Aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor

soareciSalutare tuturor!

Am vazut reclame si promovari la diverse aparate care conectate la o priza si reglate corespunzator indeparteaza rozatoarele si in unele cazuri chiar si anumite pasari prin emiterea de ultrasunete, afectandu-le sistemul nervos .

Sunt interesat sa aflu daca un astfel de dispozitiv instalat in voliere (cred ca multi avem probleme cu soarecii) da roade fara a afecta in vreun fel porumbeii… (orientarea, reintoarcerea in crescatorie… etc.)

As dori raspunsuri in principal de la columbofilii care folosesc astfel de dispozitive, dar care in acelasi timp concureaza porumbeii si au rezultate, doar asa ne putem da seama de eficienta acestor aparate si daca afecteaza sau nu porumbeii.

Multumesc,
Ionut Vasile

22 comentarii la “Aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor”

  1. Ionut,eu vand asa ceva in magazinul unde lucrez. Sunt mai multe feluri,la curent,pe baterii,fotovoltaice…. Nu sunt indicate pt porumbei sau vreun alt animal. Chiar daca sunetul sau ultrasunetul nu este perceput de om,orice alt animal il simte. Daca vrei sa nu-ti mai intre vreun porumbel in voliera,pune-le un aparat cu ultrasunete :))

  2. Mie mi-e teama si cu wirelessul de net din casa asa ca deocamdata nu imi ajunge pana la cotet. :p Dar daca e asa, telefonia mobila oricum ii bruiaza nonstop, oriunde. Din cauza asta nu am luat nici ultrasunete pentru cartite care efectiv m-au terminat de nervi, mereu le stric musuroaiele si apar repede altele, parca e dupa bombardament gradina mea. Le stric seara, dimineata sunt alte musuroaie la loc.

  3. Incearca o metoda mai veche dar eficienta. Pune intr-o galeata mai adanca niste graunte de grau de exemplu (desi parca le plac mai mult boabele de floarea soarelui), iar in exteriorul galetii pune un lat (pe care sa se poata urca) si vei prinde o grama de soareci. Nu prea ai alta metoda. Mai poti pune otrava, dar sa nu ajunga pe la porumbei sa se intoxince.
    Nu as recomanda ultrasunetele, mai ales ca nu prea stim ce efecte pot avea asupra porumbeilor.

  4. Pentru soareci recomand grauntele puse pe la colturi si acele bande cu lipici ..daca nici asa nu se rezolva problema mai este o varianta care o poate rezolva si aceea e pisica, acum depinde daca pisica se invata cu porumbeii sa nu-i atace si se axeaza doar pe soareci si sobolani este cea mai buna solutie posibilan in cateva luni o sa reduca drastic populatia lor.
    Soarecele nu trebuie lasat sa te inmulteasca, trebuie mereu cautate solutii si trebuie exterminati usor usor .. atentie mare la spatiile de depozitare chiar daca voi credeti ca ei nu ajung ei isi fac loc si se hranesc..daca nu s-ar putea hranii de ce si-ar mai face cuiburi si sute de colonii? ce rost ar avea? voi ati sta intr-un loc in care nu va puteti hrani?

  5. Salut!
    Puneti in fiecare compartiment o naveta de plastic intoarsa cu fata in jos pe o bucata de carton de ambalaj gros,pe acea bucata de carton intindeti niste clei-lipici special care este la tuburi ca de pasta de dinti,dar mai mari.Se gasesc peste tot acum si are f mare eficienta,mie mi s-a lipit un soarece de coada si tot nu a mai putut fuge……
    Atentie,acum iarna are eficienta redusa pt ca se intareste de la frig siii….nu-l varsati pe jos sau pe cine stie ce obiecte caaa……greu il mai curatati de-acolo….
    Florin Manolache

  6. petre lasa un site m-ar interesa ceva impotriva porcilor mistreti imi termina porumbul in fiecare an

  7. Salutare.la mine e problema cu dihorul.stau langa padure si ma viziteaza c.am des.de asta nu scapi usor,…am pus un aparat cu ultrasunete pe un perete exterior al porumbarului, un aparat impotriva rozatoarelor, jderului.dihorului..etc,,,.i.l am de 2 ani si nu mi.a afectat porumbeii…aveam si eu retineri dar nicidecum nu vroiam sa gasesc porumbeii fara cap.

  8. Pot sa raspund la jumatate din intrebare, in sensul ca nu zbor cu porumbeii decat prin antrenamente pe cont propriu iar in 2014 n-am depasiti 104 km aerieni cu porumbeii eclozati anul trecut.
    In toamna am avut o invazie masiva de rozatoare si folosesc de atunci o scula cu doua difuzoare, cumparata din Dedeman Cluj. Se pare ca are rezultat impotriva rozatoarelor, nu mai sunt o prezenta vizibila. Am in paralel cu aparatul si doua feluri de momeli lasate la vedere si nu dispar in conditiile ca inainte de a folosi aparatul dispareau in 2 ore de la lasarea intunericului. De atunci, am deplasat o singura data porumbeii pentru zboruri de antrenament si sunt acasa toti. Nu pot trage o concluzie certa privind influenta aparatului cu ultrasunete. Cu siguranta il percep dar, probabil, ultrasunetele au o frecventa care nu ii deranjeaza, ceea ce este dealtfel valabil pentru orice specie. Vreau sa spun ca fiecare specie are un spectru de frecventa care poate fi perceput si depasirea anumitor frecvente poate fi suparatoare, chiar chinuitoare. Specialistii in domeniu pot folosi exact terminologia si explicatiile mecanismelor de perceptie.
    Repet, nu pot trage o concluzie clara pe baza unui singur zbor la care n-am avut pierderi dar asupra rozatoarelor, aparatul are efecte multumitoare fiind continuu in priza, in holul casei si activitatea rozatoarelor este nula sau imperceptibila la distanta de aproximativ 20-25 metri de aparat (un garaj transformat in magazie de furaje, sacii cu hrana fiind neatinsi de rozatoare dar asaltati de pitigoi si vrabii iar sub voliera este doar iarna 100%, nu sunt excremente de rozatoare, totul fiind vizibil ca urmare a picioarelor metalice de 40-100 cm ale volierei in functie de amplasarea ei).

  9. Cea mai eficienta metoda este cea cu nuca am 17 braconati ,se ia o bucata de geam patrata ,un castron de pamant ,o nuca ,o scobitoare si o bucata de sunca ,cum se instaleaza? foarte simplu bagam scobitoarea in capul nucii ,i-ar in varful scobitorii punem sunca ,luam bucata de geam o punem in crescatorie iar peste geam asezam castronul si nuca ,castronul fiind suspendat pe nuca cu sunca in interior cand soarecele intra si trage de sunca cade castronul pe el ,intoarcem geamul cu tot cu castron si poti sa te uiti la el cum se linge pe labute si pe mustati.
    Succes in 2015!!!!

  10. porumbei.ro incearca sa bagi in fiecare gaura facuta cate o sticla sau borcan cu fundul in sus,am auzit la cineva ca nu mai ieseau,cel putin un timp. poti incerca.

  11. Nu sunt bune aparatele cu ultrasunete.Am un prieten care le-a folosit si a renuntat la ele deoarece porumbeii erau foarte agitati si nu-si mai gaseau locul.

  12. Sunt fel de fel de aparate …nici un efect din partea lor…..am acasa 3 aparate de diferite marci si nici un efect…..soarecii sunt prezenti…..

  13. Capcanele cu lipici fac minuni, eu personal nu am problem ca am crescatoria foarte bine asigurata, plasa este cu nochiuri de 0,5mm dar am prieten care a folosit cu succes capcanele cu lipici, e in jur de 10 ron un tub si se gasesc la farmaciile veterinare farmavet

  14. Alex,stau departe al dracu’…tocmai in Italia. Oricum,gasesti si pe la noi. Pt mistreti sunt instalatii cu boxe care imita impuscatura.

  15. Nu mai umblati la efect ci la cauza, de ce aveti soareci in voliera? pentru ca au la ce veni, daca administrati hrana cat trebuie si nu in exces, soarecii nu mai au la ce veni. Simplu nu? va spun din experienta, puneti hrana doar cat au nevoie si scapati de soareci, pe deasupra faceti si economie atat la graunte cat si la banii cheltuiti pt combaterea rozatoarelor, pe deasupra nu riscati sa imbolnaviti pasarile cu microbi purtati de soareci. Va garantez ca este cea mai eficienta metoda, succes la combatere

  16. petre@
    asta-i tare , aparat cu boxe care imita impuscatura, mai bine ar inventa unul fara boxe care sa imite lanul de porumb, poate asa mistretii mor de foame.
    A fost doar o gluma, de mistreti nu scapi decat daca-i impusti sau pazesti lanul

  17. eu am o cursa de soareci in crescatorie pusa intr-un loc in care nu au acces porumbeii . am pus ca momeala o samanta de floarea soarelui.cum apare soarecele, da imediat in ea.precizez ca in crescatorie am gratare si sub ele sunt o gramada de boabe de porumb,dar soarecii sar ca diperatii pe boaba de floarea soarelui.

  18. @nicuszor: corect cu portia de mancare dar multi au gratare si sub ele se strang boabe multe. Si sub gratare se face curat mai rar. Cred ca e tare incomod sa scoti gratarele zilnic.

  19. Fii atent nicuszor,scrie pe google ,,finagri-95000 spari” si vezi ca iti da cartela tehnica a produsului. E in italiana,dar o traduce tot google.

  20. Asa am rezolvat si eu problema aceasta. Am eliminat gratarele, in prima faza , pentru ca ma minteam pe mine . Nu aveam un aer prospat in voliera, bagam mizeria sub pres , cu s-ar spune si acest lucru, fara gratare , l-am observat in toate videoclipurile din marile crescatorii celebre de prin Belgia si Olanda.
    Porumbeii sunt la fel de curati pe gheara si fara gratare , totul sta in numarul ideal de porumbei pe spatiul pe care-l deti.

    Hrana le-o ofer doar in hranitoare si niciodata pe saturate, adica sa le crape gusile, pentru ca sunt totusi niste sportivi, nu purcei.

    Cand am avut gratare , am avut si soricei. O data cu scoaterea gratarelor si consumarea fiecarei graunte cazuta pe jos, au plecat si soriceii.

    Curatenie, fara gratare , o data pe saptamana , in sezon , si o data la 2-3 saptamani in extra sezon .

  21. am un prieten si-a luat 2 aparate cu ultra sunete pentru rozatoare si gandaci…i-a deranjat o zi poate 2 dar dupaia s-au obijnuit:))







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *