la concursuri si faci cu un porumbel peste 4000 de km pe an. Toti marii campioni fac cure cu antibiotice sau intervin atunci cand trebuie (tot haotic bineanteles). Sau dintr-o matca de 20-25 de perechi scoti vreo 100 de pui si vrei ca toti sa fie in ordine si puii si parintii. Da, daca cresti acasa ca si pasari de curte si n-au contact cu nimic este altceva (dar si atunci mie greu ca nu se va ajunge si la tratamente).
Mai bine Ministerul Sanatatii sau Agriculturii sau cum s-or mai chema ar realiza programe de consultanta cu specialistii “REALI” pt fiecare domeniu, sa inceapa sa cerceteze ce sunt cu aceste epidemii in anumite perioade ale anului, sa realizeze medicamente care sa raspunda cerintelor nu ” apa de ploaie”, vaccinuri pt virusii existenti cu posibilitatea achizitionarii acestora la preturile reale sau chiar gratis (nu cum in acest moment sunt numai prin cabinete veterinare la preturi de lux, sau prin stiti voi in ce locuri……, asta este mafie curata, vaccinuri pt oameni gasesti la toate farmaciile si pt animale numai cu relatii si rugaminti…….etc). Nu stiu daca exista 50 de medici veterinari care stiu cu adevarat despre porumbei si probabil 99% dintre ei sunt columbofili. Inainte gaseai LASOTA pe toate drumurile te rugau medicii veterinari, le aruncau din ce-mi aduc aminte, si acum ajungi sa cumperi un flacon de 100dz(20 dz pt porumbei ) cu 20-30 de lei. Nu este posibil asa ceva. Normal ca trebuie sa actionezi cu ceva pt ca simptomele de la paramixo / pseudopesta aviara sunt identice cu peste 10 boli manifestate de bacterii, si atunci omul daca nu are la indemana un vaccin primul indemn este spre un antibiotic care si ala este de o foarte proasta calitate. Incercati sa folositi din strainatate mai exact direct din Olanda anumite antibiotice si apoi din Romania si o sa vedeti diferente.
La momentul acesta sunt 3 federatii dar nici una n-a abordat acest subiect “sensibil”, bine ca s-a putut cu marele dopaj ( din cate s-a vazut anul acesta n-a fost nici un caz la cei mai de varf nu mai vorbesc de ceilalati), se cheltuiesc o multime de bani numai pe ce trebuie nu. Cred ca este cel mai important lucru dintr-o federatie sa ai un medic specialist care sa fie platit sa poate fi abordat in orice moment (telefonic, email….etc) si sa aibe un laborator de analize. Se cheltuiesc miliarde (sau sute de mii) de ani de zile, sa nu-mi spuneti ca nu sunt bani.
Sa se realizeze aceste lucruri si apoi sa se faca statistici.
Bai, dar efectiv ii iubeste………………..bravo lui….
Ha, ha, spaniolule, ma faci sa rad! Vezi ca n-am bani sa te platesc pentru reclama, iar bataia ta de joc e gratuita, din cate vad.
In alta ordine de idei: nu sunt specialist, dar sunt un munte de disperare cand vad atata moarte-n jur.
Cred ca medicamentele umane sunt mai bune si mai ieftine decat cele veterinare, deoarece au biodisponibilitate mai mare, adica procent mai mare de absorbtie de catre organism, concentratie serica mai buna. Deoarece in boala acuta, timpul de supravietuire este scurt, se pot folosi cu mai mult succes. In bolile cronice, precum si-n profilaxii se pot folosi cele veterinare. Aceasta este parerea mea proprie. Nu desfid pe cei ce au alte pareri, ci imi place faptul ca vor sa faca ceva si sa nu stea degeaba.
Numai bine!
O sa va spun povestea mea, pe care am spus-o la un alt topic, dar cred ca am gresit.
La nastere am luat o nozocomiala din spital. Mama spune ca furunculoza masiva (mai mult de 70 % din suprafata corpului) as fi capatat-o de la femeile de serviciu care s-ar fi dushat si sters pe prosoapele copiilor. La iesirea din spital doctorul nu a vrut sa ma lase sa ies, decat pe semnatura mamei. Aveam o situatie grava, el credea ca nu am multe sanse de supravietuire, si vroia sa ma tina sub supraveghere si antibiotic (dozat de el) in spital. Mama a semnat ca-si asuma responsabilitatea si m-a scos, de frica c-o sa ma omoare neglijenta alora si dogmatismul doctorului (care-mi dadea antibiotic in doze pentru bebelusi). Ajunsa acasa, mama mea, farmacista, a inceput tratamentul meu cu mai multe antibiotice in paralel, in doze hotarate de ea. (Si medicul de familie actual poate hotari alte doze de antibiotic mai mari decat cele scrise in prospectul medicamentului, punand pe reteta parafa “Sic volo!”=asa vreau). Dozele mici de antibiotic nu omoara bacteria ci doar o fac sa se obisnuiasca cu antibioticul.
Revenind, medicul si-a exprimat mirarea vazandu-ma mai tarziu in viata si fara urma de furuncul pe corp.
Pe la 3 ani am avut o puternica infectie in gat si la amigdale, de ajunsesem sa nu mai am voce si respiram din ce in ce mai greu, haraind si sufocandu-ma, atat de umflata eram. Mama mi-a facut doar 3 injectii cu penicilina, cate una pe zi, in doza hotarata de ea. Pe prima nici nu am luat-o in seama, atat de tare ma preocupa respiratul. La a treia deja fugeam prin casa, de-a trebuit sa negocieze mama cu mine, cumparatul unei jucarii numai sa stau. Adevaru-i ca penicilina doare rau de tot.
Antibioticele injectabile nu sunt hepatotoxice, ci nefrotoxice, si oricum nu exista hepatoprotector pe vremea aceea.
Acestea mi le-au povestit parintii, dar stiau si colegii lor de serviciu cat s-au chinuit cu mine.
Concluzia mea: cei care se sperie si fug de antibiotice, apoi le accepta speriati si in doze mici, creeaza rezistenta bacteriilor la antibiotice.
Numai bine!
Flora intestinala este formata din bacterii bune. Daca bacteriile rele se obisnuiesc cu antibioticele, de ce nu s-ar obisnui si bacteriile bune cu antibioticele? Adica bunul e mai slab si raul invinge intotdeauna?
Am luat multe antibiotice in viata mea, fara probiotic si hepatoprotect dupa ele, decat vitaminele 9 Vita pe care le iau in fiecare zi din an, 1 cpr/zi dimineata, precum si Ca+Mg+Zn 1 cpr/zi (juma’ din DZR), sporadic vitamina C si coenzima Q10. Nu am diaree, nu sunt constipata, flora mea intestinala este bine. Oare cum a supravietuit? Probabil de la iaurturi mi se trage, ca p-alea le consum neconditionat, imi plac lactatele.
Nu m-am speriat niciodata de antibiotice. Iau un antibiotic zilnic: extractul de propolis. Este natural si are o proprietate de care n-ati auzit: protejeaza bacteriile bune din flora intestinala, omoara bacteriile rele si nu exista rezistenta bacteriilor rele la propolis. Adica daca-l iei o saptamana sau o luna, omoara bacteriile rele mereu, apoi le omoara si la a doua utilizare s.a.m.d. Bacteriile rele nu se pot obisnui cu el. Concentratia lui difera in functie de zona. Propolisul brazilian de exemplu, incetineste dezvoltarea tumorilor cancerigene, oferind ani de viata in plus.
“Nu mor caii (putere) cand vor cainii!”