Berlin National 2016 – Povestea unui vis…

berlin-national-2016
Există concursuri de porumbei care au un farmec aparte, care te ţin cu sufletul la gură, aşteptând deznodământul. Există etape despre care povestim ani de zile, şi momente memorabile care rămân veşnic. Însă ca toate astea să existe, să se întâmple e nevoie ca cineva să viseze, să îşi dorească şi să se gândească la asta. Pentru că “gândurile sunt cărările faptelor”!

Doi columbofili, se întorceau în 2010 în ţară, cu maşina, înghiţind sute de kilometri pe autostrăzile europei şi visând la un Naţional. Este vorba de Bilan Florin şi Marius Tunduc, cei care au îndrăznit să viseze la o etapă emblematică pentru o mare parte a României (practic este imposibl să concurăm împreună cu toţii)

Concursul Berlin Naţional a ajuns deja la ediţia a VI-a. Porumbeii au fost îmbarcaţi ieri şi s-a atins un recod de participare – 5048 de porumbei îmbarcaţi! Participă porumbei şi columbofili din 26 de judeţe (singura etapă din România cu o aşa arie de participare). Ştiu, veţi spune că foarte multe judeţe nu au şanse la primele locuri, că nu este echitabil. Aveţi dreptate. Doar că acestei etape i se potriveşte cel mai bine motto-ul olimpic: “nu e important să câştigi, important e să participi”.

Iar faptul că fiecare clasament, fie el judeţean, centru, zona, inter-judeţean şi naţional este premiat cu plachete dovedeşte de fapt că fiecare porumbel campion pe unul din aceste clasamente este important. Locul 1 Naţional este senzaţional, dar şi Locul 1 pe centrul Plopeni va fi de vis.

Aşadar visul nostru a ajuns la ediţia a VI-a!!! După ce în 2013 părea că se îndreaptă spre final, participarea fiind sub 2000 de porumbei, azi în 2016, s-a demonstrat că perseverenţa învinge şi iată avem un record de participare: 5048 de porumbei. Colegul meu Dani Bic visează la un Berlin Naţional cu peste 10.000 de porumbei. Azi îl cred şi eu!!! După ce am trecut de borna 5000, visul continuă spre 10.000 nu-i aşa?

Pentru că din 2016 am trecut la “next level”…

Etapa din 2016 beneficiază de o mediatizare deosebită, de un parteneriat cu www.dxplorer.ro, cei care însoţesc maşinile până la Berlin, filmând, fotografiind şi … filmând lansarea cu o dronă … live!!! Tot traseul este prezentat în imagini pe facebook.com, pe Voiajorul Bihor şi în gruprile Berlin Naţional şi FCPR. Cea mai modernă aplicaţie existentă în columbofilia română asistă această etapă:

http://www.federatianationalacolumbofila.ro/berlin/2016/

Aşadar şi foarte transparent: nr. de crescători şi porumbei pe fiecare judeţ, centru, zonă, şi inter-judeţean. La sosirea porumbeilor veţi putea vedea aici clasamentele şi nr. de porumbei şi punctajele aferente!!! Poziţia maşinilor de transport este în direct tot aici, cu menţiunea că datele se actualizează la anumite intervale mai ales că este vorba de roamnig. Doi oameni au avut un vis în urmă cu 7 ani. Visul a devenit realitate şi se dezvoltă în fiecare an!!! Peste 700 de columbofili au ales în 2016 să viseze împreună. Mai sunt câteva zeci de ore şi apoi … lansarea … emoţiile vor creşte odată cu trecerea orelor. Ajung sau nu în prima zi … asta e întrebarea. Şi apoi pentru mulţi, foarte mulţi, poate chiar pentru toţi participanţii … noaptea viselor!!! Oare unde e gutul meu? Oare unde e “campioana”? La cât ajunge? Şi dimineaţa trezirea devreme, cafeaua, pentru unii ţigara, privirile în zare şi … aşteptare.

De fapt asta înseamnă tot. Şi de fapt de asta ne place maratonul. Pentru că timpul speranţelor e infinit mai lung ca şi la viteză. De fapt starea de mai sus e visul de la Berlin… Vă aşteptăm pe toţi on-line să vedem “live” sosirile gladiatorilor, emoţiile lor, pozele lor şi povestea fiecăruia dintre ei.

Pentru că asta e de fapt Berlin Naţional … povestea lor … a gladiatorilor … scrisă în fiecare an.

Marius Tunduc

Categories Stiri