Porumbeii mei ( avand doar 6 dintre care 2 femele si restu masculi ), nu se inmultesc. Deci nu mi-au mai facut deloc deloc un pui de foarte mult timp. Fratele meu mi-a spus ca porumbeii se inmultesc mereu numai in perioadele in care este frig, nu vara ca nu pot cloci. Sunt foarte confuz.

As fi vrut sa incerc acea metoda cu boabele de piper, dar nu m-a lasat sa le dau cat trebuie 10, ca mi-a zis la fel acelas lucru dar a mai adaugat ca nu se stie ce pot pati porumbitele.

Asa ca mai bine sa astept pana vine vremile acelea mai reci si atunci imi vor face pui. Asta este prima mea nelamurire.

A doua nelamurire este in legatura cu hranirea. Eu le dau amestecat de cele mai multe ori, coji de oua , cu grau ( si porumb ), si miei. Tatal meu spune ca este foarte bine, oule le dau mereu calciu, graul pentru hranire normala iar miei pt desert. Si am observat ca ori de cate ori ieseau la zburat erau foarte zvelti, se inaltau mult in aer si plecau, dar unde numai ei stiu, ca veneau abia peste 1-2 ore. Este bine acest mod de a-i hrani?

Si spuneti-mi si mie ce as putea sa le dau drept vitamine, caci am incercat sa le inlocuiesc apa cu niste ceai de musetel cum am gasit pe site, dar nu le-a placut si n-au baut mai deloc. Ce vitamine as putea sa le dau?

Cosmin Gabriel